Συνάντηση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Προέδρους & τους Διευθύνοντες Συμβούλους των τραπεζών μελών της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

Γράφει  ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ

Στα πλαίσια ενημέρωσης κινήθηκε σήμερα η συνάντηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Έλληνες τραπεζίτες.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μία "ευαίσθητη" πολιτικά περίοδο για την οικονομία και πριν την τρίτη αξιολόγηση. Έτσι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε,  με τους Προέδρους και τους Διευθύνοντες Συμβούλους των τραπεζών μελών της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών όπου στο επίκεντρο τέθηκε η πορεία της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο πως θα επιστρέψουν οι καταθέσεις στο ελληνικό τραπεζικό, πως προχωρούν τα σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών, καθώς και το ζήτημα της ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε, επίσης, το θέμα της ενίσχυσης της ρευστότητας της αγοράς μέσω της χορήγησης νέων δανείων σε επιχειρήσεις, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη τόνωσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, μέσα από την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πατρίδας μας.

Τέλος, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανέφερε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση της μείωσης των φορολογικών συντελεστών.

Μία πολύ σημαντική συνάντηση λέμε εμείς αφού  οι Τράπεζες θα διαμορφώσουν τις επόμενες εξελίξεις στην οικονομία με την επιστροφή των καταθέσεων και την διαχείριση των κόκκινων  δανείων.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]