Ν.Μεντβέντεφ: «Αν χάσει η Ρωσία στην Ουκρανία θα έχουμε πυρηνικό πόλεμο»

«Πυρηνικές δυνάμεις ποτέ δεν έχασαν μεγάλες συγκρούσεις από τις οποίες εξαρτάται η τύχη τους»

Σε μία δήλωση-προειδοποίηση προς την Δύση προχώρησε ο πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ ο οποίος είπε ότι «ήττα πυρηνικής δύναμης σε συμβατικό πόλεμο ίσως πυροδοτήσει πυρηνικό πόλεμο», αναφερόμενος στην ουκρανική σύγκρουση όπου οι ρωσικές δυνάμεις επί της ουσίας πολεμούν κατά των χωρών του ΝΑΤΟ, οι οποίες αποστέλλουν συνεχώς πολυάριθμα οπλικά συστήματα.

Σε ανάρτησή του στο Telegram αναφορικά με τη στήριξη του ΝΑΤΟ προς τους Ουκρανούς, ο Μεντβέντεφ δήλωσε: «Πυρηνικές δυνάμεις ποτέ δεν έχασαν μεγάλες συγκρούσεις από τις οποίες εξαρτάται η τύχη τους».

Οι δηλώσεις αυτές ήταν πολύ σημαντικές καθώς ο πρώην Ρώσος πρόεδρος εννοεί ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι υπαρξιακός για την Ρωσία και δεν θα ανεχθεί να τον χάσει με κανένα τρόπο.

Εάν η Ρωσία ηττηθεί τότε επί της ουσίας το ΝΑΤΟ θα μπορεί να αναπτύξει ακόμα και πυρηνικά συστήματα έξω από τα ρωσικά σύνορα κάτι που θα σήμαινε μηδενικός χρόνος αντίδρασης για την Μόσχα σε ένα προληπτικό πυρηνικό πλήγμα.

Η Δύση αν χάσει η ήττα θα είναι οδυνηρή, αλλά θα συνεχίσει να υπάρχει. Η Ρωσία όμως θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ύπαρξης, καθώς ένας εχθρικός συνασπισμός θα έχει καταργήσει το «βάθος ασφαλείας» που παραδοσιακά προστάτευε την Ρωσία και θα βρίσκεται έξω από την «πόρτα» της Μόσχας.

loading...