Επιστολή οργής του δημάρχου Λέσβου στον Μουζάλα

Με επιστολή του στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, την οποία κοινοποιεί στον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, στον
Συντονιστή για το Προσφυγικό, Γιώργο Κυρίτση και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, με αφορμή και την αύξηση των προσφυγικών ροών, ζητά την άμεση λήψη μέτρων για την αποσυμφόρηση του νησιού.
Ο κ. Γαληνός αναφέρει στην επιστολή πως είναι «πολύ δύσκολη αλλά και οριακά εκρηκτική η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η διαχείριση των προσφυγικών ροών στο νησί της Λέσβου». «Οι διαμένοντες σε δομές φιλοξενίας πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο έχουν ξεπεράσει τους 6.000, κάτι που σημαίνει ότι οι υπάρχουσες δομές έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον μέγιστο αριθμό ατόμων που μπορούν να φιλοξενήσουν. Η σταθερή αύξηση των αφίξεων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν γίνεται καμία ενέργεια αποσυμφόρησης, είτε επανεισδοχές, είτε μεταφορά στην ηπειρωτική Ελλάδα, οδηγεί για μία ακόμα φορά στον εγκλωβισμό ενός μεγάλου πληθυσμού αιτούντων άσυλο στη Λέσβο» σημειώνει.
Επίσης, ο δήμαρχος Λέσβου επισημαίνει στον κ. Μουζάλα: «Το επιχείρημά σας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν σας επιτρέπει τη δημιουργία νέου προαναχωρησιακού κέντρου δεν ευσταθεί. Η Λέσβος έχει ήδη προσφέρει πάρα πολλά στη διαχείριση των προσφυγικών ροών και δεν μπορεί να σηκώσει επιπλέον βάρος. Η τακτική της αποφυγής λήψης μέτρων έως ότου οι συνθήκες χειροτερέψουν τόσο ώστε να έχουμε ξανά στα χέρια μας μία κρίση δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να γίνει ανεκτή από την τοπική κοινωνία. Μάλιστα, μεταφέρετε τις ευθύνες για την παρούσα κατάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση, τη στιγμή που έχουμε τονίσει ότι η δημιουργία νέων δομών δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση βιώσιμη λύση. Η ικανότητα φιλοξενίας της Λέσβου έχει όριο τις σημερινές δομές φιλοξενίας».
«Η κοινωνία της Λέσβου κρατείται όμηρος αυτής της τακτικής, που την εγκλωβίζει σε έναν φαύλο κύκλο κρίσεων με κίνδυνο να επιστρέφει στο σημείο μηδέν κάθε φορά που προσπαθεί να ανακάμψει. Εμείς, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να το επιτρέψουμε. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να εκβιάζει λύσεις με τέτοιο τρόπο και να υποθηκεύει το μέλλον μίας ολόκληρης κοινωνίας. Με δεδομένες τις αυξημένες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών, αλλά και το γεγονός ότι οι δομές τις Λέσβου έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον μέγιστο αριθμό φιλοξενούμενων, απαιτείται άμεση λήψη μέτρων ώστε να αποφευχθεί η επαπειλούμενη κλιμάκωση. Η παρούσα κατάσταση είναι σε οριακό σημείο και η δημιουργία νέας δομής δεν έχει να προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στην αποσυμφόρηση της Λέσβου» υπογραμμίζει ο κ. Γαληνός. και καταλήγει: «Απευθύνω έκκληση για άμεση και ουσιαστική δράση με τη λήψη μέτρων για την αποσυμφόρηση της Λέσβου προς όφελος τόσο των αιτούντων άσυλο, όσο και των συμπολιτών μας. Η ευθύνη της διαχείρισης των προσφυγικών ροών και κατά συνέπεια της ευημερίας και της προόδου μίας ολόκληρης κοινωνίας βρίσκεται στα χέρια σας. Ευθύνη την οποία θα αναζητήσουμε σε περίπτωση συνέχισης της αδράνειας». 
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

 1. ΠΩ!ΠΩ! ΤΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ!!

  ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ.

  ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΥΓΝΩΜΟΝΗΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΑΣ ΩΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΤΟΠΟ ΑΦΙΞΕΩΣ ΤΩΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘ΄ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

  ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ, ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΛΕΣΒΙΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ, ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΗ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΣΑΣ.

  ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΙΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΑΣ.
  ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΟΣ.
  ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ "ΣΑΡΙΑΣ".
  ΘΑ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ ΣΑΣ ΤΙΣ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΜΠΟΥΡΓΚΕΣ..

  ΑΚΟΜΗ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΠΟΣΟ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΘΑ ΣΥΜΒΙΩΝΑΤΕ. ΑΦΗΣΤΕ ΠΟΥ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΣΑΣ, ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΑΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΤΟ "ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΓΥΡΙΣΕ Ο ΤΡΟΧΟΣ ΔΗΜΑΡΧΕ..!..ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΟΥ ΨΗΦΙΖΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ..!..ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ..!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. προσφυγες προσφυγες
  προσφυγες παντουουου
  και τα μυαλα στα καγκελα
  του Σιωνιστικου εχθρου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η φωτογραφία κάτι μου θυμίζει!... Μήπως τραβήχτηκε στην αίθουσα του χρηματιστηρίου Λέσβου...., Τυχερέ Δήμαρχε!......., Οι εικονιζόμενοι, προφανέστατα είναι οι ''νέοι επενδυτές''!!!.................... ...Λ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ? ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ''ΜΙΚΡΗ ΜΟΣΧΑ'' ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΠΑΛΙΟΣ ΕΝΟΜΩΤΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΧΩΟΦΥΛΑΚΗΣ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΤΕ ΑΝΑΦΕΣΡΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ ΤΗΣ ''ΛΕΣΒΟΥ'' ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΛΑΠΑΡΧΙΔΟ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΣ ΠΟΥ ΓΕΛΑΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΑΘΛΙΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΄...

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]