Δ. Παπαδημούλης: Φουλ επίθεση για την επίτευξη των κυβερνητικών στόχων

Στην ανάγκη ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης χωρίς καθυστερήσεις και της ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους,
αναφέρεται μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις Σαββατοκύριακο» ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
«Δεν είναι ώρα για "κατενάτσιο", αλλά για φουλ επίθεση για την επίτευξη των κυβερνητικών στόχων. Και είναι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης, και προσωπική εντολή του Πρωθυπουργού προς τους αρμόδιους υπουργούς, να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η τρίτη αξιολόγηση», σημειώνει και προσθέτει: «Όλα αυτά αρχίζουν να αποτυπώνονται βήμα-βήμα, με μεγαλύτερη σαφήνεια, στην πραγματική οικονομία και στα νοικοκυριά. Ο κεντρικός στόχος της χώρας είναι να βγούμε επιτέλους από το καθεστώς των μνημονίων και της επιτροπείας τον Αύγουστο του 2018».
Ερωτηθείς έως πότε το ΔΝΤ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στάση του ως προς το ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Παπαδημούλης αναφέρει ότι «οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν ήδη συμφωνήσει σε ένα πλαίσιο ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους, τη συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης, και την εφαρμογή τους μετά τον Αύγουστο του 2018. Όσο πιο γρήγορα αποσαφηνιστούν τα περαιτέρω μέτρα για το χρέος, τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Αυτό ακριβώς θα συμβάλει και στην αποσαφήνιση της συμμετοχής του ΔΝΤ».
Όπως σημειώνει, η έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και η εφαρμογή των συμφωνηθέντων από όλους είναι κάτι που επιδιώκει όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί. «Η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης θα δώσει 'χώρο' σε εκείνους που επιχειρούν να θέσουν νέα ζητήματα, ανατρέποντας τις ισχύουσες συμφωνίες. Το έχουμε δει στο πρόσφατο παρελθόν και πρέπει από την πλευρά μας να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να αποφύγουμε τυχόν "τρικλοποδιές"» δηλώνει.
Σχολιάζοντας την αντιπολιτευτική τακτική της Ν.Δ. κατηγορεί την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι έχει ως στρατηγική «την ανάπτυξη μιας εμπρηστικής, ακραίας ρητορικής, μιας ατζέντας όπου συγχρωτίζονται εμφυλιοπολεμικές κορόνες, λαϊκισμός, κιτρινισμός και μικροπολιτική». «Είναι πλήρως απογοητευτικό η αξιωματική αντιπολίτευση να αναπτύσσει ένα τόσο φτηνό και κενό περιεχομένου αντιπολιτευτικό λόγο» δηλώνει.
Για τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί τη δημιουργία ενός ευρύτερου προοδευτικού κοινωνικού μετώπου, μιας μεγάλης λαϊκής κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας, που θα αναδιαμορφώσει πλήρως την πολιτική ατζέντα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. «Το υλοποιούμε βήμα-βήμα στην Ευρώπη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», υπογραμμίζει, προσθέτοντας πάντως πως «στην Ελλάδα, δυστυχώς, έχουμε ακόμη δρόμο γιατί, σε πλήρη αναντιστοιχία με τη στάση των Ευρωσοσιαλιστών απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση Τσίπρα, ένα σημαντικό κομμάτι του κεντρώου χώρου έχει εγκλωβιστεί σε μια ακραία αντιΣΥΡΙΖΑ ρητορική, που το μετατρέπει σε "δορυφόρο" της Ν.Δ.». «Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έχει εδραιωθεί και εκπροσωπεί την πλειοψηφία των δυνάμεων όχι μόνο της Αριστεράς, αλλά και της Κεντροαριστεράς» υποστηρίζει.
Ο κ. Παπαδημούλης εκτιμά ότι η επίσκεψη Μακρόν είναι θετική για την Ελλάδα, έχει έντονο οικονομικό και επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ, όπως λέει, η ελληνογαλλική συνεργασία θα ενισχυθεί περαιτέρω και θα αναπτυχθεί σε βασικούς άξονες, όπως είναι η δημόσια διοίκηση, η έξοδος στις αγορές, ο τερματισμός του καθεστώτος επιτροπείας, αλλά και το μέλλον της Ευρώπης.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

 1. "Αέρααααααααα...!" φώναξε ο παπαδημουλάκος και τα΄κλασε μόλις είδε τον εχθρό....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΕΙ.ΜΑΣ ΕΧΕΤΥΕ ΞΕΣΚΙΣΕΙ.ΜΕ ΦΟΥΛ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΘΑΨΕΤΕ ΒΡΩΜΕΡΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δ. Παπαδημούλης: Φουλ επίθεση για την επίτευξη των κυβερνητικών στόχων που εχει σχεδιασει ο Ροτσιλντ Ροκφελερ και οι κομμουνιστες της Γουωλ Στρητ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΣΟΥ ΑΚΑΜΑΤΕ ΤΕΜΠΕΛΗ! ΟΤΕ ΕΝΑ ΕΝΣΗΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πάλι επίθεση με την όπισθεν ? Πάλι θα σας ξεσχίσουν τα οπίσθια? Και καλά εσας παλιοαριστεραδελφές σας αρέσει ο λαός που πονά τι σας φταίει?

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]