ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ SIEMENS

Ευχαριστώ προσωπικά, αλλά και ως επικεφαλής του κόμματος της “Ελλήνων Πολιτείας” τον Ανεξάρτητο Βουλευτή Αχαΐας κ. Νίκο Νικολόπουλο, που φέρνει στη Βουλή των Ελλήνων το σφαγιασμό των εργαζομένων της εταιρείας Siemens
και την εξαπάτηση του ελληνικού Δημοσίου από μέρους της, στοιχεία που φέραμε στο φως της δημοσιότητας στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου 2017!
Ο κ. Βουλευτής κατέθεσε σήμερα 27 Σεπτεμβρίου 2017 την παρακάτω ερώτηση:
Στον Υπουργό Οικονομικών με αρ. πρωτοκόλλου 9089
Στην Υπουργό Εργασίας με αρ. πρωτοκόλλου 9090
Στον Υπουργό Δικαιοσύνης με αρ. πρωτοκόλλου 9091

Παναγιώτης Αποστόλου


ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής Ν. Αχαΐας – Ανεξάρτητος

Θέμα: Υπάρχει συμπαιγνία με την Siemens; Που είναι η επένδυση των 700 εργαζομένων και η κατασκευή εργοστασίου; Αντί για 600 θέσεις εργασίας που συμφώνησε με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, τα επίσημα έγγραφα της επιθεώρησης εργασίας καταδεικνύουν εξαπάτηση

Την 2α Μαρτίου 2012 η γερμανική εταιρεία Siemens υπογράφει έναν Εξωδικαστικό Συμβιβασμό με το ελληνικό Δημόσιο και μεταξύ των άλλων δεσμεύεται πως θα διατηρήσει τους 600 εργαζομένους της καθ΄ όλη τη διάρκεια της πενταετούς ισχύος αυτού του Συμβιβασμού! 
Ωστόσο, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 η εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα, έφερε στο φως στοιχεία που αποδεικνύουν πως αυτό το σημείο του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού – όπως και τα υπόλοιπα – έχουν παραβιαστεί ασυστόλως από τη γερμανική εταιρεία:
Πρώτο στοιχείο: Επιστολή – Απάντηση του Τμήματος της Επιθεωρήσεως Εργασιακών Σχέσεων της Νέας Ιωνίας στις 26 Μαίου 2015 με αρ. πρωτ. 1490, κατόπιν αιτήματος (12 Μαίου 2015) εργαζομένου που απολύθηκε από τη Siemens, που συνοδευόταν από την υπ. αριθ. 34941/14 Μαίου 2015 Εισαγγελική Παραγγελία!
Η Επιθεώρηση Εργασίας αναφέρει πως στο χρονικό διάστημα 2009-2014 η Siemens απασχολούσε ενοικιαζόμενο προσωπικό 199 ατόμων από εταιρεία μίσθωσης προσωπικού! Όμως η διάρκεια της τοποθέτησης του μισθωτού στον έμμεσο εργοδότη στην οποία περιλαμβάνονται και οι ενδεχόμενες ανανεώσεις που γίνονται εγγράφως, δεν επιτρέπεται να είναι μεγαλύτερη από τους 36 μήνες! Αλλά, σύμφωνα με την απάντηση της Επιθεώρησης Εργασίας υπάρχουν άτομα που ξεπερνούν το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα! Έτσι, η Siemens φέρεται να χρησιμοποιούσε ενοικιαζόμενους εργαζόμενους παραβιάζοντας συστηματικά το περιθώριο που της δίνει ο νόμος! Επίσης, ο αριθμός των απασχολουμένων στην Siemens την περίοδο εκείνη συμπεριλαμβανομένων και των δανεικών από εταιρείες μίσθωσης προσωπικού, ανέρχονταν στους 500 εργαζόμενους!
Δεύτερο στοιχείο: Το τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού (τμήμα Προσωπικού) της Siemens απάντησε σε αίτημα του Συλλόγου εργαζομένων στη Siemens πως το εργαζόμενο δυναμικό της εταιρείας τον Ιανουάριο του 2011, απαριθμούσε στο σύνολο (αορίστου χρόνου και ενοικιαζόμενο προσωπικό) 497 άτομα! Σε κάποιο δε, σημείο της απάντησης αναφέρει πως στο χρονικό διάστημα 2009-2011 είχαν απολυθεί ήδη 182 εργαζόμενοι!
Από αυτά τα στοιχεία προκύπτει ότι, η Siemens, πιθανώς δήλωσε ψεύτικα στοιχεία στην ελληνική Δημοκρατία, πως δηλαδή, θα απασχολούσε και πως θα εξακολουθούσε να απασχολεί 600 άτομα!
Τρίτο στοιχείο: Με επιστολή του στις 21/12/2012 (δηλαδή μερικούς μήνες από την υπογραφή του E.Σ.) το Σωματείο εργαζομένων στη Siemens, καταγγέλλει την εταιρεία και ενημερώνει τους εργαζόμενούς της, πως: Καθημερινά «φεύγει» κόσμος, απαριθμούμε μεγάλο αριθμό άδειων γραφείων! 
Τέταρτο στοιχείο: Πάλι με νέα επιστολή το Σωματείο εργαζομένων στη Siemens στις 6/2/2014 αναφέρει: Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της Εταιρείας, που οδηγεί στην ανεργία δεκάδες συναδέλφους μας με ένα πλάνο συνεχών απολύσεων, με τον περιορισμό των δραστηριοτήτων της σε πώληση προϊόντων.
Απολύοντας συναδέλφους με πολυετή εμπειρία και βαθιά τεχνογνωσία, η Διοίκηση οδηγεί την εταιρεία  τόσο στην συρρίκνωση όσο και στην αποδυνάμωση αυτής.
Τον Αύγουστο του 2012, κι ενώ η Εταιρεία απασχολούσε 600 εργαζομένους (κατά δήλωση της), έκλεισε την «υπόθεση» SIEMENS, υπογράφοντας μια συμφωνία με την Ελληνική Δημοκρατία. Η συμφωνία αυτή και παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις της Διοίκησης, πρακτικά καταστρατηγείται, όταν η εταιρεία φτάνει να απασχολεί σήμερα περίπου (αρνείται να μας ενημερώσει για τον ακριβή αριθμό)  250 εργαζομένους και δεν προβαίνει σε καμία κίνηση προς τη κατεύθυνση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, βάσει της επένδυσης που περιέχει ο εν λόγω συμβιβασμός.
Η Διοίκηση, ασχολούμενη με δήθεν δράσεις-εκπαιδεύσεις και προγράμματα θετικής συμπεριφοράς, αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους από τις επερχόμενες απολύσεις…

Μετά από όλα τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Υπουργέ

Όταν υπέγραφε τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό η Siemens, υποσχόταν πως έχει 600 εργαζόμενους τους οποίους και θα διατηρούσε! Κατά τα ανωτέρω έγγραφα, συνάγεται ότι η Siemens εξαπάτησε ουσιαστικά το ελληνικό Δημόσιο δίνοντας ψευδή στοιχεία περί του ανθρωπίνου δυναμικού της, αλλά και στην πορεία αυτών των 5 ετών ισχύος του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού συνέχισε τις απολύσεις εργαζομένων της!
Η Επιθεώρηση Εργασίας μετά από Εισαγγελική Εντολή μας αποκάλυψε πως η Siemens παραβίαζε συστηματικά το νόμο στη μίσθωση ενοικιαζόμενου προσωπικού από εταιρεία μίσθωσης προσωπικού! Επίσης η Siemens, χρησιμοποιούσε σε αυτό το διάστημα (2009 – 2014) ενοικίαση προσωπικού που υπέκρυπτε διάρκεια αορίστου χρόνου!
Τι σκοπεύετε να πράξετε;
Σας έχει ενημερώσει για την τύχη του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού η επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών για την τήρησή του, κ. Πηνελόπη Παγώνη;
Έχει η Δικαιοσύνη ασχοληθεί με τη ανωτέρω υπόθεση της ενδεχόμενης εξαπάτησης του Ελληνικού Δημοσίου από την Siemens;

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος


Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ. ΤΟ «ΑΛΙΣΒΕΡΙΣ»Ι ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΪΚΟΥ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ (SIEMENS) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟ…

  Τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη είχαν συνάντηση και τηλεφωνικές επαφές με τον πρώην ισχυρό άνδρα της SIEMENS 356 φορές και συγκεκριμένα:
  Ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης είχε 23 συναντήσεις και 98 επαφές.
  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε 30 συναντήσεις, 60 επαφές.
  Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρέβα Γκαμπόφσκι είχε 2 συναντήσεις και 30 τηλεφωνικές επαφές.
  Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε 30 συναντήσεις και 72 επαφές.
  Η Κατερίνα Μητσοτάκη είχε 4 συναντήσεις και 14 επαφές και η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη είχε 4 επαφές.
  Η οικογένεια Μητσοτάκη, όπως είχε προκύψει από τις δικογραφίες που αφορούν στο σκάνδαλο της SIEMENS είχε διαρκώς απαιτήσεις από τη Siemens. Τα μέλη της έστελναν βιογραφικά για προσλήψεις, είτε δια χειρός της κυρίας Σάκη Κυπραίου, είτε μέσω του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, είτε της συζύγου του Μαρέβας.
  Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε το οικόπεδο αξίας 1.500.000 ευρώ στην Τήνο που αγοράστηκε για 62.486 ευρώ από την οικογένεια Μητσοτάκη.
  Η offshore εταιρεία που το πούλησε λέγεται Mistras Holding Limited με έδρα το φορολογικό παράδεισο του Αγίου Βικέντιου και ΑΦΜ 800300662.
  Το διπλανό οικόπεδο, στην μαγευτική Τήνο, το αγόρασε ο Μιχ. Χριστοφοράκος της Siemens με 810.000 ευρώ. Το παραδιπλανό το πήρε ο Δενδρινός της Siemens με 810.000 και έχτισαν 3 τεράστιες βίλες.
  Υπενθυμίζεται ότι οι κύριοι Χρστοφοράκος και Δενδρινός ήταν οι διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens.
  Πρόκειται για offshore εταιρεία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχε στηθεί από τους διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens, προκειμένου να ξεπλένουν το μαύρο χρήμα από τις μίζες μέσω της αγοράς οικοπέδων – φιλέτων στα ελληνικά νησιά. Η εν λόγω παράκτια εταιρεία του Αγίου Βικεντίου που φαίνεται πώς λειτουργούσε ως πλυντήριο και αγόρασε μια έκταση φιλέτο στην Τήνο. Στη συνέχεια το ένα τρίτο της έκτασης μεταβιβάστηκε…

  Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την SIEMENS, ο Σύφης Βαλυράκης επιμελώς απέφυγε να κλητεύσει όλους τους πρώην Πρωθυπουργούς. Ειδικότερα όμως, και για συγκεκριμένους λόγους τους κ.κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Κωνσταντίνο Σημίτη. Για την περίπτωση δε, της μη κλήτευσης του κ. Μητσοτάκη θα θέλαμε να επισημάνουμε πως ήταν απαραίτητη από τη στιγμή που στα ΜΜΕ της περιόδου εκείνης βοούσε η σχέση της Οικογένειας Μητσοτάκη με τον φυγόδικο Μιχάλη Χριστοφοράκο (“πέταξε” στο εξωτερικό όταν υπουργός εξωτερικών ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη).

  Η συγκάλυψη που επιχειρήθηκε επί πολλά έτη στην υπόθεση του σκανδάλου της Siemens φαίνεται ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί

  Ενώ η χώρα μας είναι στο κόκκινο, η Δικαιοσύνη , οι οικονομικοί εισαγγελείς και το ΣΔΟΕ εξακολουθούν να αφήνουν ελεύθερους τους μεγαλοφοροφυγάδες και σπεκουλαδόρους , χωρίς καθόλου τύψεις και χωρίς καμία ντροπή.

  O ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΗΤΑΝ «ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ » ΤΗΣ ΝΤΟΡΟΥΛΑΣ, ΟΜΟΡΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΤΗΣ ΜΑΡΕΒΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΜΙΖΟΤΑΚΗ …

  ΔΥΕΦΥΓΕ ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΜΙΖΟΤΑΚΕΙΚΟΥ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΒΕΛΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΟΙ ΜΙΖΟΦΟΡΑΚΙΔΕΣ …

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]