Η Βουλή των Κοινοτήτων ψήφισε κατ' άρθρο το νομοσχέδιο για το Brexit - Τι δήλωσε η Μέι

Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε τη Δευτέρα στη διαδικασία ψήφισης κατ' άρθρο το σχέδιο νόμου για τη διακοπή των πολιτικών, οικονομικών και νομικών σχέσεων
του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που του επιτρέπει να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, τη συζήτηση και την ψήφιση στο σύνολο.
Το Εργατικό Κόμμα—η αξιωματική αντιπολίτευση—αντιτασσόταν στο νομοσχέδιο, αλλά δεν κατάφερε να πείσει τους φιλοευρωπαίους στο κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα να ταχθούν υπέρ της θέσης του και να το καταψηφίσουν.
Έπειτα από μια διαδικασία συζήτησης που κράτησε σχεδόν οκτώ ώρες, τα μέλη του σώματος τάχθηκαν υπέρ του σχεδίου νόμου με 326 ψήφους υπέρ έναντι 290 κατά. Θα ακολουθήσει η διαδικασία συζήτησης και ψήφισης για το σύνολο του νομοσχεδίου.
Τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων ενέκριναν επίσης σε ψηφοφορία (318-310) το χρονοδιάγραμμα που όρισε η κυβέρνηση για αυτό το τελευταίο στάδιο, το οποίο θα είναι εξαιρετικά βραχύ, οκτώ ημέρες.
Πολλοί κοινοβουλευτικοί διαμαρτυρήθηκαν διότι οι οκτώ ημέρες μέσα στις οποίες η κυβέρνηση περιμένει να εξεταστεί γραμμή προς γραμμή το σχέδιο νόμου δεν αρκούν για ένα τόσο σημαντικό κείμενο.
Η συντηρητική πρωθυπουργός Τερέζα Μέι χαιρέτισε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας σημειώνοντας ότι η απόφαση της Βουλής των Κοινοτήτων σημαίνει πως πλέον «μπορούμε να προχωρήσουμε στις διαπραγματεύσεις με στέρεες βάσεις».
«Το κοινοβούλιο έλαβε μια ιστορική απόφαση, να ταχθεί υπέρ της βούλησης του βρετανικού λαού και να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που φέρνει βεβαιότητα και σαφήνεια στη διαδικασία της αποχώρησής μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
«Παρότι υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να γίνουν, αυτή η απόφαση σημαίνει ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στις διαπραγματεύσεις με στέρεες βάσεις» και «συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους βουλευτές από όλο το ΗΒ να συνεργαστούν και να υποστηρίξουν αυτό το ζωτικής σημασίας νομοθέτημα», συμπλήρωσε η Μέι.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΩΘΗΚΑΝ.ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΕ ΜΑΣ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχήν Μπράβο για το Brexit σε πρώτη φάση άλλα υπάρχει ακόμα κάποια διαδικασία που από ότι διάβασα θα κρατήσει 2 χρόνια από την στιγμή που ξεκινησε!! Είδατε οι Άγγλοι ήθελαν 8 μέρες και δεν τους έφταναν για να διαβάσουν όλα τα άρθρα. Οι δικοί μας "εθνοπατέρες" διάβασαν τις 300 με 400 σελίδες των μνημονίων τις κατάλαβαν πλήρως και ήταν και σίγουρη ότι έπρεπε να το υπερψηφίσουν και μάλιστα χρησιμοποιώντας και την διαδικασία του κατεπείγοντος. Στο τέλος τα έκαναν μαντάρα και αντί να παραδεχτούν ότι δεν πήραν χαμπάρι τη ψήφιζαν άρχισαν να το ρίχνουν στην κοροϊδία, δεν γινόταν αλλιώς, κλαίω αλλά ψηφίζω (ανεκδιήγητο) , είχα καλύτερες δουλείες να κάνω από το να διαβάζω ένα πρόγραμμα που δεσμεύει τη χώρα για τα επόμενα χρόνια, και άλλες τέτοιες παρλαπίπες. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]