Ο ΜΑΚΡΟΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΗΝ ΕΥΑΘ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.

Ο ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ (GΑΥ) ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ULEN ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

2 ΒΙΝΤΕΟ

Αλ. Τσίπρας (2014): "Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εκποιήσει την ΕΥΑΘ"

Γράφει ο Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης 

 Τα γράφω, για να μην λένε αύριο μεθαύριο αυτοί που θα υπογράψουν τα συμβόλαια και...
αυτοί που στη Βουλή θα εγκρίνουν την απόφαση "ιδιωτικοποίησης" της ΕΥΑΘ, ότι δεν κατάλαβαν τι έλεγαν τα κείμενα


Εισαγωγή 

Τα διαβάζω και, παρ’ ότι άπιστος, σταυροκοπιέμαι. Η κυβέρνηση, λέει, θεωρεί την επίσκεψη του Emmanuel Macron στην Ελλάδα στις 7.-8. Σεπτεμβρίου 2017 σαν "αναγνώριση του αναβαθμισμένου γεωπολιτικού ρόλου της και έμπρακτη στήριξη της αναπτυξιακής δυναμικής της". 

Και παραπέρα: Με την επίσκεψη Macron „αναδεικνύεται ότι η χώρα μας έχει κομβικό ρόλο σε έναν εν εξελίξει διάλογο και έχει πάψει τα τελευταία χρόνια να λογίζεται ως απλός παρατηρητής.“ 

Και ακόμη αυτό: „Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να αναδείξει την ιστορική σημασία της Ελληνογαλλικής φιλίας και συνεργασίας και τον κρίσιμο ρόλο της Γαλλίας όσον αφορά τη στήριξη προς τη χώρα μας κατά τα χρόνια της κρίσης». 


Αποτέλεσμα εικόνας για ο τσιπρας οχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού
Η αφίσα που είχε μπροστά του ο Τσίπρας όταν ήταν εναντίον της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτές οι σαπουνόφουσκες και μπουρμπουλήθρες, που το μόνο που δείχνουν, είναι η απύθμενη βλακεία, η παιδαριώδης ανοησία και η άγνοια αυτών που ο σιωνιστικός Ηγεμόνας προώθησε στην διακυβέρνηση της Ελλάδος με μόνο σκοπό να του κάνουν τη δουλειά του και είναι σήμερα το απόλυτο πιόνι των υποτακτικών του Ηγεμόνα, ΗΠΑ, Γερμανίας, Ανγκλίας και Γαλλίας; 

Άνθρωποί μου, οι πραγματικοί σκοποί της επίσκεψης του Macron στην Ελλάδα είναι άλλοι. Ο πρώτος είναι, ότι επείγεται να δείξει στη χώρα του κάποιες εξωτερικές επιτυχίες, πρίν ξεσπάσει το φθινόπωρο το κύμα της αγανάκτησης και των διαμαρτυριών των Γάλλων για τα νέα εργασιακά μέτρα που ετοιμάζει, πανάθλια απομίμηση της πολιτικής της Merkel στην Γερμανία, τουτέστιν ασυδοσία στις λεγόμενες ελαστικές σχέσεις εργασίας, το λεγόμενο hire and fire, μείωση των αποδοχών των εργαζομένων με μια γκάμα γερμανικών κόλπων ντε φάβα όπως είναι οι ενοικιάσεις εργαζομένων ή τα λεγόμενα 1-Euro Jobs, μείωση των συντάξεων και του χρόνου συνταξιοδότησης και την ανάγκη πάρα πολλών εργαζομένων να κάνουν δύο και τρείς δουλειές γιατί η μια δεν επαρκεί ούτε για το ενοίκιο κ.λπ. κ.λπ. 

Ας δούμε λοιπόν τις επιτυχίες που θα επιδιώξει να έχει ο κύριος Macron στην Ελλάδα. Και για να μην ξεχνάμε ποιος είναι ο Macron να αναφέρω ότι είναι Ιησουίτης, ανήκει στο κλαμπ των Bilderberger και ήταν πρώην τραπεζίτης στις τράπεζες επενδύσεων του Rothschild-Investmentbanker.

 Αλλά τώρα τι λέω αυτά, αφού οι Rothschilds θεωρούνται από την κυβέρνηση Τσίπρα σαν αξιόπιστα ιδρύματα, παραδείγματος χάριν με το συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών που υπέγραψε τον περασμένο Μάρτιο με την Rothschild & Cie για να βγει η Ελλάδα στις αγορές. Που στα καθαρά ελληνικά αυτό σημαίνει, ότι πλήρωσε στην Rothschild 3,2 εκατομμύρια Ευρώ για να της επιτρέψει να δανείζεται από τις τράπεζες Rothschild! 

Πάμε λοιπόν στους πραγματικούς λόγους λόγους της επίσκεψης Macron στην Ελλάδα, που οι Έλληνες οικοδεσπότες του θα τον υποδεχτούν με σημαιούλες με το σύνθημα „Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία“. Οι λόγοι αυτοί γίνονται εύκολα κατανοητοί, αν δούμε ποιούς επενδυτές κουβαλάει ο Macron μαζί του. 


Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τον Louis-Roch Burgard, πρόεδρος της εταιρίας υδάτων Saur και τον Jean-Louis Chaussade, πρόεδρο της επίσης εταιρίας υδάτων Suez Environnement. Που μαζί με τα βόδια και τις αγελάδες του ΤΣΥΡΙΖΑ, μετα την άφιξή τους στην Αθήνα, τα μπλαμπλά και τα φαγοπότια, θα πάνε ντουγρού στην Θεσσαλονίκη, εκεί που από καιρό οι Γάλλοι προσπαθούν να φάνε την Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), χωρίς μέχρι σήμερα να το έχουν καταφέρει. Τώρα όμως με τον Τσίπρα ήρθε η ώρα, οι πόρτες είναι ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα. 

ΕΥΑΘ και Suez Environnement 

Σε ένα άρθρο μου με τον τίτλο „Χρυσόψαρα στη λίμνη των πιράνχας“, που δημοσιεύθηκε σ’ αυτήν εδώ την ιστοσελίδα στις 16.07.2012, έγραφα: 

„Η Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο του „Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου“ (ΤΑΙΠΕΔ), μιας Ανώνυμης Εταιρίας (Ν3986-2011), το άρθρο 1.2 της οποίας προβλέπει, ότι „το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας“.

 Και για να μιλάμε ελληνικά, που θα τα καταλαβαίνει και ο τελευταίος άγράμματος, αξιοποίηση σημαίνει ξεπούλημα, τα δε έσοδα πηγαίνουν κατ‘ ευθείαν στις τράπεζες του σιωνιστικού Ηγεμόνα που μέχρι πρότινος μας δάνειζαν απλόχερα. Είχαν το σχέδιό τους. 

Η ΕΥΑΘ, σε αντίθεση με άλλες εταιρίες της Αθήνας (Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας, Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, Σκουπίδια κ.α.π.), είναι κερδοφόρα.

 Όμως με τις από 563/17.10.2000 και 605/27.07.2001 αποφάσεις της, η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων (Δ.Ε.Α.) αποφάσισε την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών και την πώληση υφιστάμενων μετοχών κυριότητας της, δηλαδή του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο μέχρι τότε ήταν ο αποκλειστικός μέτοχος. 

Έτσι άρχισε το ροκάνισμα της ΕΥΑΘ Α.Ε., δηλαδή η αποκρατικοποίησή της, διότι συγχρόνως το 5,6% του μετοχικού της κεφαλαίου περιήλθαν στην γαλλική GDF Suez SA. 

Για να ξέρουμε περί τίνος πρόκειται. Η GDF Suez SA, που προήλθε απο την συγχώνευση της εταιρίας γκαζιού Gaz de France (GDF) και της εταιρίας πολλών δραστηριοτήτων Suez το 2008, είναι μια πολυπλόκαμη εταιρία: Μια θυγατρική της GDF Suez SA είναι η Suez Environnement και μια θυγατρική της Suez Environnement είναι η Lyonnaise des Eaux. 

Η Suez Environnement δραστηριοποιείται στον τομέα περιβάλλοντος, που περιλαμβάνει το νερό, την αποχέτευση, την θέρμανση και υπηρεσίες τελετών. Το 2010 είχε έναν τζίρο 13,87 δισεκατομμυρίων Ευρώ και απασχολούσε 61.915 συνεργάτες. 

Η περίπτωση του Βερολίνου: Veolia Environnement κόντρα Berliner Wasserbetriebe (BWB) 

Η GDF Suez SA έχει κατηγορηθεί πολλάκις στις διεθνείς της σχέσεις για αθέμιτο ανταγωνισμό, λαδώματα, πολιτικές πιέσεις κ.λπ. Και για να ξέρουν οι Θεσσαλονικείς, τι τούς περιμένει αν η Suez γίνει κάτοχος της ΕΥΑΘ, ας δούμε πώς εξελίχθηκε η μερική ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης νερού του Βερολίνου απο την γαλλική Veolia Environnement, έναν δήθεν ανταγωνιστή της GDF Suez SA, στην πραγματικότητα όμως για δύο αδελφάκια με δαιδαλώδεις και δυσδιάκριτες διασυνδέσεις και χρηματοδοτήσεις κυρίως απο τις τράπεζες Société Générale και BNP Paribas, παραρτήματα του χρηματοπιστωτικού συστήματος των Rothschilds. Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. Σπύρος Στάλιας: "Σώσαμε τις τράπεζες, γιατί μας παίρνουν τα σπίτια;". Δεν απαντά κανείς και τρελαίνομαι! (ΗΧΗΤΙΚΟ)" ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΟΜΑΡΙΑ...
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=lqSOw_FyThE

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ήρθε ν' αρπαξει ότι μπορεί από την ελληνική δημόσια περιουσία και το ξεπούλημα του ελληνικού κρατους από τους ευρωλακέδες γερμανόδουλους συριζαίους και μη.
  Ένα τομάρι και μισό είναι και τίποτε περισσότερο.
  Μια ζωή μας ταλαιπωρούν ως χώρα και ως λαό Αγγλοι, Γάλλοι και Γερμανοί.
  Ως πότε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]