Γιώργος Καμίνης: Ανάγκη για «ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο»

«Χρειαζόμαστε μία γνήσια επανεκκίνηση και ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους πολίτες για να ενώσουμε και να μεγαλώσουμε την Κεντροαριστερή παράταξη».


Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους με τον δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη.
Παράλληλα, τόνισε πως «θέλει τον νέο πολιτικό φορέα με ένα σαφές αξιακό πλαίσιο που θα έχει ως κύριο συστατικό τού τη δημοκρατία σε όλες τις πτυχές του».
Επίσης, ο κ. Καμίνης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πλατανιά, εξέφρασε την αντίθεσή του στους σχεδιασμούς του υπουργείου Εσωτερικών για αλλαγές στο ισχύον εκλογικό σύστημα της τοπικής αυτοδιοίκησης με εφαρμογή της απλής αναλογικής ενώ αναφέρθηκε σε μια σειρά από πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να αναληφθούν σε αυτοδιοικητικό επίπεδο για την ανασύσταση των Δήμων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μαλανδράκης τόνισε ότι «η επερχόμενη μεταρρύθμιση πρέπει να άρει τα προβληματικά χαρακτηριστικά του υφιστάμενου συστήματος λειτουργίας των Δήμων και να οδηγήσει, με επάρκεια πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, στην αυτοδιοίκηση της παραγωγής και της δημιουργίας». Για να γίνει αυτό σημείωσε «ο ρόλος των Δήμων, στην μετά «Καλλικράτη» εποχή, θα πρέπει να αναβαθμισθεί και να μετεξελιχθεί επί της ουσίας, τόσο θεσμικά, οργανωτικά και λειτουργικά, όσο οικονομικά και αναπτυξιακά».
Από την πλευρά του ο κ. Μαλανδράκης ευχαρίστησε τον κ. Καμίνη για την επίσκεψη του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία προσφέροντας του ως αναμνηστικό δώρο την πρόσφατη έκδοση του Δήμου Πλατανιά με τίτλο «Ελαίας Έπαινος».
Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο δημάρχων βρέθηκαν οι θεσμικές αλλαγές που έχει ανάγκη η τοπική αυτοδιοίκηση α’ βαθμού και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της χώρας.
Η παρουσία του κ. Καμίνη στο Δ. Πλατανιά και η επίσκεψη του στο Δημαρχείο, έγινε στο πλαίσιο συμμετοχής του σε εκδήλωση για την πιστοποίηση κρητικών προϊόντων του Φεστιβάλ «Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός» του Δήμου Πλατανιά, μετά από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου κ. Μαλανδράκη.

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. ΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανάγκη για νέες μάσες ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μιλάει και ο λαθρολαγνος γάμω το Μουνι που σε πέταγε μπάσταρδε καμινη

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]