Η απεργία τελείωσε – «Τα κεφάλια μέσα» τώρα…

Έγινε και πέρασε και η 24ωρη πανελλαδική «Γενική Απεργία» της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου 2022…

Ήταν μια απεργία με μεγάλη συμμετοχή, από εργαζόμενους πολλών επαγγελματικών κλάδων, που διαμαρτυρήθηκαν με αυτόν τον τρόπο για την πλήρη αποδιοργάνωση του ελληνικού κράτους, την αποσύνθεση της κοινωνίας και την εξαθλίωση (εξουθένωση, εξευτελισμό και «φτωχοποίηση») του ελληνικού λαού, που διαπράττεται χωρίς κανένα δισταγμό και καμιά τύψη από την πολιτική ελίτ που μας κυβερνά, χρόνια τώρα.

Επρόκειτο πράγματι για μια κραυγή αγωνίας. Μια κραυγή, που – όπως είπαμε πριν – ξέσπασε και πέρασε. Την πήρε ο αέρας και έσβησε, χωρίς να μείνει ούτε η ηχώ της, όπως όλα τα «λόγια του αέρα»…

Ωστόσο η 24ωρη αυτή απεργία είχε αρκετά αποτελέσματα:

Πρόσφερε στο κράτος άφθονα χρήματα, από τα ημερομίσθια που έχασαν οι χιλιάδες εργαζόμενοι που συμμετείχαν σ’ αυτήν.

Πρόσφερε σε όσους απέργησαν (ή: σε όσους απεργήσαμε) την ψευδαίσθηση ότι «κάτι κάναμε», συνεπώς μπορούμε να συνεχίσουμε ήσυχοι την καταπιεστική και βασανιστική καθημερινότητά μας μέχρι νεωτέρας.

Πρόσφερε στους ηγέτες του συνδικαλιστικού κινήματος τα εύσημα ότι κινητοποίησαν τον λαό σε μια υποτιθέμενη «πράξη αντίδρασης»…

Α, όσο για τα φλέγοντα, πράγματι, προβλήματα, για τα οποία έγινε η απεργία, στην επίλυσή τους πρόσφερε τα αναμενόμενα, δηλαδή απολύτως τίποτε.

Ας μη γελιόμαστε: αν καλέσουμε όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες εργαζόμενους να σηκώσουν το χέρι, σε περίπτωση που πίστευαν ότι αυτή η απεργία θα έλυνε κάποιο πρόβλημα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα δούμε ούτε ένα χέρι να υψώνεται (τουλάχιστον με… κλειστά τα δάχτυλα!).

Όχι μόνο 24ωρη απεργία, αλλά ούτε 48ωρη ή πενθήμερη απεργία δεν πρόκειται να βελτιώσει την τραγική πραγματικότητα που ζει κάθε απλός άνθρωπος, κάθε εργαζόμενος, κάθε οικογένεια καλών ανθρώπων σ’ αυτό τον τόπο. Ακόμη και μια απεργία διαρκείας με τεράστια συμμετοχή, που αληθινά θα «παρέλυε» τη χώρα, θα διαρκούσε όσο θ’ αντέχαμε αυτοτιμωρούμενοι την πείνα και την πλήρη έλλειψη υποδομών (καθαριότητας, συγκοινωνιών, περίθαλψης, εκπαίδευσης, τροφοδοσίας, καυσίμων κ.τ.λ.) και μετά θα τερματιζόταν. Οι κρατούντες, εντελώς ανέγγιχτοι απ’ όλα αυτά, απλώς θα περίμεναν να σταματήσουν να φωνάζουν αυτοί οι γκρινιάρηδες σκλάβοι τους (ή μήπως καλύτερα να γράψουμε «τα γκρινιάρικα παιχνίδια τους»;) και να ξαναπέσουν με τα μούτρα στη δουλειά, μήπως βγάλουν τα σπασμένα και κάπως γιατρέψουν τις πληγές του «ξεσηκωμού» τους.

Και, αν τυχόν κάποια απεργία θέσει όντως σε κίνδυνο το κατεστημένο, τα αρμόδια υπουργεία θα επιστρατεύσουν τους εργαζόμενους με απειλή απόλυσης ή έστω «αναστολής εργασίας» (ξέρουν τη δουλειά τους) και… ούτε γάτα ούτε ζημιά, ξανά.

Ποια λοιπόν είναι η λύση;

Η μόνη λύση για έξοδο από την απερίγραπτη κατάσταση, στην οποία έχουμε περιέλθει, είναι η αλλαγή πολιτικού σκηνικού. Κοινώς, το τι θα ψηφίσεις στις επόμενες εκλογές, αγαπητέ συμπατριώτη / αγαπητή συμπατριώτισσα!

Έχεις τρεις επιλογές: 

Α) Να ψηφίσεις «πάλι τους ίδιους» και να φύγεις από την κάλπη με το πικρό συναίσθημα ότι είσαι συμβιβασμένος και μονίμως ηττημένος.

Β) Να μην πας να ψηφίσεις καθόλου, αφήνοντας πάλι την τύχη σου και την τύχη της οικογένειάς σου και της χώρας ολόκληρης στα χέρια της κομματοκρατίας.

Γ) Να ψάξεις να βρεις μια ομάδα έντιμων ανθρώπων, με ήθος και αξίες, που θα έχουν θέσει υποψηφιότητα αποκλειστικά για να βοηθήσουν τη χώρα και θα έχουν και την ικανότητα να το πράξουν, και αυτούς να ψηφίσεις.

Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι είναι μια ομάδα τέτοιων ανθρώπων. Μην το πιστέψεις επειδή σου το λέμε οι ίδιοι. Ψάξε το. Διάβασε, μελέτησε, σκέψου. Ρώτα τη συνείδησή σου, αρμάτωσε την καρδιά σου με θάρρος (έχεις προγόνους αγωνιστές της ελευθερίας, σε παρακαλούμε να το θυμάσαι) και κάνε αυτό που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πιστεύεις ότι είναι ΤΟ ΣΩΣΤΟ.

Στις επόμενες εκλογές είναι ή εσύ και τα παιδιά σου ή αυτοί. Και εμείς δεν είμαστε μ’ εκείνους, αλλά με Σένα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ «ΝΙΚΗ»: https://nikh.gr. Ηλεκτρονική διεύθυνση (email) [email protected]. 2103217890, 2310232999.

Αναζήτησε, αν θέλεις, στο διαδίκτυο: “Τι είναι και τι δεν είναι η «Νίκη»”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ «ΝΙΚΗ»

Τοπική Κοινότητα Μελών και Φίλων

loading...