Σκοπιανά ΜΜΕ: Εξαιρετική ιδέα η μετονομασία του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος»

Προτάσεις για «Μητέρα Τερέζα» ή «Κίρο Γκλιγκόροφ»

Αντιδράσεις από Μέσα της αντιπολίτευσης, τα οποία υποστηρίζουν ότι
η κυβέρνηση των Σκοπίων «ετοιμάζεται να υποκύψει στις πιέσεις της Ελλάδας»

Ως μία «εξαιρετική ιδέα», που διαμορφώνει ένα καλύτερο κλίμα, υποδέχεται μερίδα των σκοπιανών ΜΜΕ την πιθανή αλλαγή ονομασίας του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος», με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής FAZ.


Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, μία σκέψη είναι να μετονομαστεί σε «Μητέρα Τερέζα», ενώ η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «SLOBODEN PECHAT», σε κύριο άρθρο της, προτείνει τη μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων σε «Κίρο Γκλιγκόροφ». Η ονομασία «Μέγας Αλέξανδρος» δόθηκε στο αεροδρόμιο μετά την άνοδο στην εξουσία του Νίκολα Γκρουέφσκι.
Η θετική αντίδραση σημαντικής μερίδας του σκοπιανού Τύπου, ωστόσο, δεν μονοπώλησε το ενδιαφέρον, καθώς δεν ήταν λίγα τα Μέσα που εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους, στηρίζοντας πιο εθνικιστικές απόψεις.

Ο αντιπολιτευόμενος τηλεοπτικός σταθμός «ALFA TV» χαρακτηρίζει την αναφορά της «FAZ» ως ένδειξη πως η κυβέρνηση των Σκοπίων «ετοιμάζεται να υποκύψει στις πιέσεις της Ελλάδας».

Ο επίσης αντιπολιτευόμενος τηλεοπτικός «TV NOVA» σημειώνει ότι μετά τη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, ο Έλληνας ΥΠΕΞ έθεσε ως προϋπόθεση για την επίτευξη προόδου στις συνομιλίες για το όνομα, την εγκατάλειψη του αλυτρωτισμού από τα Σκόπια και εκτιμά ότι το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας ουσιαστικά «προαναγγέλλει κινήσεις προς την κατεύθυνση της ικανοποίησης των Ελλήνων».

Το πρακτορείο ειδήσεων «MIA» μετέδωσε την αντίδραση στο δημοσίευμα της FAZ του προέδρου της αποκαλούμενης «Μακεδονικής Συμμαχίας», Γκιόργκια Τζορτζ Ατανάσοσκι, ο οποίος χρησιμοποιεί ιδιαιτέρως υψηλούς εθνικιστικκούς τόνους, χαρακκτηρίζοντας τις αναφορές για τη μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων ως «δοκιμαστικό μπαλόνι» που έχει ως στόχο να δοκιμάσει την κοινή γνώμη στασ Σκόπια «για όσα θα ακολουθήσουν».
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]