Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ «ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ»ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ

ΜΙΑ ΧΡΗΣΙΜΗ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ «ΠΑΝΔΗΜΙΑ» ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ…


Γράφει ο Γιώργος Παπανικολάου
Ο Bill Gates (ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη), σε ομιλία που έκανε το 2015, προφητικά (ή εντελώς προβλεπτικά) εντόπιζε τον μεγαλύτερο κίνδυνο μιας παγκόσμιας καταστροφής, στην πιθανότητα να χτυπηθεί η ανθρωπότητα από έναν ιδιαίτερα μολυσματικό ιό, παρά σε έναν πόλεμο. 
Μια απ τις αιτίες γι αυτό, θεωρούσε τα τεράστια ποσά που επενδύθηκαν για την πυρηνική αποτροπή και την έλλειψη επενδύσεων σ ένα σύστημα αποτροπής μιας πανδημίας. 
Μιλούσε για ένα παγκόσμιο σύστημα υγείας, κάτι ανάλογο με τα συστήματα πολέμου, όπως έλεγε. (“Οι ιοί δεν γνωρίζουν σύνορα και κράτη. Ή θα υπάρξει παγκόσμιος μηχανισμός ή δεν θα υπάρξει πραγματική αποτροπή”, B.G.).
 Πλήρους απασχόλησης «στρατιώτες», έτοιμους για αποστολή με κινητές μονάδες, έφεδρους σε μεγάλους αριθμούς, έτοιμους ν αναλάβουν αποστολή σε κάθε στιγμή. Πρώτ απ όλα, ανάπτυξη δυνατών συστημάτων υγείας στις φτωχές χώρες. Πολύ προχωρημένη έρευνα και ανάπτυξη στα πεδία του εμβολιασμού και της διαγνωστικής. 
Εκτιμούσε, πολύ σωστά, ότι ο προϋπολογισμός μιας τέτοιας προετοιμασίας, θα είναι πολύ μικρός, συγκριτικά με την πιθανή βλάβη. Προειδοποιούσε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα, γιατί ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας. Η επιδημία του Έμπολα θεωρούσε ότι ήταν μια πρώϊμη προειδοποίηση για να ετοιμαστούμε. 
Ανάλογες εκτιμήσεις και προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, περιέχονται και στις εκθέσεις ειδικών του Π.Ο.Υ. και του Ο.Η.Ε. που συντάχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. 
Η επιδημία του κορωνοϊού έρχεται να τις επιβεβαιώσει και να δείξει ότι οι συνάδελφοι του Bill Gates, οι σημερινοί παγκόσμιοι ηγέτες και οι θεσμοί που αποφασίζουν, έγραψαν αυτόν και τις εκθέσεις των επιστημόνων, στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. 
Η επιδημία του COVID-19 δεν είναι τυχαία, ούτε μεμονωμένο γεγονός. 
Η βίαιη επέμβαση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στο περιβάλλον, το υποβιβάζει και προκαλεί την κλιματική αλλαγή και φαινόμενα ανεξέλεγκτα. 
Σε 7 χρόνια (2011-2018) ο Π.Ο.Υ. αντιμετώπισε 1483 επιδημίες. Υπήρξε επιδείνωση των οικονομικών επιπτώσεων αυτών των επιδημιών. 
loading...