Για κακούργημα παραπέμπεται ο “εθνικός μηνυτής”.

 


Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου *   

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2014 τροποποιήθηκε ο ν. 9271979 (Α139) με το ν. 4285 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α191, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (L 328) και άλλες διατάξεις. Ο γνωστός ως αντιρατσιστικός νόμος!

Ο νόμος αυτός στο άρθρο 1 περί δημόσιας υποκίνησης βίας ή μίσους, άλλαξε ως παρακάτω:

1. Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 – 20.000) ευρώ.

2. Με τις ίδιες ποινές τιμωρείται όποιος με πρόθεση και με τα μέσα και τους τρόπους που αναφέρονται στην παράγραφο 1, υποκινεί, προτρέπει, προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη φθοράς ή βλάβης πραγμάτων, εφόσον αυτά χρησιμοποιούνταν από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη.

3. Αν η πρόκληση, προτροπή, διέγερση ή υποκίνηση των προηγούμενων παραγράφων είχε ως αποτέλεσμα την τέλεση εγκλήματος, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή δεκαπέντε έως τριάντα χιλιάδων (15.000-30.000) ευρώ.

Σε περίπτωση επιβολής ποινής φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους, επιβάλλεται η αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων από ένα έως πέντε έτη… κτλ. κτλ…

Επάνω σε αυτόν τον νόμο “πάτησε” επί δικαίων και αδίκων, σέρνοντας στα δικαστήρια εκατοντάδες – χιλιάδες δημοσιογράφους και απλούς πολίτες, επειδή τάχατες κάποια δημοσίευσή τους θεωρήθηκε ότι εμπίπτει σε αυτόν τον νόμο, ο “εθνικός μηνυτής” Παναγιώτης Δημητράς!

Του “Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι”!

Έτσι, η προ ημερών είδηση, πως ο Παναγιώτης Δημητράς διώκεται ποινικά, έγινε πρώτη είδηση στα ΜΜΕ!

Εξ αφορμής αυτού του γεγονότος, σας αναφέρω παρακάτω το ΔΤ (23/12/2022) που εξέδωσε το Αγροτικό – Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος (ΑΚΚΕΛ):

«Η ποινική δίωξη κατά του Παναγιώτη Δημητρά του “Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι” είναι απόδειξη κατάρρευσης των ανθρώπων του αντεθνικού καθεστώτος!

Για “συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό να παραλαμβάνει στοιχεία πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι επιχειρούν παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη είσοδο και διαμονή αυτών, αποστέλλοντας στις αρχές τα πλήρη στοιχεία τους και το ακριβές σημείο εντοπισμού τους στη χώρα, προκειμένου οι τελευταίοι να υπαχθούν στις διαδικασίες ασύλου”, η Εισαγγελία της Κω άσκησε ποινική δίωξη εις βάρος του περιβόητου και “αντεθνικά σεσημασμένου” Παναγιώτη Δημητρά, διευθυντή του “Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι”. Το ίδιο το “Παρατηρητήριο” εμπλέκεται επίσης, διότι αναφέρεται ως η υποδομή μέσω της οποίας “κατ’ επάγγελμα” γίνεται η τέλεση των αξιόποινων πράξεων και με πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης… με το “αζημίωτο”!

Για την ιστορία, ο Δημητράς φέρει τον τίτλο του “εθνικού μηνυτή”, όπως περηφανεύεται ο ίδιος ότι έχει συμπληρώσει πάνω από 5000 μηνύσεις με το νέο ρατσιστικό νομοσχέδιο. Στόχος του Δημητρά ήταν κάθε πολιτικός κλπ. που τολμούσε να εκφράσει πατριωτικό λόγο. Μια από τις πολλές  περιπτώσεις της δικομανίας Δημητρά ήταν η μήνυση στα ΟΥΚ το 2010 γιατί τραγούδησαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου το “Μακεδονία ξακουστή”. Ο Δημητράς είναι γιος υπουργού της χούντας.

Το ΑΚΚΕΛ υπενθυμίζει ότι και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, ο γνωστός, είναι επίσης “Παρατηρητής” για δεκαετίες, αλλά και ότι το “Παρατηρητήριο” εμπλέκεται και στην υπεράσπιση της ακραίας οργάνωσης Scientology-ΚΕΦΕ από την δεκαετία του ’90 ακόμη.

Συμπωματικά, μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Έχει μέλλον η υπόθεση.»!

Τον παραπάνω νόμο – λαιμητόμο, υπέγραψαν οι Υπουργοί, Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης. Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας Ιωάννης Βρούτσης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου! Την επικύρωση έκανε με την υπογραφή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας!

Μην ξεχνάμε, πως είχαμε κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου!

Τα θυμίζω όλα αυτά, γιατί σύντομα θα έχουμε εκλογές!! 

loading...