Έντονο παρασκήνιο για Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία! ΑΥΤΟ θέλουν οι διεθνιστές

 Η παγκόσμια ειρήνη περνά από Αιγαίο και Μεγαλόνησο…

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, έντονο είναι, την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το παρασκήνιο που επιδιώκει την έναρξη, το συντομότερο δυνατόν, δύο παράλληλων διαδικασιών, για το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά.

Με στόχο να λυθούν όλα τα προβλήματα στην περιοχή μας και να εγκαθιδρυθεί παγκόσμια ειρήνη με το βλέμμα σε μία «νέα εποχή» για την ανθρωπότητα, στόχος είναι τα δύο θέματα να προχωρήσουν ταυτόχρονα. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται, ωστόσο, να παραδέχονται πως θα εφαρμοστεί παλαιότερο σενάριο που προέβλεπε «πακετοποίηση», τουτέστιν: πακέτο (και όχι δύο διαδικασίες που θα τρέχουν παράλληλα) Κυπριακού και Ελληνοτουρκικών που διαχρονικά καλοβλέπει η Άγκυρα. Στην πορεία όμως δεν αποκλείεται να συμβεί και αυτό, αν Αθήνα και Λευκωσία δείξουν υποχωρητικότητα.

Σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά έχει συμφωνηθεί η επανέναρξη των διερευνητικών επαφών εντός Ιανουαρίου και αναζητείται υπηρεσιακώς η ημερομηνία για την πρώτη συνάντηση. Την ίδια ώρα στο Κυπριακό η άτυπη Πενταμερής Διάσκεψη, αναμένεται να συγκληθεί αρχές Φεβρουαρίου. Βέβαια, οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν από την απεσταλμένη του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, που αναμένεται στο νησί τον Ιανουάριο.

Αν τελικά ευδοκιμήσει η παράλληλη έναρξη επίλυσης Ελληνοτουρκικών και Κυπριακού, θα φρενάρει τις όποιες συζητήσεις για κυρώσεις στην Άγκυρα. Στήριξη στην προσέγγιση αυτή της Τουρκίας προσφέρουν εταίροι μας στην Ε.Ε. ( Βερολίνο, Ρώμη, Μαδρίτη, Μισιέλ και Μπορέλ) καθώς και το ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα οφείλει λοιπόν να ενισχύσει την αντιτουρκική συμμαχία της με όποιες χώρες μέσα από την Ευρώπη αντιτίθενται στην Άγκυρα αλλά και έξω από αυτήν, εμβαθύνοντας την συνεργασία με Ισραήλ και τον αντιερντογανικό αραβικό κόσμο (ΗΑΕ, Αίγυπτος κτλ.).

loading...