Γιούνκερ: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου- Δεν διανοήθηκα ποτέ ότι θα έβγαινε από τη ζώνη του ευρώ- ΒΙΝΤΕΟ

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αναγνωρίζει την καθοριστική συμβολή σας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη, και μάλιστα μέσα από μία πολύ κρίσιμη συγκυρία»,
δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ενώ σε άλλο σημείο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. έχει ανάγκη από την Ελλάδα, πέραν των άλλων, και ως λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού. «Καλωσορίσατε, καλή διαμονή κύριε Πρόεδρε στην Αθήνα που τόσο αγαπάτε», είπε κλείνοντας ο κ. Παυλόπουλος.

Ο κ. Γιούνκερ δήλωσε “Χαίρομαι ιδιαιτέρως που επιστρέφω στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι είναι η δεύτερη μου πατρίδα. Παρέμεινα πιστός και στις πιο δύσκολες ώρες της χώρας στον ελληνικό λαό. Η Ελλάδα δεν είναι για μένα μια ουδέτερη χώρα. Εδώ γεννήθηκε άλλωστε η ιδέα της Δημοκρατίας και εδώ εξελίχθηκε η ευρωπαϊκή σκέψη. Επομένως η Ελλάδα περισσότερο από άλλες χώρες σφυρηλάτησε την μοίρα της Ευρώπης. Δεν διανοήθηκα ποτέ ότι η Ελλάδα θα έβγαινε από τη ζώνη του ευρώ κι αυτή ήταν ανέκαθεν η στάση μου ως Προέδρου του eurogroup αλλά και στη συνέχεια ως Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Και ο φίλος μου, Δημήτρης Αβραμόπουλος, είναι μάρτυρας αυτού γιατί κάθε φορά που χρειάστηκε να υπερασπιστώ την Ελλάδα, πραγματικά το έκανα και μπορεί να το διαβεβαιώσει”.

loading...

1 thought on “Γιούνκερ: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου- Δεν διανοήθηκα ποτέ ότι θα έβγαινε από τη ζώνη του ευρώ- ΒΙΝΤΕΟ

  1. Συνεχίζουν τα Βαμπίρ να μας ειρωνεύονται…
    Τι σχέση έχει ρε Καραγκίοζιδες η ΕΕ και η Ευρωζώνη (που είναι ένας αισχρός συνεταιρισμός συμφερόντων)
    με την Ευρώπη που είναι ιδεολογικός και γεωγραφικός χώρος που κυριαρχεί η Ελλάδα από την δημιουργία της?
    Εδώ και 20 χρόνια προσπαθούν να μας πείσουν μετά μανίας πως όλα αυτά είναι το ίδιο και το αυτό…

Comments are closed.