”Μήν χαίρεται κανείς με την Σουηδία ,το παραμύθι έχει τέλος όταν μας κάνουν και εμάς Σουηδούς”…ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ !

Ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων λόγω Covid φτάνει στο μηδέν στη Σουηδία, καθώς άλλες χώρες προετοιμάζονται για νέα Κλειδωμπαρώματα

Jon Miltimore. /Réseau International
Μετάφραση Μ.Στυλιανού



Η Σουηδία δεν έχει συζητηθεί πολύ τελευταία. Υπάρχει λόγος γι’ αυτό.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Γαλλίας το Σαββατοκύριακο και αρκετά κέντρα εμβολιασμού covid υπέστησαν βανδαλισμούς καθώς εντείνεται η αντίθεση στην τελευταία στρατηγική της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας. Στο πλαίσιο της τελευταίας έκδοσης των μέτρων αποκλεισμού που έλαβε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κυβερνητικοί αξιωματούχοι αποφάσισαν ότι οι ανεμβολίαστοι πολίτες δεν θα επιτρέπεται πλέον να εισέρχονται σε καφετέριες, εστιατόρια, θέατρα, μέσα μαζικής μεταφοράς κ.λπ.

Περιττό να πω ότι οι άνθρωποι δεν ήταν ευχαριστημένοι.

Η προσέγγιση της Γαλλίας είναι μοναδική, αλλά είναι μόνο μία από τις πολλές χώρες στον κόσμο που επιβάλλουν νέους περιορισμούς λόγω των αυξανόμενων φόβων για μια νέα παραλλαγή του COVID-19. Οι πρόσφατοι περιορισμοί της Αυστραλίας έχουν θέσει τη μισή χώρα σε κατάσταση αυστηρού αποκλεισμού – ενώ ρεκόρ 82.000 τεστ έχουν εντοπίσει μόνο 111 νέα κρούσματα Κορωναιού – ενώ στην Πορτογαλία, τα εστιατόρια αγωνίζονται να επιβιώσουν υπό τους νέους περιορισμούς.

Μια χώρα που επισύρει μεγάλη συζήτηση είναι η Σουηδία.

Η Σουηδία, φυσικά, επικρίθηκε το 2020 επειδή εγκατέλειψε ένα αυστηρό κλείδωμα. Η Guardian χαρακτήρισε την απόφασή της «καταστροφή στα σκαριά», ενώ το CBS News μετέδωσε ότι η Σουηδία έχει γίνει «ένα παράδειγμα για το πώς να μην αντιμετωπίσουμε τον COVID-19 ».

Παρά τις επικρίσεις αυτές, η στάση της Σουηδίας απέναντι στην πανδημία συνεχίζεται και σήμερα. Σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους γείτονές της, η Σουηδία καλωσορίζει τουρίστες. Οι επιχειρήσεις και τα σχολεία της είναι ανοιχτά χωρίς σχεδόν κανέναν περιορισμό. Και όσον αφορά τις μάσκες, όχι μόνο δεν υπάρχει εντολή, αλλά οι σουηδικές υγειονομικές αρχές δεν τις συνιστούν καν.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της πολύ κακής πολιτικής της Σουηδίας με την ελεύθερη επιλογή; Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο κινητός μέσος όρος των θανάτων από COVID στο επταήμερο μέχρι χθες ήταν μηδέν . Όπως ΚΑΝΕΝΑ. Και είναι στο μηδέν εδώ και μια βδομάδα.

Ήδη πριν από ένα χρόνο, ήταν σαφές ότι οι υπερβολικοί ισχυρισμοί σχετικά με τη «σουηδική καταστροφή» ήταν ψευδείς· απλά ρωτήστε τον Elon Musk (δείτε επίσης: , εδώ, εδώ και εδώ).

Ένα χρόνο αργότερα, τα στοιχεία είναι συντριπτικά: η Σουηδία έχει χειριστεί σε μεγάλο βαθμό καλά την πανδημία. Το 2020, το συνολικό ποσοστό θνησιμότητας της Σουηδίας ήταν χαμηλότερο από αυτό των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών και η οικονομία της υπέφερε πολύ λιγότερο. Ταυτόχρονα, η Σουηδία είναι πλέον πιο ελεύθερη και υγιέστερη από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης.

Σε μια εποχή που μεγάλο μέρος του κόσμου εξακολουθεί να διακατέχεται από φόβο και τα έθνη αποφεύγουν να σχεδιάζουν νέους περιορισμούς για τον περιορισμό των θεμελιωδών ελευθεριών, η Σουηδία παραμένει ένα λαμπρό παράδειγμα ότι υπάρχει καλύτερος δρόμος .

infognomonpolitics.gr

*Για μισό λεπτό,σε ένα πείραμα όπως γνωρίζουμε δεν έχουν όλοι και όλες τον ίδιο ρόλο.Οταν επικράτησαν τα lockdown στον ευρωπαικό νότο -και όχι μόνο- γιατί η ΝΤΠ φρόντισε να υπάρχει κάπου πιο βόρεια , ένα είδους ”γαλατικό χωριό” ,που φαίνεται να ζεί με λιγότερους περιορισμούς ;Μην τρέφουμε αυταπάτες ,η ορθή απάντηση μας έρχεται από το 2018.

”28.12.2018 • 18:07
Μικροτσίπ, στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, που εμφυτεύονται κάτω από το δέρμα τους, επιλέγουν να τοποθετήσουν χιλιάδες άτομα στη Σουηδία, αντικαθιστώντας με αυτόν τον τρόπο τα δελτία της ταυτότητάς τους και τις πιστωτικές τους κάρτες.

Τα τσιπ, τα οποία εμφυτεύονται κάτω από το δέρμα μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη, χρησιμοποιούν τεχνολογία επικοινωνίας κοντινού πεδίου και μπορούν να αντικαταστήσουν όλες τις βασικές κάρτες.
Η νέα αυτή μέθοδος έρχεται να λύσει τα χέρια των χρηστών τους και να τους απαλλάξει από την καθημερινή χρήση των καρτών.

«Το έχω συνέχεια μαζί μου και αυτό είναι το καλό. Δεν μπορώ να το χάσω. Μπορώ να μπαίνω στο χώρο εργασίας μου πάντα ακόμα και αν έχω ξεχάσει την κάρτα εισόδου», δήλωσε η Μαριάν Χέρνβαλ, ειδική εμπειρογνώμονας για το διαδίκτυο και την ανάλυση δεδομένων που επέλεξε να εφαρμόσει αυτή τη νέα τεχνολογία.

«Και αυτά τα τσιπ μπορούν να χακαριστούν, αλλά δυσκολότερα, λόγω του μικρού μεγέθους τους. Το τοποθετήσαμε πίσω από έναν φυσικό τοίχο. Και περιορίσαμε έτσι το φάσμα» δήλωσε ο Γιόβαν Όστερλουν της εταιρείας κατασκευής των εμφυτευμάτων.
Σύμφωνα με wavy.com, ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ οι Σουηδοί που επιθυμούν να τοποθετήσουν το εμφυτεύσιμο τσιπ, ώστε η βασική εταιρεία που τα παρέχει δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα.”

kathimerini.gr

**Τι έφεραν π.χ τα lockdown επι της ουσίας στην Ελλάδα;Περισσότερη ψηφιοποίηση(αριθμοποίηση) .Μια σειρά από νέες εφαρμογές κυρίως μέσω του gov.gr!Δεν υπήρχε λοιπόν κανένας λόγος να συμμετάσχει στον γενικό περιορισμό των ελευθεριών η Σουηδία γιατί ψηφιακά έπιασε ταβάνι, απεμπολώντας προ καιρού τις ανθρώπινες ελευθερίες ,εθελοντικά μάλιστα με τα εμφυτεύσιμα τσίπ!Μήν χαίρεται κανείς με την Σουηδία ,το παραμύθι έχει τέλος όταν μας κάνουν και εμάς Σουηδούς…ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ !

loading...