Nammos: Το Δημόσιο ανακάλεσε τη σύμβαση παραχώρησης

Μπορεί η διεύθυνση του «Nammos Restaurant by the Sea» να μετέτρεψε την παραλία της Ψαρρούς στη Μύκονο, σε ένα μικρό "χαλιφάτο" για τις ανάγκες συναυλιών και εκδηλώσεων, ωστόσο
αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας να ανακαλέσει σήμερα, τη τριετή σύμβαση παραχώρησης του δικαιώματος απλής χρήσης παραλίας και αιγιαλού, που είχε υπογράψει στις αρχές Ιουλίου με την εταιρεία.

Τόσο η Λιμενική Αρχή Μυκόνου όσο και η Αστυνομία του νησιού γνωστοποίησαν στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών τα οποία καταδείκνυαν πως το Nammos καταστρατήγησε τους όρους της σύμβασης για τη διεξαγωγή της εν λόγω συναυλίας. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου κάλεσε τους ιδιοκτήτες του Nammos σε απολογία για το συμβάν και αυτοί απάντησαν με υπόμνημα που κοινοποίησαν χθες.

Οι εξηγήσεις δεν κρίθηκαν επαρκείς και έτσι αποφασίσθηκε η ανάκληση του συμφωνητικού μίσθωσης.

Το συμφωνητικό μίσθωσης προέβλεπε την εκμίσθωση για απλή χρήση του κοινόχρηστου αιγιαλού και παραλίας για την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών σε συνολική επιφάνεια 339,60 τετραγωνικό μέτρων. Ωστόσο, στο έλεγχο που έγινε στην επιχείρηση διαπιστώθηκε ότι στις 31 Αυγούστου 2017, μια ημέρα πριν από την περίφημη εκδήλωση, είχε τοποθετηθεί εξέδρα και κεκλιμένος διάδρομος σχήματος ορθογωνίου αποτελούμενα από μεταλλική βάση και ξύλινο δάπεδο συνολικής έκτασης 236 τετραγωνικών κατά παράβαση της σύμβασης μίσθωσης.

Αλλά δεν ήταν η μόνη παράβαση που βεβαιώθηκε. Η σύμβαση προέβλεπε ακόμη πως η παραχώρηση θα γινόταν αποκλειστικά για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους και πως η άσκηση άλλης δραστηριότητας επιφέρει κυρώσεις. Ξεκαθάριζε δε, πως απαγορεύεται οποιαδήποτε επέμβαση που αλλοιώνει την φυσική μορφολογία και τα βιοτικά στοιχεία των χωρών αιγιαλού, παραλίας όχθης και παρόχθιας ζώνης, καθώς και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα τους και πως μέσα στο μίσθιο δεν πρέπει να γίνει καμία εγκατάσταση και οποιοδήποτε δομικό έργο.

Ακόμη, προέβλεπε πως απαγορεύεται η τοποθέτηση ηχητικών συστημάτων στο δημόσιο χώρο και πως σε οποιοδήποτε σημείο της παραχωρούμενης έκτασης η μουσική από την κυρία επιχείρηση δεν έπρεπε σε ένταση να ξεπερνά τα 50 ντεσιμπέλ.

Υπενθυμίζεται πως η τριετής σύμβαση που είχε υπογράψει στις αρχές Ιουλίου με το Nammos το υπουργείο Οικονομικών τοποθετούσε στα 80 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το τίμημα παραχώρησης του δικαιώματος απλής χρήσης παραλίας και αιγιαλού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι η σύμβαση ανακλήθηκε δεν σημαίνει πως η «Nammos Restaurant by the Sea» δεν θα καταβάλει τα προβλεπόμενα ποσά.

Να σημειωθεί πως μετά τις αποκαλύψεις του CNN Greece για το χαμηλό τίμημα του μισθώματος της Ψαρρούς στις 21 Αυγούστου, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας Πέτη Πέρκα είχε δημοσίως τονίσει πως κάθε επιχείρηση που συμβάλλεται με το Δημόσιο με σύμβαση παραχώρησης του δικαιώματος απλής χρήσης παραλίας και αιγιαλού θα πρέπει να είναι συνεπής με το περιεχόμενο της εκάστοτε σύμβασης. Και η απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου καταδεικνύει πως η ηγεσία του υπουργείου δεν αστειεύεται.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μου τα ελεγε ενας ο οποιος επι σειρα ετων δουλευε σην Μυκονο για πολλα χρονια τωρα εχω να τον δω καιρο ισωσ πεθανε απο την ηρωινη που εμαθε εκει απο οταν πρωτοπηγε και αυτος παιδι τοτε μου ελεγε για το κυκλωμα για το λαδωμα για την προστασια και την ρεμουλα απο αστυνομικους θελεις απο λοιμενικους ειδικα αυτοι απο διακινηση νρκο πολλα πολλα πραγματα και δεν ειναι δυσκολο να καταλαβει κανεις ενας λιμενοφυλακας η ενας μπατσος ειδικα τωρα με 5 ψυχουλα μισθο που θα μεινει τι θα πληρωσει τι θα φαει την στιγμη που δασκαλοι και γιατροι και δεν μπορουν να ζησουν εκει λογω ακριβειας γιατι οι καριοληδες οι Μυκονιατες και οι Σαντορινιοι ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΕΠΑΝΑΛΜΒΑΝΩ ΟΧΙ ΟΛΟΙ αυτοι που ζουν με τον τουρισμο με ξενοδοχεια νοικιαζομενα δωματια χασισι κοκα ηρωινη εκστασυ αυτοι περνανε καλα φοροκλεβουν δεν δινανε μια μεχρι τωρα που βγηκε δηθεν η μοδα με τους ελεγχους και ο κοσμακης διχως τετοια παπαρια και αναμειξη με την μαστουρα και τα Rooms to Let ψωφαει απο την πεινα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.youtube.com/watch?v=T9G6oWHpvYQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]