Προς κατάργηση ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί

Στόχος της κυβέρνησης είναι η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί. Αυτό φάνηκε από σχετική τροπολογία που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή, σύμφωνα με
τα όσα δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Το περιμένουμε πριν κλείσει η χρονιά, επεξεργαζόμαστε τη σχετική ρύθμιση – τροπολογία γιατί εκ των πραγμάτων οφείλουμε, με βάση τη συμφωνία που έχουμε υπογράψει, να βρούμε κάποιο ισοδύναμο για να αντικαταστήσει (σ.σ. τα έσοδα από τον φόρο) στο κρασί. Είμαστε στο τελευταίο στάδιο αυτής της διαδικασίας, σύντομα θα υπάρξει η κατάθεση της σχετικής τροπολογίας», διαβεβαίωσε ο υπουργός, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία.

Επίσκεψη στο υπό κατασκευή φράγμα του Νεστόριου


Ο κ. Αποστόλου επισκέφθηκε την Πέμπτη το υπό κατασκευή φράγμα του Νεστορίου, «ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο, γιατί θα αρδεύσει πάνω από 70.000 στρέμματα, μιλάμε για 20 εκατοστά κυβικά νερού». Όπως διευκρίνισε, το συγκεκριμένο έργο είχε μπλοκαριστεί και το υπουργείο το ενέταξε στο νέο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ως ανειλημμένη υποχρέωση. «Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 26 εκατ. ευρώ και έχει εκτελεστεί το 21% των εργασιών» σημείωσε, εξηγώντας: «Έχουμε στην άκρη τα υπόλοιπα χρήματα που έχουν δεσμευθεί σε μία διαδικασία που πιστεύουμε -σε συνεννόηση και με τον ανάδοχο- να μην ξεπεράσουμε το 2020, για να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο».

Σήμερα ο κ. Αποστόλου θα επισκεφθεί τη Φλώρινα. «Πάμε να εξειδικεύσουμε μερικά πράγματα που ειπώθηκαν και από τον πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη επίσκεψή του εκεί, τα οποία έχουν σχέση με έργα υποδομών, όπως η δέσμευση για το αρδευτικό δίκτυο Πρεσπών (…). Έχουμε τα χρήματα, ξεκινάει η μελέτη και εφόσον ολοκληρωθεί θα είμαστε έτοιμοι στις 30 Νοεμβρίου 2017 ανοίγοντας τη συγκεκριμένη δράση που αφορά τα αρδευτικά έργα, θα υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες να εντάξουμε ένα έργο προϋπολογισμού 18 εκατ. ευρώ (…). Το κομμάτι των υποδομών είναι πάρα πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα σε περιοχές που χρειάζονται άρδευση εξαιτίας των προϊόντων που παράγουν, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και στις απαιτήσεις της αγοράς, αλλά και σε αυτό που έχει ανάγκη ο αγροτικός χώρος» επισήμανε ο κ. Αποστόλου.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]