Λίνα Μενδώνη ξεφτιλίστηκες και μας ξεφτίλισες ως έθνος – Liberation: «Ακρόπολη, τσιμενταρισμένη και παραμορφωμένη ομορφιά – Μοιάζει με πίστα για σκέιτμπορντ»

 «Μοιάζει περισσότερο με ποδηλατόδρομο ή πίστα για σκέιτμπορντ από μια ιστορική τοποθεσία και μνημείο της αρχαιότητας…»

«Ακρόπολη, τσιμενταρισμένη και παραμορφωμένη ομορφιά» είναι ο τίτλος άρθρου της Liberation που καταγράφει με αγωνία την παρέμβαση της Μενδώνη και της κυβέρνησης στον Ιερό Βράχο με ένα εγκληματικά κακαίσθητο συνονθύλευμα τσιμέντου, που δείχνει ασέβεια απέναντι σε ένα μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Στο πιο επισκέψιμο μνημείο στην Ελλάδα, με το πρόσχημα της αποκατάστασης και βελτίωσης της προσβασιμότητας του μνημείου, κινδυνεύουν να μεταμορφώσουν τον λόφο στην καρδιά της Αθήνας για πάντα», γράφει στο άρθρο – παρέμβασή της Liberation.

Παράλληλα, αναφέρει τις δηλώσεις της προέδρου του συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινας Κουτσούμπα, η οποία χαρακτηρίζει τα έργα στην Ακρόπολη ως «ένα έγκλημα κατά της Ακρόπολης».

«Για την κατασκευή του, τοποθετήθηκε οπλισμένο σκυρόδεμα στους αρχαίους βράχους και στη συνέχεια καλύφθηκε με τσιμέντο. Τώρα η κορυφή του λόφου, 157 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, μοιάζει περισσότερο με ποδηλατόδρομο ή πίστα για σκέιτμπορντ από μια ιστορική τοποθεσία και μνημείο της αρχαιότητας… μία λέξη θα μπορούσε να συνωψίσει αυτές τις εργασίες: «τσιμεντοποίηση», γράφει το ρεπορτάζ.

 

loading...