ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ: H ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η γνώση των αριθμών έχει την αρχή της στα βάθη των αιώνων. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι πως ο μεγάλος δάσκαλος της φιλοσοφικής σκέψης και μαθηματικός, ο Πυθαγόρας ο Σάμιος, πίστευε στην δύναμη και τον συμβολισμό των αριθμών. Αφιέρωσε το έργο της ζωής του σ’ αυτούς και στον Κρότωνα δίδαξε τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής του.

Το έργο του πολεμήθηκε και η σχολή του έκλεισε κάποια στιγμή. Εκείνος έφυγε από την ζωή πικραμένος, αλλά η μαθηματική σκέψη των αιώνων που ακολούθησαν βασίστηκε στο διασωθέν κομμάτι των μελετών του. Οι Αριθμοί έχουν την εσωτερική και την εξωτερική τους διάσταση ως συμβολισμοί. Στην εσωτερική τους πλευρά, έχουμε φιλοσοφικές αντιστοιχίες και στην εξωτερική τους διάσταση, η Αριθμολογία μπορεί να λειτουργήσει σαν μαντική τέχνη, αφού προσμετράται το ονοματεπώνυμό μας και η ημερομηνία γέννησης. Λειτουργεί κατά κάποιον τρόπο σαν την αστρολογία, μόνο που δεν χρειάζεται την ώρα και τον τόπο γέννησης.


Θα αναφερθούμε λοιπόν και στις δύο διαστάσεις, την εσωτερική (όσο πιο απλά και αντιληπτά μπορεί να γίνει) και στην εξωτερική της. Αν και η Αριθμολογία συνδυάζει κυρίως τις διδασκαλίες του μεγάλου μύστη Πυθαγόρα, στην πορεία του χρόνου οι αριθμολόγοι προσάρμοσαν τις διδασκαλίες με τις ανάγκες της εκάστοτε εποχής, επομένως έχουμε μικρότερες ή μεγαλύτερες αποκλίσεις από την πρώτη εκείνη περίοδο.

Θα ξεκινήσουμε με μία πρώτη προσέγγιση για να μας μείνει στο νου η κεντρική ιδέα κάθε αριθμού, ενώ στην πορεία σε άλλο άρθρο θα αναφερθούμε σε καθένα ξεχωριστά, δίνοντας την εικόνα τους και την χρήση τους στην καθημερινότητά μας.


O αριθμός 1 ,σημειοδοτεί την έναρξη, την πρωτοπορία, την ανεξαρτησία, την αρχηγία και την δυναμική αρχή., σαν ένα πρώτο βήμα για ένα νέο κεφάλαιο της ζωής. Έχει θάρρος, δύναμη και εφευρετικότητα. Είναι η παρουσία του «είμαι», «υπάρχω». «εγώ». Στην αρνητική του μορφή θα αναδείξει ένα σκληρό και άκρατο ανταγωνισμό, όπως και ένα τυραννικό πρόσωπο.


Ο αριθμός 2, δημιουργεί την αίσθηση της συνέχειας, της αρμονίας, της συντροφικότητας και της διπλωματίας. Φέρνει συνεταιρισμούς, ταίριασμα, ζευγάρωμα ή ομαδοποίηση. Γενικά έχει αγάπη από ζεστασιά και φροντίδα, επομένως προβάλει συναίσθημα.Στην αρνητική πλευρά δίνει ένα υπερβολικό συναισθηματικό, κριτική και αυστηρή διάθεση, απάθεια και αδιαφορία.


Ο αριθμός 3, παράγεται από την ένωση του 1 και του 2 και φέρνει ισορροπία, επικοινωνίας, αυτό-έκφραση και δημιουργικότητα. Με θετική σκέψη, γίνεται φιλικό, αγαπητό και δημοφιλές. Έλκεται από τις διασκεδάσεις, τα χρώματα και την χαρά.
Στην αρνητική του εκδοχή θα μπορούσε να περιέχει στοιχεία υποκρισίας, αρνητική κριτική και τάσεις φυγής από την πραγματικότητα.


Ο αριθμός 4, αφορά την τάξη και την οργάνωση, για να υπάρχει εργασία μέσα από πρακτική κάλυψη αναγκών και πειθαρχία. Δείχνει την επιμονή και την υπομονή, την μεθοδικότητα και την αξιοπρέπεια.Στην αρνητική του μορφή δημιουργεί περιορισμούς και εμπόδια, ενασχόληση με λεπτομέρειες άνευ ουσίας. Ρουτίνα και απαισιοδοξία από στενοκεφαλιά.


Ο αριθμός 5, είναι η ανάγκη για αλλαγή, περιπέτεια, χαρά και δημιουργία. Μέσα από αυτόν έχουμε τα ταλέντα και την ευφυΐα. Παρέχει γοητεία, έλξη, ικανότητα να αρέσει, αλλά και να χαίρεται τη ζωή.Στην αρνητική του πλευρά, αναδεικνύει ανευθυνότητα, αναβλητικότητα και τάση για υπερβολή ή καταχρήσεις.


Ο αριθμός 6, θα φανερώσει την ομορφιά, την αγάπη , την υπευθυνότητα, την κοινωνική προσφορά και την οικογένεια. Δημιουργεί σταθερότητα, αρμονία, ομόνοια και δικαιοσύνη. Του αρέσει η θαλπωρή του σπιτιού και δίνει εύκολα βοήθεια. Στην αρνητική του πλευρά γίνεται καταπιεστικός, παρεμβατικός, ίσως συντηρητικός.


Ο αριθμός 7, δίνει την ικανότητα για ανάλυση, πνευματικές ασχολίες, σοφία και αναζήτηση της γνώσης. Αγαπά την έρευνα, έχει ποιότητα και πιστότητα. Δηλώνει υπομονή, επιμονή, θάρρος, λεπτότητα και ψυχραιμία.Στην αρνητική του διάσταση θα προσδώσει ειρωνεία, μελαγχολία, ύπουλη συμπεριφορά και μπέρδεμα.


Ο αριθμός 8, προσδιορίζει στόχους και σχέδια για υλική επιτυχία και ικανότητα για ολοκλήρωση. Η οικονομική άνεση σαν ελευθερία παίζει ρόλο και υπάρχει δυναμική ενεργητικότητα. Πρακτική τάση, εξυπνάδα και εμπιστοσύνη στις ικανότητές του.Στην αρνητική του πλευρά υπάρχει αδιαλλαξία, μισαλλοδοξία, δολιότητα.


Ο αριθμός 9, αποτελεί την ολοκλήρωση των βασικών αριθμών. Αφορά την κατανόηση, την ανιδιοτέλεια, την προσφορά, την διαίσθηση, την συναισθηματική έκφραση. Δίνει δημιουργικότητα και υπευθυνότητα, μέσα από τάσεις ανθρωπιστικές.Στην αρνητική του διάσταση είναι αστάθεια, πικρία, εγωκεντρισμός και αδιακρισία.
Αριθμολογία: Πρόγνωση της προσωπικής ημέρας


Μετά την πληροφόρηση που παίρνουμε από το προσωπικό μας έτος και τον προσωπικό μας μήνα, για να ολοκληρώσουμε τα βασικά στάδια της πρόγνωσης μπορούμε να προσεγγίσουμε την πληροφόρηση μέσω της προσωπικής μας ημέρας. Το προσωπικό έτος δεσπόζει σαν γενική διαδρομή, ενώ ο μήνας προσδιορίζει μία περίοδο μέσα στη χρονιά. Η προσωπική όμως ημέρα είναι μία λεπτομέρεια που βοηθά να ρυθμίζουμε τον ημερήσιο κύκλο της ζωής, με ευνοϊκότερες κινήσεις.
Υπολογισμός προσωπικής ημέρας

Έχουμε πρώτα βρει τον αριθμό του προσωπικού μας μήνα και στη συνέχεια προσθέτουμε τον αριθμό της ημέρας που έχουμε στο ημερολόγιο.

Για παράδειγμα για τις 3 Φεβρουαρίου, έχουμε τον αριθμό 3. Αν σύμφωνα με τα δεδομένα μας για τον προσωπικό μήνα 1 έχουμε την ημέρα 3, τότε 1+3=4. Η προσωπική μας ημέρα θα είναι ο αριθμός 4. Αν το άθροισμα είναι διψήφιο, το ανάγουμε σε μονοψήφιο πάντα, για να έχουμε τους εννέα βασικούς αριθμούς.

Ας δούμε τι μας συμβουλεύει η αριθμολογία για την προσωπική μας ημέρα:

Προσωπική ημέρα ΕΝΑ

Μία καλή ημέρα για να ξεκινήσουμε δραστηριότητες που θα έχουν βάθος χρόνου στην ολοκλήρωσή τους, να γίνουμε πιο δημιουργικοί. Αν συμφωνεί ο μήνας και ακόμη περισσότερο το έτος για μία νέα σημαντική εργασία, η ημέρα αυτή φέρνει ένα καλό στήριγμα. Θα έχουμε θάρρος, θα είμαστε δυναμικοί και θα προβάλλουμε τον εαυτό μας πιο εύκολα. Ανάλογα με το τι συμβουλεύει το έτος κατ’ αρχήν, θα πρέπει να δώσουμε έμφαση με το να ξεκινήσουμε αυτή τη μέρα. Αν για παράδειγμα συμβουλεύει να κάνουμε ένα βήμα στην καριέρα μας, τότε μία ημέρα 1 θα πρέπει να κάνουμε αιτήσεις, να ζητήσουμε μία θέση, να δώσουμε βιογραφικό. Αν συμβουλεύει για σπουδές, μία ημέρα 1 θα είναι καλή να γραφτούμε σε μία σχολή ή να ξεκινήσουμε μαθήματα. Μία τέτοια ημέρα έχουμε την δυνατότητα να ζητήσουμε κάτι που δεν τολμάμε εύκολα τον υπόλοιπο καιρό. Μπορούμε να αποδείξουμε τις γνώσεις, τα ταλέντα μας, το έργο μας στους άλλους, γιατί θα έχουμε αυτοπεποίθηση και ως επόμενο μεγαλύτερη πειθώ. Ειδικά αν το επάγγελμά μας, αφορά το κοινό και πολύ κόσμο, θα είναι εύκολο να μας προσέξουν.

Προσοχή:

Στον θυμό και την ένταση. Γινόμαστε λίγο ευέξαπτοι και δεν μπορούμε τέτοια μέρα εμπόδια και καθυστερήσεις. Με ηρεμία, ψυχραιμία και λογική θα προχωρήσουμε σωστά στα σχέδιά μας. Αν βιαστούμε και φανούμε απερίσκεπτοι θα έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα.

Προσωπική ημέρα ΔΥΟ

Πολύ καλή ημέρα για να καταλάβουμε πώς προχωρούν οι υποθέσεις μας, να κρίνουμε λεπτομέρειες και να κάνουμε τους κατάλληλους ελιγμούς όπου χρειαστεί. Είναι μία ημέρα κατάλληλη να συγκεντρώσουμε δεδομένα, ευκαιρίες, να δώσουμε έναυσμα για προώθηση στόχων και να καλλιεργήσουμε ήδη υπάρχουσες καταστάσεις. Αν κάτι που ξεκινήσαμε δεν πάει πολύ καλά, θα είναι ευνοϊκό να το σκεφθούμε και να το διορθώσουμε μία ημέρα με τον αριθμό 2. Αν θέλουμε να εμβαθύνουμε στο θέμα της υπόθεσής μας και να εστιαστούμε για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, πάλι η ημέρα αυτή μας ευνοεί.

Προσοχή:

Δεν είναι κατάλληλη μέρα για αντιπαραθέσεις, διαφωνίες, διαπληκτισμούς και αντιθετικές απόψεις. Θα πρέπει να επιδιώξουμε την ομόνοια και την ηρεμία προς το παρόν, για να ξεπεράσουμε όποια δυσκολία. Στην πορεία, θα αποφασίσουμε άλλη ημέρα την μάχιμη στάση για να προασπίσουμε το δίκιο μας.

Προσωπική ημέρα ΤΡΙΑ

Μία ημέρα ικανή να σας ωθήσει να προβάλλετε τις προσωπικές σας ανάγκες ή και φιλοδοξίες. Θα ήταν καλό να προσπαθούσατε να δείτε την θετική πλευρά της ζωής, να βρείτε το κέφι σας και να εκπέμπετε αισιοδοξία και χαρά. Αν υπάρχει λόγος να προτείνετε μία ιδέα, να επισκεφθείτε κάποιο νέο χώρο, να προβάλλετε ταλέντα και δυνατότητές σας, διαλέξτε μία ημέρα 3. Στις κοινωνικές σας συναναστροφές θα φανείτε ενδιαφέροντες, αξιόλογοι. Αν θέλετε να προβείτε σε μία σημαντική αγορά, είναι η κατάλληλη μέρα για σας. Οι αξίες σας διακρίνονται και η κρίση σας είναι σωστή σε ό,τι επιλέξετε.

Προσοχή:

Αποφύγετε τις αρνητικές σκέψεις, την απαισιοδοξία, την λύπη. Μην σπαταλήσετε αυτή τη μέρα για ανούσια θέματα, αλλά και μην τσιγκουνευτείτε την αγάπη ή το χρήμα.

Προσωπική ημέρα ΤΕΣΣΕΡΑ

Μία ημέρα που προβάλλει την ανάγκη σταθερότητας και θα ήταν καλό να βάλετε σε τάξη την ζωή σας. Αν κάποιες εκκρεμότητες σας ταλαιπωρούν εδώ και καιρό, θα ήταν καλό να κάνετε αυτή τη μέρα ρυθμίσεις. Αν πρέπει να αναλύσετε και να τακτοποιήσετε λεπτομέρειες, θα ήταν σημαντικό να μην ξεχάσετε την ημέρα 4. Καλή περίοδος για συγύρισμα, φροντίδα σε οικονομικά ανοίγματα και δραστηριότητες. Στην ουσία θα ήταν καλό να κάνετε κάτι που απαιτεί συγύρισμα, εξομάλυνση και σωστή επανατοποθέτηση. Αν νομίζετε πως έχετε αμελήσει τις βαθύτερες ανάγκες σας, αλλά και πρακτικές σας ανάγκες, μία ημέρα 4 θα μπορούσατε να κάνετε ενδοσκόπηση και ένα καλό απολογισμό. Η εστίαση στο πρόβλημα είναι εύκολη και τα αποτελέσματα ικανοποιητικά.

Προσοχή:

Στα έξοδα, αλλά και στην συμπεριφορά που μπορεί να θεωρηθεί εκκεντρική. Η αναστάτωση δεν βοηθά.

Προσωπική ημέρα ΠΕΝΤΕ

Μία ευνοϊκή ημέρα για να αναπτύξετε σχέσεις, να διευρύνετε τον κύκλο γνωριμιών σας και να γίνετε πιο κοινωνικοί. Ομιλητικοί και ευχάριστοι, γίνεστε συμπαθείς πολύ πιο εύκολα από άλλες μέρες του μήνα. Η δραστηριότητά σας την ημέρα 5 σας κάνει πιο ανοιχτούς, γεμίζει με ενδιαφέροντα και σπάει την ρουτίνα. Μπορείτε να πάρετε πρωτοβουλίες και να επιλογές αυτόνομα και ίσως πρωτοποριακά. Κάθε νέο σχέδιο εξελίσσεται καλύτερα αν έχει την βάση του στην ημέρα αυτή και οι αλλαγές ενδείκνυνται για όσους τις περιμένουν καιρό. Ψυχαγωγηθείτε, διασκεδάστε, έχετε μία νυχτερινή έξοδο ή ένα μικρό ταξίδι αναψυχής. Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία για ξεκούραση, μέσα από ένα χαρούμενο τρόπο.

Προσοχή:

Στην νευρικότητα, την κόπωση και την ταχύτητα με την οποία δράτε. Μπορεί να προκληθούν διαφωνίες ή μικρο-ατυχήματα.

Προσωπική ημέρα ΕΞΙ

Μία ημέρα κατάλληλη για να ανάληψη ευθυνών, υποχρεώσεων και δεσμεύσεων. Η κριτική σκέψη προέχει και η δυνατότητα να παρθούν σωστές αποφάσεις επίσης είναι εμφανής. Θα πρέπει να μην αμελήσετε δεσμευτικές σχέσεις αυτήν την περίοδο, για παράδειγμα ένα συγγενή που βρίσκεται σε αδυναμία και σας χρειάζεται, ή μία υπόσχεση που δεν έχει τηρηθεί ως τώρα. Είναι η κατάλληλη μέρα για σύσφιξη σχέσεων και για επαφές με ανθρώπους που δεν θεωρήσατε ως σήμερα προτεραιότητά σας. Αν ένα θέμα σας χρειάζεται ευέλικτές κινήσεις στον χειρισμό του, ας το προχωρήσετε την ημέρα 6. Αν θέλετε να προβείτε σε ένα συμβιβασμό, η ημέρα αυτή θα σας βοηθήσει. Τακτοποιήστε το σπίτι ή το γραφείο σας, βάλτε μία τάξη και επαναφέρετε την αρμονία στη ζωή σας.

Προσοχή:

Αποφύγετε την ρήξη, την διαφωνία και την αντιπαράθεση. Επίσης, δεν χρειάζεται να ασκείτε αυστηρή κριτική και να πιέζετε τους ανθρώπους γύρω σας.

Προσωπική ημέρα ΕΠΤΑ

Πρόκειται για μία ημέρα εναλλαγών και αποκαλύψεων. Θα ήταν προτιμότερο να μην βιαστείτε, αλλά και να μην περιμένετε αποκλειστικά τα αναμενόμενα. Η ημέρα 7 προβάλλει την ανάγκη να επιπλέουμε στην τρικυμία των αισθήσεων ή των καταστάσεων που ταράζουν τα νερά την καθημερινότητας. Καλό θα είναι να στηρίζεστε ή να συδιαλέγεστε αυτή τη μέρα με άτομα που έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης ή την ίδια ιδεολογία με εσάς. Η επαφή με κάποια σχολή, μία μαθητεία, η μελέτη, η αναζήτηση πληροφοριών είναι μία κατάλληλη δραστηριότητα. Επίσης, αν θέλετε να απομονωθείτε, να διαλογιστείτε ή να κάνετε μία ενδοσκόπηση, μην διστάσετε να την επιλέξετε. Μπορεί να φανείτε πιο μοναχικοί ή απόμακροι εξωτερικά, αλλά θα είστε εύκολα σε επαφή με τον «έσω εαυτό».

Προσοχή:

Η ημέρα να βοηθά για ακρότητες στην διασκέδαση και στην ευχαρίστηση. Σίγουρα δεν είναι μία μέρα που θα ήταν καλό να κυλήσει με ρυθμούς άτονους και ανιαρούς, αλλά τα ενδιαφέροντα πρέπει να είναι νοητικά. Αποφυγή κατάχρησης φαγητού ή ποτού και προσοχή σε μικρο-ατυχήματα. Δεν θα αρνείστε εύκολα, γι’ αυτό προσέχετε πού δίνετε τον λόγο σας.

Προσωπική ημέρα ΟΚΤΩ

Η ημέρα αυτή είναι θετική και ευνοεί οικονομικές διαπραγματεύσεις, δάνεια, χρέη, υποθήκες και συμφωνίες που έχουν πάντα ως βάση την οικονομική σας ευημερία και ασφάλεια. Θα ήταν καλό να προγραμματίσετε τα έξοδα και τα έσοδά σας, να ρυθμίσετε τις υποχρεώσεις σας, να βάλετε μία τάξη στις δαπάνες σας. Αν είστε έμποροι ή έχετε μία εργασία που βασίζεται στις οικονομικές συναλλαγές, η ημέρα αυτή ευνοεί κάθε εξέλιξη ή συμφωνία σχετικά με την δουλειά σας. Πολύ πιθανόν να σας δοθεί μία ευκαιρία ή να γίνει μία επωφελής πρόταση. Διαφορετικά, αν επιδιώκετε μία νέα συμφωνία με οικονομικά οφέλη, σκεφθείτε να την προωθήσετε μία τέτοια ημέρα. Η αίτηση για ένα πόστο εργασίας μπορεί να ξεχωρίσει. Επίσης, στην ημέρα 8 ταιριάζει η αίτηση για δάνειο ή όποια άλλη οικονομική σας ενίσχυση.

Προσοχή:

Να είστε σε εγρήγορση, κάνετε οικονομική ενημέρωση και αποφύγετε να ρισκάρετε. Θα ήταν καλό να μην υπερβάλλετε.

Προσωπική ημέρα ΕΝΝΕΑ

Ο αριθμός αυτός ολοκληρώνει τη σειρά των μονών αριθμών. Επομένως θα πρέπει να κλείσετε τις υποθέσεις σας. Να τακτοποιήσετε εκκρεμότητες και να αποφύγετε να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο. Επειδή μπορεί να είστε σε μία σύγχυση προσπαθώντας να τακτοποιήσετε τα θέματα που σας απασχολούν, είναι δυνατόν να έχετε απώλειες. Στις κοινωνικές σας επαφές υπάρχει εύνοια και θα είναι καλό να καλλιεργήσετε σχέσεις, να κάνετε γνωριμίες, να συναντήσετε φίλους και γνωστούς. Οι μεγάλες συγκεντρώσεις σας ευνοούν και σίγουρα θα ήταν σημαντικό να μην μείνετε μόνοι. Μικρά ή μεγάλα ταξίδια θα σας ανανεώσουν και αν είναι δυνατόν, ξεκινήστε τις διακοπές αναψυχής σας μία ημέρα με τον αριθμό 9.

Προσοχή:

Η αποφασιστικότητα και η σχολαστική μελέτη των σχεδίων σας θα βοηθήσουν να κλείσετε τον κύκλο κάποιων υποθέσεων αρκετά εύκολα. Μία ημέρα δράσης, για να κάνετε ένα νέο βήμα από την επομένη.

Για το υλικό πάνω στην πρόγνωση μέσω της αριθμολογίας, η παρουσίαση βασίζεται σε βιβλία των: Jorg Sabellicus, William Winskott, kay Lagerquist, Lisa Lenard, Michael McClain
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]