ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ: ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ WASHINGTON ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣTHN ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ.

ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΕΡΟΣ 1οΓράφει η Sarah Abed
Μετάφραση Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης

Όπως οι Παλαιστίνιοι, έτσι και οι Κούρδοι ελπίζουν να αποκτήσουν ένα δικό τους κράτος.
Από τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας όμως, μερικοί από τους ηγέτες τους συντάχθηκαν σε συμμαχίες με κάποιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και όχι με τους γείτονές τους.

Αυτοί οι ηγέτες και οι οικογένειες με τις οποίες είναι διασυνδεδεμένοι, έχουν μετατραπεί σε ιμπεριαλιστά τζόκερ για να μπερδεύουν τη Μέση Ανατολή. Προσπάθησαν να δημιουργήσουν διαδοχικά κράτη-μαριονέττες στο Ιράν, το Ιράκ και τη Συρία, με άλλα λόγια στις χώρες που τους δέχθηκαν και τους προστάτεψαν με ανοιχτές αγκάλες. Η Sarah Abed γράφει την ιστορία τους.


Τίτλος πρωτοτύπου:

Die Kurden: Washingtons Massen-Destabilisierungs-Waffe in Mittel-Ost

Μέρος 1

Πρόλογος

Το άρθρο αυτό είναι από το ιστολογιο Δίκτυο Βολταίρος, τα άρθρα του οποίου μεταφράζονται στα αγγλικά, ισπανικά, τουρκικά, ρουμανικά, ρωσικά και ελληνικά. Οι ελληνικές μεταφράσεις γίνονται από τον Κριστιάν Άκκυριά, συνεργάτη της ιστοσελίδας Ινφογνώμων Πολιτικά του Σάββα Καλαντερίδη, όπου και δημοσιεύονται.

Παραδόξως όμως το άρθρο αυτό δεν μεταφράσθηκε ούτε και δημοσιεύθηκε στο Ινφογνώμων Πολιτικά. Γιατί άραγε;

Μήπως έχει αυτό κάποια σχέση με τον ρόλο που έπαιξε ο Καλεντερίδης κατά την σύλληψη του Κούρδου ηγέτη Οτσαλάν στις 15.02.1999, όπου ύστερα απο συντονισμένες ενέργειες της ΕΥΠ, των ισραηλινών και των άλλων δυτικών μυστικών υπηρεσιών οι Έλληνες, όπως λέγεται (Μπογιόπουλος, enikos.gr, 15.02.2016),"πετάξανε" τον Οτσαλάν έξω από την ελληνική πρεσβεία της Κένυας όπου περίμεναν οι Τούρκοι που τον συνέλαβαν;

Και είναι ίσως αυτός ο λόγος, που στο ιστολόγιό του Καλεντερίδη βλέπουμε τα άρθρα που δημοσιεύοται για τους Κούρδους και τις "επιτυχίες" τους στην Συρία και το Ιράκ να εμφανίζουν μια ιδιαίτερη συμπάθεια (!) για τους Κούρδους, που με την φανερή πλέον υποστήριξη του σιωνιστικού Ηγεμόνα και των πρωτοπαλήκαρων των ΗΠΑ, Γερμανίας, Ανγγλίας και Γαλλίας έχουν καταστρέψει ολοκληρωτικά τις δύο αυτές χώρες;

Η ερώτηση λοιπόν είναι: Γιατί ο κύριος Καλεντερίδης δεν δημοσίευσε το άρθρο αυτό, που βλέπει τους Κούρδους από μια διαφορετική, περισσότερο κριτική οπτική γωνία;

Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης
Το 1917 ήταν ένας από τους πολεμικούς σκοπούς του Woodrow Wilson η δημιουργία του Κουρδιστάν, της Αρμενίας και του Ισραήλ. Αφού έστειλε την Επιτροπή King-Craine για να εντοπίσει ακριβώς τους εκεί κατοικούντες πληθυσμούς, διακήρυξε μέσω της υπαγορευθείσης ειρήνης των Sevres (1920) την ανακήρυξη του Κουρδιστάν – που στον διπλανό χάρτη απεικονίζεται με ροζ χρώμα.

Η διάσκεψη ενέκρινε επίσης την δυνατότητα της περιοχής που απεικονίζεται με γραμμοσκιές (το σημερινό Ιράκ) να προσωρήσει μέσω δημοψηφίσματος στο Κουρδιστάν. Παρά ταύτα το κράτος αυτό δεν είδε ποτέ το φως της ημέρας και ακυρώθηκε κατά τη διάσκεψη της Λωζάνης. Μόνο αυτή η περιοχή μπορεί να διεκδικηθεί έννομα από τους Κούρδους.

Οι ιστορικές αναφορές για τους Κούρδες περιβάλλονταν εδώ και πολλά χρόνια με το πέπλο του μυστηρίου και της πολυπλοκότητας και δεν αποτελούσαν μέχρι πρόσφατα αντικείμενο συζήτησης στα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Μετά την εισβολή των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ και την έναρξη της συριακής σύγκρουσης, οι Κούρδοι περιβλήθηκαν από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και τους πολιτικούς των ΗΠΑ, με έναν ρομαντικο μανδύα, δικαιολογώντας την αφήγηση για την παρέμβαση της Δύσης.

 Από τότε που οι ΗΠΑ κατέλαβαν τη Συρία, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ υποστήριζαν ένα ημιαυτόνομο Κουρδιστάν, αγοράζοντας από τις περιοχές που κατείχαν πετρέλαιο αξίας 3,84 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια ενέργεια που είχε και για τα δύο μέρη γεωπολιτικά και οικονομικά οφέλη [1].

Το 2015, οι Financial Times ανέφεραν, ότι το Ισραήλ είχε εισάγει τους τελευταίους μήνες τουλάχιστον το 77% της ζήτησης πετρελαίου από το „Κουρδιστάν“ , μεταξύ Μαΐου και 11ης Αυγούστου το εισαχθέν πετρέλαιο ανήρχετο σε περίπου 19 εκατομμύρια βαρέλια.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑΓράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]