“Όχι” από Κόρμπιν σε μία συμφωνία του Τζόνσον με την ΕΕ για το Brexit

Απρόθυμος να στηρίξει μία συμφωνία μεταξύ του Μπόρις Τζόνσον και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμφανίζεται ο Τζέρεμι Κόρμπιν, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sky News.

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος τόνισε πως είναι απίθανο να στηρίξει τη συμφωνία σημειώνοντας: «Νομίζω ότι τα προβληματικά σημεία είναι αυτά της ρύθμισης και της απορρύθμισης που προέρχονται από οποιαδήποτε εμπορική διευθέτηση υπάρξει με την Ευρώπη και τον ευρύτερο κόσμο». Χαρακτήρισε, δε, πολύ σοβαρό το θέμα των ιρλανδικών συνόρων.

«Και εάν αυτό δημιουργεί ένα σύνορο στην Θάλασσα της Ιρλανδίας αντί των ιρλανδικών συνόρων, το βλέπω να φέρνει προβλήματα», πρόσθεσε ο Κόρμπιν, εξηγώντας ότι θα προειδοποιήσει τους Βρετανούς βουλευτές να μην ταχθούν υπέρ της διεξαγωγής μιας ψηφοφορίας που θα επικυρώνει τη συμφωνία.

Με την ημερομηνία της 31ης Οκτωβρίου για το Brexit να πλησιάζει, Ευρωπαίοι διπλωμάτες δήλωσαν ότι οι Βρυξέλλες είναι πρόθυμες να διεξαγάγουν εντατικές συνομιλίες με Βρετανούς διαπραγματευτές σε μια προσπάθεια να πετύχουν μια συμφωνία αφού ο Τζόνσον υπαναχώρησε σε βασικά σημεία, όπως το ότι απέσυρε το αίτημα για τελωνειακούς ελέγχους στην ιρλανδική νήσο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading...