Διαμαρτυρία αστυνομικών έξω από το ΥΜΑΘ: “Δεχόμαστε δολοφονικές επιθέσεις” (video)

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης ένστολοι έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης,  στην Θεσσαλονίκη.

Μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης διαμαρτυρήθηκαν για τις αλλεπάλληλες επιθέσεις σε συναδέλφους τους το τελευταίο διάστημα και διεκδικούν αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες σε κάθε έκφανσή των λειτουργιών της ΕΛΑΣ καθώς και  αυστηροποίηση των ποινών για επιθέσεις κατά των αστυνομικών.

Μάλιστα οι ίδιοι ζητούν την τοποθέτηση καμερών στις στολές όλων των αστυνομικών, ώστε να υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό αποτρέποντας την παραπλάνηση των αρχών και της κοινής γνώμης.

Τέλος, κάνουν λόγο για άθλιες εγκαταστάσεις και εξοπλισμούς των μελών της ελληνικής αστυνομίας ζητώντας τον εκσυγχρονισμό των κτηριακών μονάδων της και την σύγχρονη εκπαίδευση της αστυνομίας.

“Οι αστυνομικοί θέλουμε μια αστυνομία δίπλα στον πολίτη και όχι μια αστυνομία που θα χρησιμοποιείται από την εκάστοτε κυβέρνηση κατά το δοκούν για όλα τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα αυτού του τόπου. Ζούμε μια απίστευτη στοχοποίηση τον τελευταίο καιρό με καθημερινές επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και φτάσαμε στο σημείο να μπαίνουν γκαζάκια ακόμη και σε οικοδομές που διαμένουν αστυνομικοί. Αυτή η στοχοποίηση δεν πρόκειται να σταματήσει όταν εκλεγμένοι βουλευτές από το βήμα της Βουλής μας αποκαλούν “φασιστοειδή” και εγκληματίες. Θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αποφασίσουν τι αστυνομία θέλουν. Ζητάμε να τοποθετηθούν οι κάμερες ώστε να ελεγχόμαστε, να υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό και να μην στοχοποιούνται με βίντεο όπως συμφέρει οι αστυνομικοί. Ακραίες ομάδες διαχρονικά καίνε, σπάνε, ρημάζουν και εκτελούν δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και δυστυχώς δεν υπάρχει αυστηρό τιμωρητικό πλαίσιο” δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης.

loading...