ΤΡΑΜΠ ΠΡΟΣ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΥΣ: ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ OBAMACARE

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την υποστήριξή του προς το τελευταίο νομοσχέδιο που κατέθεσαν οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο για τη
διάλυση του Obamacare και ζήτησε από τους γερουσιαστές του κόμματος να ψηφίσουν την αλλαγή στην υγειονομική περίθαλψη των Αμερικανών.

Στο Twitter, ο Τραμπ χαρακτήρισε «σπουδαίο» το μέτρο των ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών Λίντσεϊ Γκρέιχαμ και Μπιλ Κάσιντι και πρόσθεσε: «Ελπίζω ότι οι Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές θα ψηφίσουν υπέρ του Γκρέιχαμ-Κάσιντι και θα εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους για Κατάργηση και Αντικατάσταση του Obamacare. Τα χρήματα απ' ευθείας στις Πολιτείες!».

Το νομοσχέδιο Γκράχαμ-Κάσιντι έριξε λάδι στη φωτιά, αφού την ώρα που πολλοί στην Ουάσινγκτον πίστευαν ότι είχε καταρρεύσει η πολιτική προσπάθεια κατάργησης κι αντικατάστασης του Obamacare, μιλώντας μάλιστα για πολιτική ήττα του Τραμπ, τα δεδομένα άλλαξαν.

Δύο επιτροπές του αναφερόμενου νομοθετικού σώματος, ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν ανοιχτές ακροάσεις για το νέο νομοσχέδιο την επόμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για τις πρώτες δημόσιες ακροάσεις σχετικά με ρεπουμπλικανική πρόταση, για την κατάργηση του Obamacare.

Οι Δημοκρατικοί προειδοποιούν τους Ρεπουμπλικάνους να μην προχωρήσουν στην προώθηση του νομοσχεδίου, αλλά πριν από την διεξαγωγή ψηφοφορίας στην Ολομέλεια να περιμένουν για πλήρη οικονομική αξιολόγησή του.

Η χρονική καθυστέρηση που θα επιφέρει η αναμονή για μια πλήρη μελέτη οικονομικών επιπτώσεων από το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO), είναι μία εξέλιξη που θέλουν ν’ αποφύγουν οι Ρεπουμπλικάνοι, καθώς σε διάστημα δύο εβδομάδων ο κανονισμός της διαδικασίας της Γερουσίας θα καταστήσει ακόμη πιο δύσκολο γι’ αυτούς να προωθήσουν το νομοσχέδιο.

Μετά τις δύο αυτές εβδομάδες, δεν θα ισχύει η εφαρμογή του κανονισμού της Γερουσίας, που επιτρέπει την προώθηση του νομοσχεδίου με απλή πλειοψηφία 51 ψήφων.

Έτσι, η ψήφισή του θα απαιτεί την θετική ψήφο 60 Γερουσιαστών, όπως συμβαίνει στην πλειοψηφία των νομοσχεδίων.

Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν πλειοψηφία 52 εδρών, έναντι 48 των Δημοκρατικών και η κοινοβουλευτική αυτή πραγματικότητα, καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την κατάργηση κι αντικατάσταση του Obamacare, μετά από δύο εβδομάδες. 
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][bsummary]
Loading...

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]