Τεχνικές ελέγχου και προγραμματισμού του μυαλού που εφαρμόζονται παγκοσμίως σήμερα και αποκαλύφθηκαν από πρώην πράκτορα της KGB…

Μελέτες που έγιναν από σοβιετικούς ψυχολόγους είχαν αποδείξει τη γνωστική ευκαμψία του πληθυσμού. Ανακάλυψαν ότι οι έντονοι «βομβαρδισμοί» φόβου θα κάνουν μόνιμα πλύση εγκεφάλου στους πολίτες. Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το αρχικό στάδιο, καμία πληροφορία δεν θα αναιρέσει την προηγούμενη ιδεολογική ανατροπή.

Έχουν περάσει περισσότερα από τριάντα χρόνια από τότε που ο πρώην πράκτορας Bezmenov παρουσίασε αυτά τα δυστοπικά σχέδια με τρομερή προφητική ακρίβεια. Το πώς τελικά θα εξελιχθούν αυτά που ζούμε σήμερα δεν έχει ακόμη καθοριστεί γιατί η συνείδησή μας εξελίσσεται διαρκώς. Το πού πάμε από εδώ και έπειτα εναπόκειται στην ανθρωπότητα να το αποφασίσει…αν αφυπνισθεί εγκαίρως…

Πηγή: Down The Chupacabra Hole

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

Ο Γιούρι Αλεξάντροβιτς Μπεζμένοφ γεννήθηκε στην κορύφωση του ανελέητου καθεστώτος του Ιωσήφ Στάλιν σε μια παγωμένη νύχτα το 1939. Από νεαρή ηλικία, ο υψηλόβαθμος αξιωματικός του στρατού πατέρας του τον εξέθεσε σε κομμουνιστικές φιλοσοφίες. Αφού πήρε πτυχίο από ένα ελίτ γυμνάσιο, γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας όπου σπούδασε ιστορία και γλώσσα. Μέρος της εκπαίδευσής του αφορούσε την υποχρεωτική στρατιωτική εκπαίδευση. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαμορφωτικής περιόδου, ο νεαρός διδάχθηκε στρατηγικά πολεμικά παιχνίδια και τακτικές ανάκρισης. Μετά την αποφοίτησή του άρχισε να εργάζεται ως πληροφοριοδότης για τη διαβόητη KGB . Κάθε μέρα αηδίαζε όλο και περισσότερο με το βάναυσο σοβιετικό σύστημα. Απελπισμένος και αποφασισμένος να δραπετεύσει, ο κουρασμένος συγγραφεας διακινδύνευσε τη ζωή του και κατέφυγε στην Ινδία το 1970 μεταμφιεσμένος σε χίπη που αναζητούσε τη διαφώτιση…

Τη δεκαετία του 1980 ο επίμονος αποστάτης έφτασε στην Αμερική. Μόλις έφτασε εκεί, αναγνώρισε αμέσως εντυπωσιακές ομοιότητες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας. Ανησυχητικά, ο αχαλίνωτος αντιληπτικός προγραμματισμός φαινόταν να προέρχεται κατευθείαν από ένα βιβλίο στραγηγικού παιχνιδιού της ΕΣΣΔ. Μελέτες που έγιναν από σοβιετικούς ψυχολόγους είχαν αποδείξει τη γνωστική ευκαμψία του πληθυσμού. Ανακάλυψαν ότι οι έντονοι «βομβαρδισμοί» φόβου θα κάνουν μόνιμα πλύση εγκεφάλου στους πολίτες. Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το αρχικό στάδιο, καμία πληροφορία δεν θα αναιρέσει την προηγούμενη ιδεολογική ανατροπή. Ελπίζοντας να αποτρέψει τη διείσδυση διαφθοράς στη δυτική κουλτούρα, αποφάσισε να εκδώσει μια δημόσια προειδοποίηση πριν να είναι πολύ αργά. Ο Bezmenov αφιέρωσε τη ζωή του στην αποκάλυψη εσωτερικών πληροφοριών σχετικά με τις τεχνικές ελέγχου του νου. Εδώ είναι οι μέθόδοι κατήχησης που αποκάλυψε το 1984


Στάδιο Πρώτο: Αποθάρρυνση

Συνήθως χρειάζονται 15-20 χρόνια για να αποθαρρυνθεί ένα έθνος — αυτός είναι ο ελάχιστος χρόνος που χρειάζεται για να διδάξουμε μια γενιά μαθητών στην εχθρική προπαγάνδα. Οι μαρξιστικές-λενινιστικές απόψεις οδηγούνται στον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο των εντυπωσιασμένων μαθητών . Οι αντισταθμίσεις ή οι εναλλακτικές απόψεις εξαλείφονται σκόπιμα. Οι βασικές οικογενειακές αξίες και ο πατριωτισμός καταστρέφονται. Ταυτόχρονα εγκαθίστανται σκόπιμα όσοι βρίσκονται σε θέσεις επιρροής. Οι πολιτικοί που υποστηρίζουν το καθεστώς, οι CEOS, οι πλατφόρμες μέσων ενημέρωσης, οι εκδότες, οι δημοσιογράφοι, οι καθηγητές, οι ηθοποιοί, οι δικαστές και άλλοι βασικοί παράγοντες προχωρούν στρατηγικά. Όποιος αντιτίθεται στα αναγκαστικά δόγματα εξαλείφεται. Μέχρι το τέλος του πρώτου σταδίου, η έκθεση σε γεγονότα και λογική είναι μάταιη. Τα υποκείμενα δεν είναι σε θέση να σκεφτούν κριτικά μόνοι τους.

Στάδιο δεύτερο: Αποσταθεροποίηση

Η ταχέως επιταχυνόμενη διαδικασία αποσταθεροποίησης χρειάζεται μόνο 2-5 χρόνια για να εκτελεστεί πλήρως. Οι αρχές εστιάζουν τώρα στις εσωτερικές υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων της οικονομίας, των εξωτερικών σχέσεων και των αμυντικών επιχειρήσεων. Ο ολοκληρωτισμός αναδύεται από τη σκιά και φτάνει στο προσκήνιο της κοινωνίας. Οι κρυφές προσεγγίσεις γίνονται αδέξια εμφανείς. Σύμφωνα με τον Bezmenov, οι ανταγωνιστές στρέφουν την προσοχή τους μακριά από τον πληθυσμό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Δήλωσε κατηγορηματικά: « Σε αυτό το στάδιο, ο ανατροπέας δεν ενδιαφέρεται για τις ιδέες σας ή για τα καταναλωτικά σας πρότυπα. αν τρως πρόχειρο φαγητό και γίνεσαι παχύς και πλαδαρός, δεν έχει σημασία ».

Στάδιο Τρίτο: Κρίση

Ένας επαναστατικός μετασχηματισμός λαμβάνει χώρα κατά την τρίτη φάση. Τα παλαιότερα σταθερά κοινωνικά θεμέλια μπορούν να κατεδαφιστούν σε μόλις έξι εβδομάδες. Αυτές οι σχολαστικά κατασκευασμένες καταστροφές περιλαμβάνουν πολέμους, πανδημίες, εξεγέρσεις και περιβαλλοντικές καταστροφές. Μετά την έκτακτη ανάγκη, υπάρχει μια βίαιη αλλαγή στην εξουσία. Η συντριπτική πλειοψηφία των αμάχων θα καταστραφεί οικονομικά . Το ακρωτηριαστικό χρέος οδηγεί σε εξάρτηση από την κυβέρνηση για βασικά είδη ζωής, όπως φαγητό, νερό και στέγη. Η απερίγραπτη απόγνωση δημιουργεί υπακοή σε όσους παρέχουν όλες τις ανάγκες. Όπως λέει και η παροιμία: μη δαγκώνεις το χέρι που σε ταΐζει .

Στάδιο Τέταρτο: Κανονικοποίηση

Οι αντάρτες συνεχίζουν να κινούνται προς την ολική μετατροπή μέσω μικρών ελεγχόμενων δόσεων σταδιακής προόδου. Τα υποστηριζόμενα από την Ομοσπονδία ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα επαναπροσδιορίζουν παραπλανητικά την ανακατασκευασμένη χώρα. Αισθήματα ταλαιπωρίας που οι προηγούμενες κοινότητες εξαφανίζονται. Οι επόμενες εντολές δεν αμφισβητούνται σε μεγάλο βαθμό . Οι παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής, η απώλεια ελευθεριών και οι παραβιάσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων γίνονται ανεπιφύλακτα αποδεκτές. Η αντίσταση δεν κατοικεί πλέον στην ψυχή των μαζών. Ένα «νέο κανονικό» καρποφορεί πλήρως. Η νοοτροπία της αγέλης μεταβιβάζεται στους προηγούμενους απογόνους. Το τελικό στάδιο μπορεί να διαρκέσει επ ‘αόριστον ή έως ότου ξεκινήσουν πρόσθετοι κύκλοι.

Όταν τα περισσότερα άτομα σκέφτονται την ψυχολογική κατασκοπεία, εμφανίζονται συνήθως ρομαντικές ταινίες δράσης όπως ο Τζέιμς Μποντ. Αντίθετα, ο αληθινός έλεγχος του νου είναι μια μεθοδική και ύπουλη διαδικασία. Η γνωστική πειθώ διεισδύει αργά στην ίδια την καρδιά του πολιτισμού. Μέχρι να συνειδητοποιήσουν οι άνθρωποι τι συμβαίνει, έχει ήδη γίνει μη αναστρέψιμη ζημιά. Έχουν περάσει περισσότερα από τριάντα χρόνια από τότε που ο Bezmenov παρουσίασε αυτά τα δυστοπικά σχέδια με τρομερή προφητική ακρίβεια. Το πώς τελικά τελειώνει δεν έχει ακόμη καθοριστεί γιατί η συνείδησή μας εξελίσσεται διαρκώς. Το πού πάμε από εδώ εναπόκειται στην ανθρωπότητα να αποφασίσει.

https://ellinikiafipnisis.blogspot.com/

loading...