Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων: Κλείνουν το Νοέμβριο!

Αλλαγές στην εκπαίδευση των στρατιωτιών και λουκέτο στα Κέντρα Νεοσυλλέκτων μπαίνει από τον Νοέμβριο, σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Κλείνουν από τον Νοεέμβριο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Armyvoice.gr τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, και εφεξής οι στρατιώτες θα παρουσιάζονται απ΄' ευθείας στις Μονάδες, όπου θα τους γίνεται σε πρώτο στάδιο η στρατιωτική εκπαίδευση και στη συνέχεια θα παραμένουν στην Μονάδα για να ολοκληρώσουν τη θητεία τους.

Το σχέδιο, αν και επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί, καθώς αναμένεται να προκαλέσει τις αντιδράσεις των κοινωνιών κυρίως στην Πελοπόννησο όπου υπάρχουν μεγάλα Κέντρα Εκπαίδευσης, έχει περιγραφεί σε συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου πέρυσι στο ραδιόφωνο του Real.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων, στις 12 Μαρτίου 2017, αποκάλυψε ότι “μελετάται η δυνατότητα να εκπαιδεύονται κατ’ ευθείαν οι νεοσύλλεκτοι στις Μονάδες που θα υπηρετήσουν, να μην χάνονται δηλαδή αυτές οι 45 ημέρες“.

Από εκείνη την περίοδο μέχρι και σήμερα οι απαιτούμενες μελέτες φαίνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί. Ήδη με την σειρά που παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούλιο (2017 Δ/ΕΣΣΟ) το ΓΕΣ είχε ανακοινώσει το πιλοτικό σύστημα εφαρμογής κατάταξης, προσκαλώντας στρατιώτες σε δυο μονάδες. Μια στην Κω και μια στην Ξάνθη:


"Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου πιλοτικού συστήματος κατάταξης, οι στρατεύσιμοι που έχουν κληθεί προς κατάταξη στα 282 Μ/Κ ΤΠ (Κως) και 645 Μ/Κ ΤΠ (Πετροχώρι Ξάνθης), θα καταταχθούν στις 3 ,4, 24 και 25 Ιουλίου 2017".


Το πιλοτικό πρόγραμμα έληξε με επιτυχία, όπως θεωρεί το ΓΕΣ και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Armyvoice.gr ετοιμάζονται στην σειρά του Νοεμβρίου 2007 ΣΤ/ΕΣΣΟ να καλέσουν στρατιώτες κατ' ευθείαν σε Μονάδες και να μην λειτουργήσει αρκετά από τα Κέντρα Εκπαίδευσης.

Το θέμα βέβαια που προδήλως τίθεται είναι τι θα γίνουν αυτά τα Κέντρα Εκπαίδευσης. Εάν δηλαδή θα αξιοποιηθούν για στρατιωτική χρήση, ή έαν θα αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες.

Πάντως, από την πλευρά της αντιπολίτευσης έχουν γίνει αρκετές ερωτήσεις για το επικείμενο λουκέτο στα Κέντρα Εκπαίδευσης σε Ναύπλιο, Τρίπολη, Καλαμάτα, Σπάρτη, αλλά οι απαντήσεις του ΥΕΘΑ στον Κοινοβουλευτικό έλεγχο ήταν μάλλον αόριστες.



Χαρακτηριστικά είχε απαντήσει, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, ότι:


Όσον αφορά τις περιοχές των σημείων κατάταξης, κρίθηκε επιβεβλημένο όπως η όλη διαδικασία πραγματοποιηθεί πλησίον των Μονάδων τοποθέτησης των στρατευσίμων.

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. Αλίμονο στα παιδάκια που θα βρεθούν ... μπροστά, όταν χρειαστεί ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. και τους οικονομικους μεταναστες επενδυτες που θα τους εκπαιδευσουν?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κλείνουν τα κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων και στο Ελλάντα που ζούμε γίνονται κέντρα φιλοξενίας για να υπηρετούμε τα λαθρο-όρκ που θα μας σκοτώσουν αύριο, με χρήματα και φιλιππινέζες του Ελληνικού στρατού πάντα. Ο καπετάν Πάνος είναι και μεγάλος ανθρωπιστής!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΕΚΠΕΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ. ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΛΑΠ ΤΟΠ ΘΑ ΒΛΕΟΥΝ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΞΠΕΡ ΣΕ ΟΛΑ. ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ....ΔΕΝ ΓΑΜΙΟΣΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]