Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά

Διαβάζουμε σήμερα για κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας καθώς η δεύτερη έστειλε το Oruc Reis στην Ελληνική ΑΟΖ για σεισμικές έρευνες.
Διαβάζουμε ότι η Ελλάδα έστειλε ήδη μια Φρεγάτα στην περιοχή και θα πάνε και άλλα πλοία, ενώ εκεί κοντά βρίσκεται ένα αεροπλανοφόρο, ένα υποβρύχιο και μια φρεγάτα του Γαλλικού ναυτικού και στο Αιγαίο ένα ελικοπτεροφόρο επίσης του Γαλλικού ναυτικού.
Θα γράψω δυο λόγια σήμερα για ένα θέμα που το δουλεύω χρόνια ολόκληρα.
Είναι γνωστή η προφητεία του Πατροκοσμά του Αιτωλού από τον 16ο αιώνα η οποία λέει…

Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά

Πιστεύετε στις προφητείες;
Άλλοι ναι και άλλοι όχι φαντάζομαι.
Ο Θεός όμως πάντα έστελνε προφήτες στους ανθρώπους για να τους προετοιμάζουν για τα μελλούμενα και για να καταλαβαίνουν ποια είναι αυτά που θα συμβούν σύμφωνα με το θέλημα του.

Εδώ και πολλά χρόνια μελετώ την προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού σχετικά με τα εξαμίλια.
Ο Άγιος Παΐσιος είπε πως όταν ο Πατροκοσμάς μιλούσε για τα εξαμίλια εννοούσε τα 6 ναυτικά μίλια, και πως όταν ακούσουμε στην τηλεόραση να γίνεται λόγος για τα 6 ναυτικά μίλια να ξέρουμε ότι θα γίνουν αυτά που είπε ο Πατροκοσμάς.
Μέχρι εδώ καλά.
Η δεύτερη ρήση του Πατροκοσμά όμως ότι Στο τέλος θα τους διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά είναι μια σωστή σπαζοκεφαλιά που δεν έχει ερμηνευτεί.
Έχω ρωτήσει και στο Άγιο Όρος, ακόμα και ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου να ερμηνέψουν το δεύτερο σκέλος της προφητείας, αλλά η απάντηση που έλαβα ήταν ότι δεν ξέρουμε.
Κάποιοι θεωρούν ότι η κόκκινη μηλιά είναι ένα μυθικό μέρος στα βάθη της Ασίας όπου είναι η καταγωγή των Τούρκων και ότι εκεί θα ξαναπάνε.
Αυτό δεν είναι ρεαλιστική ερμηνεία όμως, μια μετατόπιση δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων προς τα ανατολικά χωρίς να ξέρουν που πάνε δεν έχει λογική εξήγηση.

Νομίζω ωστόσο πως όσο περνάει ο καιρός τόσο ξεκαθαρίζει το τοπίο, και αρχίζει να αχνοφαίνεται τι εστί κόκκινη μηλιά.

Ας δούμε τους χάρτες λοιπόν.


Ελληνική ΑΟΖ σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και την Ελληνική πλευρά με γαλάζιο χρώμα.


Τουρκική ΑΟΖ σύμφωνα με την Τουρκική θέση που δεν αναγνωρίζει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας με κόκκινο χρώμα.

Προσέξτε την λεπτομέρεια, η Τουρκία αφήνει ως Ελληνικά ύδατα μόνο 6 ναυτικά μίλια στα Ελληνικά νησιά και στην Κρήτη, και όλη την υπόλοιπη θάλασσα την θεωρεί δική της.


Χάρτης με τις ΑΟΖ της Μεσογείου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.
Με κόκκινο χρώμα αυτό που νόμιμα δικαιούται η Τουρκία, τα λίγα μίλια από τις ακτές της.
Θεωρώ ότι αυτή είναι η Κόκκινη μηλιά της προφητείας.

Μια ακόμα λεπτομέρεια στην προφητεία που πρέπει να προσέξουμε είναι η εξής…

Στο τέλος θα τους διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά…

Η προφητεία λέει ότι στο τέλος θα διώξουν τους Τούρκους εις την Κόκκινη Μηλιά.
Δεν λέει ότι θα τους διώξουμε, αλλά ότι θα τους διώξουν.

Θυμίζω ξανά ότι στην περιοχή μας βρίσκεται ήδη ένα Αεροπλανοφόρο, ένα ελικοπτεροφόρο, μια φρεγάτα και ένα υποβρύχιο του Γαλλικού ναυτικού, ενώ και η Ιταλία έχει εκφράσει την επιθυμία να στείλει φρεγάτες για να προασπίσει τα συμφέροντα της Ιταλικής πετρελαιοεταιρείας ENI.
Φυσικά και η Ελλάδα έχει τις δυνάμεις της στην περιοχή.

Το σχέδιο του Θεού ίσως έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται…

loading...