Μπιλ Κόσμπι: Ήταν όλα στημένα – Στη φυλακή μιλάω πολύ με τους συγκρατούμενούς μου

«Έχουν απομείνει οκτώ χρόνια και εννέα μήνες», τόνισε ο κατηγορούμενος για σεξουαλικές επιθέσεις κωμικός
«Ήταν όλα στημένα», τονίζει ο κατηγορούμενος για σεξουαλικές επιθέσεις κωμικός Μπιλ Κόσμπι.

«Έχουν απομείνει οκτώ χρόνια και εννέα μήνες. Όταν μιλάω για τη φυλάκισή μου, δεν πρόκειται να με ακούσετε να λέω ότι έχω τύψεις. Ήμουν εκεί, δεν μ’ ενδιαφέρει ποιοι άνθρωποι έρχονται να μου μιλήσουν γι’ αυτό, αφού δεν ήταν εκεί. Δεν ξέρουν» δήλωσε ο κατηγορούμενος στο δίκτυο National Newspaper Publishers Association’s BlackPressUSA.com.

Αναφερόμενος στη δίκη του ο κωμικός λέει ότι ήταν άδικη. «Ήταν απατεώνες» είπε για τους ενόρκους που αποφάσισαν τον εγκλεισμό του.

Ο Κόσμπι αναφέρθηκε αναλυτικότερα για τις συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές.

Μιλώντας για το κελί του στις φυλακές ο Κόσμπι το χαρακτηρίζει ως το «ρετιρέ» του, και πρόσθεσε ότι περνάει πολλές από τις ημέρες του μιλώντας με τους συγκρατούμενους του στο πλαίσιο του προγράμματος μεταρρύθμισης της φυλακών Mann Up.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει και να ενισχύσει τους Αφροαμερικανούς να αγωνίζονται με αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια, καθώς και να βάζουν πάνω από όλα τις οικογένειές τους.

«Δεν ανήκω στην ένωση Mann Up, αλλά είναι ένα δικαίωμα που σου δίνεται για να συμμετάσχεις και να μιλήσεις» δήλωσε ο Κόσμπι.

Ο ηθοποιός καταδικάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 για τρία με δέκα χρόνια για χρήση ναρκωτικών και σεξουαλική επίθεση σε βάρος μίας γυναίκας.

Πρόκειται για την Αντρέα Κόνσταντ, προπονήτρια της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Temple University, η οποία πρώτη έκανε μήνυση στον ηθοποιό, υποστηρίζοντας ότι το 2004 τη νάρκωσε και τη βίασε στο σπίτι του στην Πενσυλβάνια.

Όπως σημειώνει το CNN, το σκάνδαλο  Κόσμπι προηγείται χρονικά του #metoo κατά δύο χρόνια.

Το «The Cosby Show» έσπαγε τα κοντέρ στην τηλεθέαση για 8 χρόνια.

Βετεράνος stand up performer, ο Κόσμπι ξεκίνησε από τα κλαμπ του Σαν Φρανσίσκο τη δεκαετία του ’60 και εν συνεχεία πέρασε στην τηλεόραση.

Οι κατηγορίες εις βάρος του για σεξουαλικές επιθέσεις ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Ο διάσημος κωμικός βρέθηκε στα 77 του χρόνια να κατηγορείται στα 77 από περισσότερες από 60 γυναίκες για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό.

Οι μαρτυρίες των θυμάτων όλες στο σύνολό τους έκαναν λόγο για βιασμό κατόπιν χορήγησης υπνωτικών χαπιών στο ποτό γυναικών.

Οι επιθέσεις φαίνεται να ξεκίνησαν από το 1969 και συνεχίστηκαν σε βάθος τεσσάρων δεκαετιών.

loading...