Πώς δρουν οι παιδόφιλοι στο Διαδίκτυο και πώς τους πιάνουν (video)

Το Διαδίκτυο στη σύγχρονη εποχή αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών. Όμως, παρά τα θετικά που προσφέρει, στον ψηφιακό αυτό κόσμο παραμονεύουν σοβαροί κίνδυνοι. Ένας από αυτούς τους κινδύνους είναι οι παιδεραστές, οι οποίοι έχουν αναπτύξει συγκεκριμένο τρόπο δράσης. Οι στόχοι τους είναι συνήθως κοινοί. Να αγοράσουν αρχεία παιδικής πορνογραφίας για προσωπική τους χρήση ή για να τα διαμοιράσουν σε άλλους, να εξασφαλίσουν υλικό από ανήλικους χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να παγιδεύσουν κάποιο παιδί και να προσπαθήσουν να το συναντήσουν.

Τα τελευταία χρόνια η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας διαθέτει εξειδικευμένα στελέχη τα οποία έχουν επικεντρωθεί στο κυνήγι των παιδεραστών του Διαδικτύου με διάφορες τεχνικές.

Η κάμερα της «Ζούγκλας» επισκέφθηκε τη συγκεκριμένη υπηρεσία προκειμένου να καταγράψει την προσπάθεια αυτή και να δει από κοντά το εξειδικευμένο λογισμικό το οποίο «σαρώνει» τον κυβερνοχώρο και εντοπίζει σε πραγματικό χρόνο τα ηλεκτρονικά ίχνη των παιδόφιλων:

 Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

Κάμερα: Γιώργος Δαγαλάκης

Παραγωγή: Zougla.gr 2022

loading...