ΤΟ ΜΥΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ.

ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΕΡΟΣ 3ο2 ΒΙΝΤΕΟ

Γράφει η Sarah Abed
Μετάφραση Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της έρευνας για την απαίτηση δημιουργίας ενός κουρδικού...
κράτους πέρα από τα ιστορικά κουρδικά εδάφη και εις βάρος του αραβικού και χριστιανικού πληθυσμού του Ιράκ, η Sarah Abed κάνει μια φοβερή διαπίστωση. Αυτό το άρθρο μπορεί σε μερικούς αναγνώστες να φανεί μονομερές. Ωστόσο, όλα τα παρατιθέμενα στοιχεία είναι σωστά και μπορούν να ελεγχθούν εύκολα
Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης


Τίτλος πρωτοτύπου:

Der Mythos Moderater Kurdischer Rebellen
Μέρος 3ο

Κούρδοι και Ασσύριοι: Ένα θυελλώδες παρελθόν και παρόν

Πολλά από αυτά που ισχυρίζονται σήμερα οι Κούρδοι ως δική τους και μοναδική κουλτούρα, τα έχουν δανεισθεί από παλαιότερους πολιτισμούς, όπως οι Ασσύριοι, οι Αρμένιοι και οι Σουύρουες.

Όντως, η πλειοψηφία της χώρας στην ανατολική Τουρκία, η οποία όπως ισχυρίζονται οι Κούρδοι είναι δική τους, ανήκε στους Αρμένιους. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Κούρδοι υποστηρίζουν την τουρκική γενοκτονία εναντίον των Ασσυρίων [1] και το 1915 τη γενοκτονία εναντίον των Αρμενίων [2].
Μια ομάδα ανδρών κάνει εκταφή τις σορούς των θυμάτων της γενοκτονίας εναντίον των Αρμενίων στο Deir ez-Zor της Συρίας το 1938.© Armenian Genocide Museum Institute

Η γενοκτονία αυτή, γνωστή και ως „Shato du Seyfo“ ή „Έτος του ξίφους“, αφορούσε τους χριστιανούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, κυρίως το 1915 [3]. Το αποτέλεσμα ήταν, ο πληθυσμός των Ασσυρίων να μειωθεί κατά περισσότερο από 75%.

Στα επίπεδα του Ninive στο βόρειο Ιράκ, οι Κούρδοι ζούσαν σε πόλεις όπως το Dohuk (παλαιότερα μεταξύ των Ασσυρίων γνωστή ως Nohadra). Οι πόλεις αυτές είναι όμως μόνο „δικές τους“, επειδή για ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα είναι εδώ παρόντες.

Αν εφαρμόζονταν τα κριτήρια της πολιτιστικής ταυτότητας και εκείνα της χίλιετούς ιστορικής αυθεντικότητας, τα εδάφη αυτά ανήκουν μόνο στους Ασσυρίους. „Δόθηκαν“ στους Κούρδους στις αρχές της δεκαετίας του 1970, με σκοπό εκτρέψουν τα μάτια τους από τα πλούσια σε πετρέλαιο εδάφη γύρω από την ιρακινή πόλη Kirkuk.

 Για το σκοπό αυτό έγιναν μεγάλες μετακομίσεις κουρδικών πληθυσμών προς το Dohuk, κατά τις οποίες έγιναν συχνά με τη βία απομακρύνσεις των Ασσυρίων, οι οποίοι είχαν πολύ μεγαλύτερες νομικές και ιστορικές αξιώσεις για τα εδάφη αυτά.

Αυτή είναι μια τακτική, που χρησιμοποιείται συνήθως από τους Κούρδους, όταν προσπαθούν να δώσουν στην „ιερή τους προσπάθεια“ έμφαση για την δημιουργία ενός κουρδικού κράτος, που δεν υπήρξε ποτέ στην ιστορία.

Προσδιορίζοντας ως „Κουρδιστάν“ τον κάθε τόπο, στον οποίο σε κάποιο χρονικό διάστημα έζησαν, μοιάζουν να ενεργούν με το ρητό „η «κατοχή είναι ήδη το 90% του νόμου“, που μπορεί πράγματι να λειτουργήσει για τον καθορισμό της ποινικής ευθύνης, δεν είναι όμως τόσο καλό για τον προσδιορισμό μιας χώρας-πατρίδας.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, οι Κούρδοι του Ninive μπήκαν στο στόχαστρο των ενδιαφερόντων των ΗΠΑ και χρησιμοποιήθηκαν ως φιγούρες στο γεωστρατηγικό τους σκάκι.

Την στιγμή εκείνη πρόδωσαν την χώρα που τους φιλοξενούσε, όταν οι ΗΠΑ άρχισαν – έστω και μεσω της μαριονέτας τους, τον Σάχη του Ιράν – να τους εξοπλίζουν και να τους ενθαρρύνουν να ανοίξουν μέτωπο με την κυβέρνησή της χώρας που έμεναν.

Η ιρακινή κυβέρνηση επενέβη με σκληρά μέτρα, με αποτέλεσμα, πολλοί Κούρδοι να εγκαταλείψουν τη γη που είχαν πρόσφατα αποκτήσει. Το Ιράκ και το Ιράν βρήκαν μια διπλωματική λύση και οι Κούρδοι, όπως λέει και η παροιμία, έπρεπε να πληρώσουν τα σπασμένα, κάτι, που έγινε ένα διαρκώς επαναλαμβανόμενο σενάριο.

Το ίδιο φαινόμενο συνέβη και κατά τη δεκαετία του 1980 και του 1990, όταν κατά τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου δημιουργήθηκε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, η οποία εξασφάλιζε στους Κούρδους ένα αποτελεσματικό μέσο διεθνούς προστασίας και υποστήριξης


ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TΑ BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑPost A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΦΑΓΕΙΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ (ΣΦΑΓΕΣ,ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΚΛΠ)ΤΟΣΟ ΕΠΙ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΠΙ ΝΕΟΤΟΥΡΚΩΝ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ /Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ/ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ!!!ΑΠΛΩΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ,ΣΕ ΕΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΧΩΡΙΣ ΒΛΑΚΩΔΕΙΣ ΤΑΧΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ,ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ^ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΛΑ^

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]