Και διηγώντας τα να κλαίς (και στις μεταφορές)

Σοφία Βούλτεψη

Πιθανόν κάποιοι να μην το σπουδαιολογούν, ωστόσο πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό τομέα όσον αφορά στη διακίνηση προσώπων και αγαθών και τελικά στην ανάπτυξη.


Ο λόγος για τον τομέα των μεταφορών, όπου, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το β΄ τρίμηνο φέτος, ο τζίρος στις χερσαίες μεταφορές και μεταφορές μέσω αγωγών παρουσίασε αύξηση 10,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του β' τριμήνου 2016. Το αντίστοιχο διάστημα του 2015, όμως, είχαμε μείωση 5,4%.

Όσον αφορά στις πλωτές μεταφορές, το β΄ τρίμηνο φέτος είχαμε μείωση τζίρου 11,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του β' τριμήνου 2016, ενώ επίσης μείωση της τάξης του 5,8% σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου του 2016 προς το 2015.

Αλλά το β΄ τρίμηνο του 2014, είχαμε αύξηση 5% στη συνολική διακίνηση επιβατών στους ελληνικούς λιμένες σε σύγκριση µε την αντίστοιχη διακίνηση του β΄ τριµήνου 2013. Επίσης,

η συνολική διακίνηση εμπορευμάτων στους ελληνικούς λιμένες παρουσίασε αύξηση 8% το β΄ τρίµηνο 2014 σε σύγκριση µε την αντίστοιχη διακίνηση του β΄ τριµήνου 2013, έναντι αύξησης 2,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2013 προς το 2012.

Όσον αφορά στον τζίρο στις αεροπορικές μεταφορές το β΄ τρίμηνο φέτος παρουσίασε μείωση 0,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του β' τριμήνου 2016, έναντι μείωσης 3,4% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2016 προς το 2015.

Το β΄ τρίμηνο του 2015, είχαμε μεν αύξηση 4,3% στον τζίρο στις αεροπορικές μεταφορές, αλλά το β΄ τρίμηνο του 2014, είχαμε αύξηση 12,7%.

Και επειδή το τι συνέβαινε στη χώρα πριν αναλάβουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αξίζει να δούμε τι συμβαίνει και τι συνέβαινε στον συγκεκριμένο τομέα το δ΄ τρίμηνο του έτους:

Το δ΄ τρίμηνο του 2016, ο τζίρος στις χερσαίες μεταφορές μειώθηκε κατά 1,9% σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2015. Και το δ΄ τρίμηνο του 2015 είχε μειωθεί κατά 5,9% σε σχέση με το 2014. Δηλαδή ο τζίρος μειώθηκε και το 2015 σε σχέση με το 2014 και το 2016 σε σχέση με το 2015.

Το δ΄ τρίμηνο του 2016, ο τζίρος στις πλωτές μεταφορές παρουσίασε μείωση 11,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ' τριμήνου 2015. Και το δ΄ τρίμηνο του 2015 είχε μειωθεί κατά 10,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Δηλαδή ο τζίρος μειώθηκε και το 2015 σε σχέση με τον 2014 και το 2016 σε σχέση με το 2015.

Σημειώστε ότι το δ΄ τρίμηνο του 2014, ο τζίρος των εταιριών στις αεροπορικές παρουσίασε αλματώδη αύξηση 29,5%.

Αλλά και όταν, το δ΄ τρίμηνο, είχαμε μείωση 6,3% στις χερσαίες μεταφορές, είχε προϋπάρξει η αύξηση κατά 7,7% του 2013, ενώ είναι σε όλους γνωστό ότι το δ΄ τρίμηνο του 2014 προετοιμαζόταν η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ωστόσο, ακόμη και τότε, είχαμε αύξηση όχι μόνο στις αεροπορικές μεταφορές, αλλά και στις πλωτές (0,7%), όπως αύξηση 10,4% είχαμε και στον τζίρο όσον αφορά στην αποθήκευση και στις υποστηρικτικές προς τη μεταφορά δραστηριότητες, αλλά και στον τζίρο όσον αφορά στις δραστηριότητες των ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων οργανωμένων ταξιδιών, υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες, είχαμε αύξηση 6,4% το δ΄ τρίμηνο 2014 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του δ΄ τριμήνου 2013, έναντι – μάλιστα - αύξησης 31,8% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2013 προς το 2012.

Αλλά δεν βαριέσαι! Το σύνθημα τώρα – πάλι – είναι «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά»!

πηγη
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

11 σχόλια :

 1. πρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρατςςςςςςςςςςςςςςςςς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Την πουτσα μου την εχασα αργα
  εχθες το βραδυ
  σε κανα στομα θα μεινε ή σε μουνι
  πηγαδι
  δεν τη βρισκω πουθενα τον
  κοσμο ψαχνω ολο
  ριξε αν θελεις μια ματια και στο
  δικο σου κωλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σοφακι,εισουνα στον καναπε
  και γω χωρις καποτα,
  τσιμπουκια εσυ μου επαιρνες
  με αναμενα φωτα
  κι οταν τα φωτα σβησανε σε πηρα
  απο πισω
  καμμια 20αρια φορες και ακομα να
  σε χυσω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. σοφακι
  ρουφα μου το ψωλοχυμα
  ρουφα μου και τ'αρχιδια
  και την μακαροναδα σου
  θα τηνε φας με μυδια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μωρή παλιόψωλα όταν υπογραφές τα μνημόνια το ξέχασες γάμω το Μουνι που σε πέταγε τσατσογρια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ε ΑΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΟΥ ΜΠΟΥΡΔΕΣ.ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΤΟ ΨΩΦΟΔΕΞΙΟ ΣΟΥ ΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΜΑ ΣΟΥ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΤΕ ΑΘΛΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟ ΣΑΣ.ΑΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΑΣ.Η ΑΝΤΙΠΑΘΕΣΤΑΤΗ ΜΟΥΡΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΑΓΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΙΧΑΜΑΡΑ.ΟΥΣΤ..........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥΛΑΚΟΣ-ΒΟΜΠΙΡΗΣ!
  Μια ημερα του καλοκαιριου η γρια
  μπουρδεψη κατεβηκε στην παραλια
  το μπανιο τηs να κανει.........
  Βρισκει μια ξαπλωστρα αδειανη
  και την πετσετα τηs την βανει
  βγαζει αμεσωs το παρεο και νασου
  μενει με το μαγιο μπικινι.....
  νασου και βγαζει τα μαραμενα τηs
  κολια και τα βυζια ωs κατω και
  αρχιζει και κουνα τον σαποιο τηs
  τον πατο!
  Διπλα τηs εναs μουστακαληs που
  λαγνα τον κοιταζει αμεσωs τον κοιτα
  και με ναζι τον ρωτα Πεs μου το πωs
  σε λενε........Μητσο τηs απαντα αυτοs
  και αυτη χαμογελαει καθεται επανω του
  αγκαλια και αρχιζει να τον γαργαλαει
  σκυβει τα @ρχιδι@ του ρουφα στο στομα
  τηs του τον παιρνει....Μητσο μου τι ειναι
  αυτο που ειναι εκει μπροστα σου;και αμεσωs
  σκυβει και με τα δυο γερικα χερια τηs
  την κ@λοτρυπιδα τηs ανοιγει και του λεει
  μητσο μου αν ειναι και ο π@υτσοs σου
  παχυs μακρυs και ομορφοs βαλτονε ολον
  σε ετουτον τον γερικον στημενον κ@λον!
  το χατηρι που μου ζηταs εγω θα σου το
  κανω τον π@υτσο μου στον αφαλο θα τον
  αισθανθηs επανω-επανω το μονο που
  σκεφτομαι ειναι η διαδρομη καθ'οτι
  μονοs δεν θα γυρισω και το....
  κ@λαντερο σου εγω θα στο χαρισω!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. αααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα
  χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχσχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
  ποιητικες συλλογες << η γρια βουλτεψη εχει το ζουμι>> χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα τι σουργελο χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχσχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχσχσχαχαχαχαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. 'Ολοι έχετε δϊκιο! 'Ολοι!!!!! Με αυτόν τον τρόπο πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε αυτά τα άτομα που ψήφισαν Μνημόνια και έχουν το θράσος να βγαίνουν και να λένε τα ψέμματα τους μπας και ξεγελάσουν κάναν αγαθό πολίτη για να ξαναβγούν βουλευτές να παίρνουν τα μισθά τους.Καλά τους κάνετε.Να μην έχουν μούτρα να βγαίνουν στην κοινωνία.'Οσο για την συγκεκριμένη και μόνο που αποκλείει τα σχόλια είναι νίκη των απλών ανθρώπων απέναντι στα σκύβαλα της πολιτικής.Καιρός ήταν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]