ΕΡΓΑΝΗ: Το απόλυτο μπάχαλο με τους ΚΑΔ !!

Εικόνες απόλυτου μπάχαλου χαρακτηρίζουν την διαδικασία υποβολής αιτήματος μέσω του ΕΡΓΑΝΗ, εταιρειών αλλά και ελευθέρων επαγγελματιών που (θεωρητικά) έχουν ενταχθεί στην λίστα με τους ΚΑΔ για την ενίσχυση τους λόγω της πανδημίας.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΑ μειλ και επιστολές, τόσο από επαγγελματίες και εκπροσώπους κλάδων που είναι εκτός της τελικής λίστας όσο και από απλούς μεροκαματιάρηδες αυτοαπασχολούμενους που είτε αυτοί, είτε οι λογιστές τους ταλαιπωρούνται αφάνταστα για να ολοκληρώσουν την διαδικασία. Αν τελικά το καταφέρουν.

Και για να καταλάβετε γιατί ΜΠΑΧΑΛΟ μιλάμε θα σας αναφέρουμε ένα απλό παράδειγμα.

Το Υπουργείο Οικονομικών την περασμένη βδομάδα δημοσιοποίησε την ΤΕΛΙΚΗ λίστα με τους ΚΑΔ.

Στις τελευταίες όμως δύο κατηγορίες ενέταξε σειρά εκατοντάδων εταιρειών ΧΩΡΙΣ ΚΑΔ βάζοντας μόνο μια απλή περιγραφή δραστηριότητας.

Δείτε εδώ χαρακτηριστικά

Όταν όμως ο ιδιοκτήτητης μιας εταιρείας π.χ «κατάστημα εντός καταστήματος shops-in-a-shop ( πρώτη περίπτωση) ή “Επιχειρήσεις έκδοσης πρωτογενούς (branded) ψηφιακού περιεχομένου, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης (Μητρώο Online Media) που τηρείται στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (ΓΓΕΕ)” (η δεύτερη περίπτωση) επιχειρούν να καταθέσουν αίτημα ένταξης στο πρόγραμμα, το ΕΡΓΑΝΗ δεν έχει προβλέψει την διαδικασία, δεν υπαρχει δηλαδή στο σύστημα η ανάλογη ενότητα, και απορρίπτονται οι αιτήσεις καθώς και του ΚΑΔ 6311!

Παράλληλα εάν κάποιος λογιστής επιδιώξει να βρει μια απάντηση από το ΕΡΓΑΝΗ ή το ΥΠΟΙΚ, για τις παραπάνω περιπτώσεις (ή και για άλλες) προσκρούει σε έναν τοίχο αφού οι διάφοροι ανευθυνο-υπέθυνοι υπαπαράγοντες των αρμόδιων υπουργείων σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

Με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να βγούν εκτός προγράμματος εκατοντάδες εταιρείες που πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις. Αφού η προσθεσμία υποβολής λήγει την Τρίτη.

Θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί εκεί στην Κυβέρνηση, αφού είτε λόγω ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ, είτε λόγω ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων του Σταικούρα και του Βρούτση, μπορεί να τιναχθεί μια εξαιρετικά πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον “αέρα”.



loading...