Πως θα μονώσετε εύκολα και οικονομικά την ταράτσα σας

Η μόνωση της ταράτσας είναι ένας μεγάλος πονοκέφαλος και ακόμα και τα ακριβότερα υλικά δεν λύνουν οριστικά το πρόβλημα.

Το κόστος μιας επαγγελματικής μόνωσης είναι δυσβάστακτο για τους περισσότερους, και με αμφίβολα αποτελέσματα στην πάροδο του χρόνου.

Υπάρχει άραγε μια μέθοδος που να την αντέχει η τσέπη μας και να υπόσχεται σωστή μόνωση;

Μάλλον ναι και θα σας την περιγράψουμε παρακάτω.

Πρώτη κίνηση να πλύνουμε πολύ καλά την ταράτσα με ένα πλυστικό μηχάνημα επιμένοντας ιδιαίτερα όπου υπάρχουν εμφανείς ρωγμές. Μια σκούπα με σκληρές τρίχες, θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της βρωμιάς.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Είναι πολύ σημαντικό το σχολαστικό καθάρισμα με πλυστικό πριν την εφαρμογή, αλλιώς θα έχουμε προβλήματα στην πορεία.

Αφού στεγνώσει πολύ καλά η ταράτσα, (Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε καλύτερα το καλοκαίρι), περνάμε όλες τις ρωγμές με βερνίκι πίσσας ελαφρά αραιωμένο με βενζίνη. Το χρώμα πρέπει να μπει βαθιά μέσα στις ρωγμές γι αυτό δεν το τσιγκουνευόμαστε.

Την επόμενη μέρα αραιώνουμε το βερνίκι πίσσας σε αναλογία περίπου 1 λίτρο βενζίνης σε 10 λίτρα χρώματος, και με ρολό περνάμε όλη την ταράτσα.

Μετά από 3 ώρες ή την επομένη, περνάτε με Λευκό 100% ακρυλικό χρώμα. Αν το επιτρέπουν τα οικονομικά σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικό μονωτικό χρώμα.

Σε αυτή την φάση αν αραιώσετε το ακρυλικό με ρητινούχο βελτιωτικό σκυροδέματος αντί για νερό, θα έχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

Δύο περίπου ώρες μετά περνάτε σταυρωτά ένα δεύτερο χέρι ακρυλικό χρώμα και είστε έτοιμοι.

Κάθε χρόνο κάνετε ένα έλεγχο και αν υπάρχουν μικροφθορές στο ακρυλικό χρώμα ξαναπερνάτε ένα χέρι ακρυλικό.

Σημείωση: Το βερνίκι πίσσας το βρήκαμε περίπου 35 ευρώ το δεκάλιτρο, το 100% ακρυλικό χρώμα 43 ευρώ το δεκάλιτρο (άριστης ποιότητας).
Βλέπετε πως το κόστος για μια ταράτσα δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, και είναι μια διαδικασία που μπορείτε να κάνετε πολύ εύκολα μόνοι σας. Ευκολότερα ακόμα κι από το να βάψετε ένα δωμάτιο!
Πληροφορίες αντλήσαμε από το xtra.gr

thaymastoskosmos.blogspot.com/2022/12/blog-post_304.html

loading...