ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ… ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΚΡΟΝ, Και στον αγκαλίτσα Αλέξη Τσίπρα

Χαρήκαμε βαθιά για την πρόσφατη τιμητική επίσκεψη που κάνατε στην Αθήνα με θέσεις και δηλώσεις σας τόσο ωραίες.
Πρέπει να επισημανθεί όμως ότι αξία έχει, αυτή η γενική συγκινησιακή εικόνα να
μην είναι μια ανακόλουθη λαμπερή επιφάνεια λόγων μόνο…
Η δημιουργική λοιπόν στάση αντίσταση προς το κακό και το άδικο, πολύ συχνά, όχι μόνο δεν ενισχύεται και δεν επιβραβεύεται στην Ελλάδα αλλά και τιμωρείται, πράγμα απαράδεκτο που συγχρόνως αποθαρρύνει τον κάθε ιδεολόγο να αγωνιστεί!
Έχουμε παραδείγματα για αγώνες -ακριβούς παλιούς που δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ (67-74) αλλά και- σημερινούς όπου… τιμωρούνται κι όλας! Σε αποκάλυψη καταχραστών που έφεραν την χώρα μας οικονομικά στην καταστροφή, οι ένοχοι, πλήρωσαν μεν στα κρατικά Ταμεία, αλλά εκδικητικά και για να μην πληρώσουν κι άλλα, καταδιώκουν δικαστικά τους αγωνιστές πολίτες που τους ξεσκέπασαν, επειδή ξέρουν καλά ότι η... "ιδανική πολιτεία" που εσείς οραματίζεστε, αρνείται το λογικά και ηθικά αυτονόητο: Να χορηγήσει τα παραστατικά των προστίμων τους που αυτομάτως θα δικαίωναν τον καλό πολίτη! Εισέπραξε το κράτος τα χρήματα και πέραν τούτου ουδέν. Καταξοδευτήκαν ευσυνείδητοι πολίτες, βάλλονται δικαστικά, πτωχεύουν οι ίδιοι για το εθνικό καλό, και ούτε καν απαντούν σε σχετικά αιτήματα και εκκλήσεις τους οι υπεύθυνοι υπουργοί και στενοί συνεργάτες τού αξιαγάπητου πρωθυπουργού μας, αν και γνωρίζουν πολύ καλά τι έχει συμβεί… ΤΥΧΑΙΑ;
Θυμίζω τον Ουγκώ που είχε πει: «Η Ελευθερία θα πρέπει να είναι δίκαιη, αλλά και η Δικαιοσύνη θα πρέπει να είναι Ελεύθερη»!
Μήπως λοιπόν στην πραγματικότητα αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε, υπάρχει μια τεράστια απόσταση μεταξύ της προστασίας τέτοιων ενόχων εδώ, και των όσων ευαγγελίζεστε εσείς και ο καλός πρωθυπουργός μας με επίσημες δηλώσεις σας στην Πνύκα περί Ευρωπαϊκών Αξιών;…
Ας είστε βαθύτερα ενήμερος, άρα και ανήσυχος μάλλον μετά τα αναφερόμενα εδώ, και ας εντείνετε σχετικά τις προσπάθειές σας για καλυτέρευση ετούτου του… λαμπρού σήμερα που οι ιστορικοί αύριο θα περιγράψουν.

Με ειλικρινή εκτίμηση και σεβασμό,
Κώστας Χατζιδάκης, πολιτικός συγγραφέας,* μέλος της Αντίστασης
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]