Αμερικανός αναλυτής Ρούμπιν: ”Ο Ερντογάν κάποια μέρα θα φύγει είτε μέσω της κάλπης, είτε με μία σφαίρα, είτε με καρκίνο-Η Ελλάδα πρέπει να πάρει F-35”

 

Νέο αποκαλυπτικό άρθρο από τον Ρούμπιν που θα συζητηθεί!

Μιλώντας σε συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε με στρατιωτική δράση κατά της Ελλάδας.

«Κοίτα Μητσοτάκη, μιλάς εδώ κι εκεί ξανά», είπε, αναφερόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Έχετε υπόψη σας ότι οι Τρελοί Τούρκοι θα έρθουν αν επιχειρήσετε να κάνετε λάθος».

Καθώς η οικονομία της Τουρκίας (Τουρκία) έχει καταρρεύσει, ο Ερντογάν προσπάθησε να αποσπάσει την προσοχή του τουρκικού κοινού κυματίζοντας την εθνικιστική σημαία.

Τα τελευταία χρόνια οι απειλές της Τουρκίας προς την Ελλάδα έχουν γίνει πιο συχνές. Αυτά συχνά εκδηλώνονται με αλυτρωτικές διεκδικήσεις στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Καθώς η Τουρκία οδεύει προς τις εκλογές, πολλοί διπλωμάτες θέλουν πρώτα να πιστέψουν ότι οι εκλογές θα είναι ελεύθερες και δίκαιες (υπαινιγμός: δεν θα είναι). Δεύτερον, πολλοί διπλωμάτες ελπίζουν ότι ο Ερντογάν μπορεί να χάσει και, εάν γίνει, η Τουρκία μπορεί να επιστρέψει στο προηγούμενο status quo.

Η προεκλογική εκστρατεία της Τουρκίας δεν έχει ακόμη ξεκινήσει επίσημα, αν και κάθε συγκέντρωση αποτελεί ουσιαστικά μέρος της προσπάθειας του Ερντογάν να επεκτείνει την κυριαρχία του σε μια τρίτη δεκαετία. Ο Ερντογάν είναι πολιτικά έξυπνος.

Το ότι πιστεύει ότι τέτοιες υποκινήσεις κατά της Ελλάδας λειτουργούν είναι μια ένδειξη του πόσο μακριά, αντιευρωπαϊκό και συνωμοτικό είναι το τουρκικό κοινό. Δεν ήταν μια συγκέντρωση στη γενέτειρά του Ρίζε ή στα ιδεολογικά του προπύργια, το Ικόνιο και το Καϊσέρι. Η Κωνσταντινούπολη ήταν μια πόλη που το κόμμα του Ερντογάν έχασε δύο φορές στις τελευταίες εκλογές.

Ο Ερντογάν μια μέρα θα φύγει —είτε μέσω της κάλπης, είτε με μία σφαίρα, είτε με καρκίνο μένει να φανεί — αλλά η ζημιά που έχει κάνει στην Τουρκία παραμένει τεράστια. Η Ελλάδα μπορεί να αμυνθεί, ειδικά αν έχει F-35.

https://directus.gr

loading...