Σπίρτζης για Fraport: Δεν θα δίνουμε ότι αποζημίωση ζητά ο καθένας – Τι αναφέρει η εταιρεία [vid]

Άδικη θεωρεί ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης την αποζημίωση 74 εκατ. ευρώ που ζητά η Fraport ως αποζημίωση για συντήρηση και επισκευές στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο κανάλι «Ε» τόνισε ότι το ελληνικό δημόσιο έχει απαντήσει έγκαιρα και εμπεριστατωμένα στις απαιτήσεις της εταιρείας.

Υποστήριξε ότι πάντα σε τόσες μεγάλες συμβάσεις και συμφωνίες υπάρχουν αιτήματα για αποζημιώσεις και κάθε είδους διαφωνίες, ωστόσο όπως είπε υπάρχουν θεσμικές διαδικασίες που λύνουν αυτές τις διαφωνίες.

Είπε όμως χαρακτηριστικά ότι το Υπουργείο θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Ελληνικού δημοσίου και «δεν θα δέχεται ότι αποζημίωση ζητά το κάθε συμβαλλόμενο μέρος»

Αρνήθηκε το ότι έχει καταφερθεί εναντίον της εταιρείας, και σημείωσε πως απλά έχει αναφέρει κάποια πράγματα που δεν έπρεπε να συμβούν στα αεροδρόμια, λέγοντας από την άλλη ότι υπάρχει μια καλή συνεργασία έως τώρα, το πόσο καλή όμως θα το κρίνει η πορεία.

Θέλοντας ίσως να υποβαθμίσει το θέμα, είπε πως δεν δικαιολογείται το «κλίμα πολεμικής» που παρουσιάζεται ότι υπάρχει μεταξύ Fraport και κυβέρνησης και πως απλά υπάρχουν κάποια θέματα που πρέπει να λυθούν.

Τι αναφέρει η εταιρεία

Σε ανακοίνωσή της η Η Fraport Greece τονίζει συνεργάζεται με επιτυχία με το Ελληνικό Δημόσιο για την ομαλή λειτουργία του έργου της παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων και η εποικοδομητική αυτή συνεργασία συνεχίζεται απρόσκοπτα.

«Η πραγματοποίηση της μεγαλύτερης παραχώρησης στην ιστορία της Ελλάδας αποτελεί ένα σύνθετο και πολύπλοκο, τεχνικά και λειτουργικά, έργο. Από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης έως σήμερα, η Fraport Greece και το Ελληνικό Δημόσιο συνεργάζονται με επιτυχία για την ομαλή λειτουργία του έργου αυτού. Τυχόν συμβατικές διαφορές που ανακύπτουν στο πλαίσιο εκτέλεσης της Σύμβασης δεν αναιρούν την ποιότητα αυτής της συνεργασίας και σε καμία περίπτωση δεν παρεμποδίζουν την ταχεία εκτέλεση των έργων.

Η διαδικασία της Επίλυσης Τεχνικών Διαφορών, η οποία προβλέπεται ρητώς στη σύμβαση παραχώρησης, αποτελεί πάγια διεθνή πρακτική για τέτοιου μεγέθους έργα και εντάσσεται στο πλαίσιο της ταχείας επίλυσης των διαφορών και της ομαλής εκτέλεσης των συμβάσεων, ώστε να προωθείται η υλοποίηση των έργων χωρίς αμφισβητήσεις και εμπόδια.

Η Fraport Greece ύστερα από την έγκριση των 14 master plans από το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων είναι έτοιμη να προχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες στην υλοποίηση των έργων ανάπτυξης και αναβάθμισης στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, η εποικοδομητική αυτή συνεργασία συνεχίζεται απρόσκοπτα αναφέρει η Fraport Creece
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μήπως τα κουμάντα απ΄αυτήν την FRAPORT, είναι κάποιοι γερμανοί, που πάνε σε ακριβή ψαροταβέρνα όταν έρχονται στην Ελλάδα, παραγγέλνουν μόνο από μια Coca Cola και όταν έρθει ο λογαριασμός πληρώνει ο καθένας την δικιά του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ βγαινουν ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ τα νουμερα, με ποσα της ταξης των 100+δις ΜΑΥΡΑ να βγαινουν στο εξωτερικο, με ανθρωπους να εχουνε μετοχικο κεφαλαιο 25-30,000 και να βγαζουν επιταγες των 25+30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ, με το επισης ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 25 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΤΗΣ ΦΡΑΠΟΡΤ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΑΝΕΙΟ 1,4 ΔΙΣ € ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΧΩΡΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ...ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑΑΑΑΑ ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΑΟΛΟ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.!!!! https://www.youtube.com/watch?v=W2jvKyirIi0

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]