Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017

Υπερφορολόγηση = μεγάλη φοροδιαφυγή. λιγότερη φορολογία πάλι φοροδιαφυγή. έλεγχοι παλαιότερα - έλεγχοι και τώρα (έλεγχοι κυρίως για αποδείξεις).

Αυτό που άλλαξε είναι η σημαντική μείωση των προστίμων έως τη μη έκδοση εννέα (9) αποδείξεων και το κλείσιμο του καταστήματος με δέκα (10) συν (+) αποδείξεις. αυτό που επίσης άλλαξε είναι και
η συμπεριφορά μικρής μερίδας επιτηδευματιών (φραστική λεκτική βία και πολλές φορές χειροδικία). αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς η οποία πουλάει στα μέσα πληροφόρησης είναι να παρουσιάζεται ως θέαμα όπου ο μάγκας και καραμπουζουκλής στην Λευκάδα που γιαούρτωσε έβρισε απώθησε έδειρε τον υπάλληλο που έκανε τη δουλειά του (και πρέπει να ελεγχθεί αν την έκανε σωστά ) να γίνεται ο << ψευτο-ήρωας>> της αρρωστημένης κοινωνίας μας. άποψη μου είναι ότι οι υπάλληλοι που διενεργούν ελέγχους να έχουν το απαραίτητο θεσμικό οπλοστάσιο (νομική προστασία - υπηρεσιακή προστασία κ.λ.π.) αλλιώς θα είναι έρμαιο του πρώτου τυχόντα. και τέλος αν δεν μειωθεί η υπερφορολόγηση που έχει πνίξει την αγορά μην περιμένουμε την περιβόητη ανάπτυξη - επενδύσεις κ.λ.π.


1 σχόλιο :