H Τουρκία στην ΕΕ από την πίσω πόρτα…

Άλλο ένα εθνικό κάστρο ανατίναξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο χειρότερος Πρωθυπουργός από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους!

Η Τουρκία πασχίζει να μπει στην ΕΕ πολλά χρόνια! Αφού είδε λοιπόν πως δεν γίνεται τίποτε, επεξεργάστηκε άλλο σχέδιο και το οποίο αποδέχτηκαν ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν! Αλλά και με την έγκριση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ!

Έτσι δημιουργούν στα κρυφά την Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα (ΕΚΠ), χωρίς καμιά αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση και ιδιαίτερα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!

Ενδεχομένως μάλιστα να συζήτησε και να συμφώνησε στο πρόσφατο ταξίδι του στο Παρίσι στη συνάντησή του με τον Εμμανουέλ Μακρόν, αλλά και λίγο παλαιότερα στη συνάντησή του με τον Όλαφ Σόλτς στο Βερολίνο!

Μάλιστα το τραγικό είναι, πως στις 9 Μαΐου 2022 ο Γάλλος Πρόεδρος, ναι ο “φίλος” της Ελλάδος, είχε προτείνει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (ΕΚΠ), χωρίς καμιά αντίδραση από τους Έλληνες Ευρωβουλευτές!

Η πρώτη συνεδρίαση μάλιστα της ΕΚΠ θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα στις 7 Οκτωβρίου 2022! Είναι τυχαία η ημερομηνία, όταν στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2022 θα συνεδριάσει στην τσεχική πρωτεύουσα το έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ; Όταν η τσεχική προεδρία έχει αναλάβει τις επαφές με τα υπό ένταξη μέλη στην ΕΠΚ;

Μπορεί να μας πει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, υποβαθμίζεται ο γεωπολιτικός και γεωστρατηγικός ρόλος της Ελλάδος από αυτήν την παρθενογένεση Γερμανίας – Γαλλίας;

Όταν οι αποφάσεις στην ΕΚΠ φρόντισαν να παίρνονται κατά πλειοψηφία και όχι με απόλυτη ομοφωνία;

Έχουμε εδώ δηλαδή, άλλη μια ενδοτική, προδοτική, δουλική στάση της ελληνικής κυβερνήσεως;;

Υπάρχει δικαίωση, όταν υπάρχει δίκαιος αγώνας του λαού κατά αντικοινωνικών κυβερνητικών μέτρων…

Ένα από τα πιο εκβιαστικά – φασιστικά μέτρα της κυβέρνησης, ήταν το λεγόμενο “διοικητικό πρόστιμο” των 100 ευρώ ανά μήνα που επέβαλε στους συνταξιούχους άνω των 60 ετών και οι οποίοι δεν δέχονταν να εμβολιαστούν με το πειραματικό εμβόλιο κατά του Covid 19!

Η επιβολή του άρχισε από τις 15 Ιανουαρίου και διήρκησε μέχρι τις 15 Απριλίου! Βεβαιωμένο πρόστιμο δηλαδή, 300 ευρώ!

Το οποίο πλήρωσαν 14-15% του συνόλου των συνταξιούχων!

Όμως περί τα τέλη Μαρτίου 2022 ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωνε ότι:

«Από τις 15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, άρα τελεί σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες.»!

Από του σημείου αυτού, η εφημερίδα μας πρωτοστάτησε στην ανάδειξη των νομικών ενεργειών του νομικού γραφείου του δικηγόρου, Καθηγητή ΕΚΠΑ, Δημήτρη Παναγιωτόπουλου, στον αγώνα δικαίωσης των συνταξιούχων άνω των 60 ετών!

Έτσι στις 19 Απριλίου 2022 κατατέθηκε η Αίτηση Ακυρώσεως, ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών κατά των Υπουργού Υγείας, Οικονομικών, Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Επικρατείας, του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ΑΑΔΕ.

Είχε προηγηθεί εξώδικο προς όλα τα εμπλεκόμενα αρμόδια όργανα της κυβέρνησης και κάθε άλλης αρμόδιας αρχής!

Ακολούθως η Πρόεδρος του Γ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών σύμφωνα με τις διατάξεις… ορίζει δικάσιμο για την αίτηση ακυρώσεως που άσκησαν οι… την 21 Οκτωβρίου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:30 και Εισηγητή τον Εφέτη κ. Ζαμπετίδη Παύλο X. και παραγγέλλει:

Να ανακοινωθεί η δικογραφία στον κ. Εισηγητή.

Να κοινοποιηθεί η πράξη αυτή, μαζί με αντίγραφο της αιτήσεως ακυρώσεως:

Α) Στον ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, Β) Στον ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, Γ) Στον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, Δ) Στον ΥΠΟΥΡΓΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Ε) Στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ (ΑΑΔΕ) με την παράκληση να διαβιβάσουν απευθείας στον κ. Εισηγητή, μέσα στις προθεσμίες που προβλέπει το άρθρο 23 του κωδ. π.δ. 18/1989:

α) Όλα τα σχετικά με την υπόθεση έγγραφα,

β) έκθεση με τις απόψεις τους στην οποία να διευκρινίζεται με σαφήνεια το πραγματικό μέρος καθενός από τους προβαλλόμενους λόγους ακυρώσεως.

Την έκθεση αυτή πρέπει να την υπογράφει αρμόδιος υπάλληλος και ο νομικός σύμβουλος.

Επίσης να σημειώνεται σ’ αυτήν, πότε ακριβώς γνωστοποιήθηκε στον αιτούντα η προσβαλλόμενη πράξη!

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω και επίσης σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες μας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θορυβήθηκε σε αφάνταστο βαθμό και επεξεργάζονταν με συσκέψεις στο Μαξίμου, την απάντηση που θα έδιναν, εν όψει μάλιστα και των εθνικών εκλογών που οσονούπω φτάνουν και στις οποίες δεν θα βρουν την ψήφο των συνταξιούχων!

Και η απάντηση ήρθε μέσω του πλέον φιλοκυβερνητικού Μέσου, τον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ, όπου ο Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε την κατάργηση του προστίμου για τους μη εμβολιασμένους άνω των 60 ετών, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος πια να υπάρχουν τα πρόστιμα:

«Κοιτάμε συνολικά το θέμα των προστίμων… Σίγουρα για όσους έχουν εμβολιαστεί θα διαγράφουν τα πρόστιμα. Τα πρόστιμα ήταν ένας θεσμός που πέτυχε, και δεν υπάρχει λόγος πια να υπάρχει, θα δούμε το θέμα των προστίμων συνολικά».

Ωστόσο μέχρι σήμερα τα πρόστιμα σε όσους δεν τα πλήρωσαν εξακολουθούν να “φαίνονται” στο σύστημα!

Είμαστε όμως σίγουροι ότι τελικά η κυβέρνηση θα ανακαλέσει οριστικά αυτό το εκβιαστικό – φασιστικό μέτρο και θα υποχρεωθεί να επιστρέψει τα ποσά και σε όσους πλήρωσαν!

Συμπέρασμα:

Υπάρχει δικαίωση, όταν υπάρχει δίκαιος αγώνας του λαού κατά αντικοινωνικών κυβερνητικών μέτρων!!

Οφειλόμενη απάντηση στον Δ.Σ.Α. από τον Αντώνη Παπαντωνίου Υποναύαρχο Λ.Σ.

(ε.α.) – Νομικό

Κάποτε θα πρέπει να απαντάμε σε προσβλητικές Ανακοινώσεις Φορέων που η Ύπαρξή τους συνδέεται με τη Συνταγματική Λειτουργία του Κράτους και την προστασία της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας.

Με αφορμή τις θρυλικές “Επισυνδέσεις”, κοινώς ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, που σύμφωνα με το Καταστατικό του είναι υποχρεωμένος να διασφαλίζει την Συνταγματική Λειτουργία του Κράτους και να προστατεύει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Πολιτών όταν αυτά, έστω, απειλούνται εξέδωσε Μακροσκελή Ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων τονίζει:

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Θεσμικός Θεματοφύλακας των δικαιωμάτων και των ελευθεριών όλων των Πολιτών και του Κράτους Δικαίου, απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης των Τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.»

Επειδή λοιπόν η Ανακοίνωση αυτή δεν μπορεί παρά να ικανοποιεί τον Αναγνώστη, γιατί εκφράζει και “απαίτηση” και πολύ σωστά θα πρέπει να απαντήσει που βρισκόταν όταν:

Ψηφιζόταν ο «Ν.» 3845/6-5-2010-Φ.Ε.Κ.65Α (ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ….)

Πολίτες Αυτοκτονούσαν λόγω της Οικονομικής Εξαθλίωσης, εξ αφορμής των Μνημονίων

Πολίτες επιβίωναν με «τροφή» από τα σκουπίδια.

Νέοι Άνθρωποι πέθαιναν από αναθυμιάσεις μαγγαλιών, λόγω οικονομικής ανέχειας.

Ξευτιλιζόταν το 62% του Λαού με το ΟΧΙ του…

Ψηφιζόταν ο «Ν.» 4336/14-8-2015-Φ.Ε.Κ.94Α που από ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ όριζε πλέον την μετάβαση ΚΑΙ σε ΚΑΤΟΧΗ!!!

Κορυφαίοι «Θεσμικοί» παράγοντες (Π.Παυλόπουλος-Α.Τσίπρας-Κ. Ζουράρης,και όχι μόνον) ΟΜΟΛΟΓΟΥΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ότι παραβιάζουν το Σύνταγμα και ότι έχουμε ΚΑΤΟΧΗ!!!

Ξεπουλιόταν Ιστορία-Γλώσσα-Όνομα (ΠΡΕΣΠΕΣ)με μια ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ!

Εφαρμόζονται ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ επί 3 περίπου χρόνια συνεχώς και με ιδιαίτερη ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ……

Επειδή ο κατάλογος είναι πολύ μεγάλος και δεν θέλω να σας κουράσω θα σας παρακαλέσω, τουλάχιστον, να μην ασχημονείτε στην Αξιοπρέπειά μας, την οποία εμείς επιμένουμε να διατηρούμε!!

loading...