ΕΣΡ: Ζητά αλλαγές στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες για να μην καταπέσει στο ΣτΕ

Νέες αλλαγές στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες ζητά το ΕΣΡ, προκειμένου ο διαγωνισμός να μην καταπέσει και πάλι στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


Κατά τη διάρκεια της ακρόασης των μελών του ΕΣΡ από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο αντιπρόεδρος της Αρχής Ροδόλφος Μορώνης ανέφερε εισαγωγικά πως «δουλεύουμε σιωπηρά για την προετοιμασία της προκήρυξης. Συντάσσεται αυτή την στιγμή η προκήρυξη και γίνεται συζήτηση με το αρμόδιο υπουργείο για ορισμένες ακόμα νομοτεχνικές βελτιώσεις ώστε η προσπάθεια που θα κάνουμε αυτή την φορά να μην έχει την τύχη των προηγούμενων τριών προσπαθειών από το ‘93 έως εως σήμερα και να ολοκληρωθεί αισίως».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΣΡ Αθανάσιος Κουτρομάνος είπε πως «το προπατορικό αμάρτημα είναι ότι ραδιόφωνα και τηλεοπτικά κανάλια ξεκίνησαν να εκπέμπουν χωρίς άδεια και αντί να οδηγηθούν σε δίκη ποινική, νομιμοποιήθηκαν.  Αυτό δημιουργεί πρακτικά προβλήματα δυσεπίλυτα. Αυτό που βιώνουμε στο ΕΣΡ είναι ένα νομικό ναρκοπέδιο».
Από την πλευρά τους οι βουλευτές ζήτησαν από την ηγεσία της Αρχής περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών, την μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε για τον ορισμό του αριθμού των εκπεμπόμενων καναλιών και το περιεχόμενο των νομοτεχνικών βελτιώσεων.

Οι κ.κ. Κουτρομάνος και Μορώνης επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν σε νέα συνεδρίαση που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στις 10 το πρωί.

Πάντως, σύμφωνα με πηγές του ΕΣΡ ως στόχος παραμένει η ολοκλήρωση του διαγωνισμού εντός του 2017. Ωστόσο, αυτό φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο καθώς όπως και οι ίδιες πηγές ομολογούν, πρέπει πρώτα να ψηφιστούν ορισμένες τροποποιήσεις του υφιστάμενου νόμου, στην συνέχεια να ολοκληρωθεί η σύνταξη της προκήρυξης του διαγωνισμού, η προκήρυξη να αναρτηθεί και να παραμείνει «ανοικτή» για τυχόν ενστάσεις τουλάχιστον 40 ημέρες και στην συνέχεια να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΛΥΣΗ,ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΠΟΡΑΤΕΙΝΕΤΕ ΤΟ 2017 ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΘΗΚΕ,ΑΛΩΣΤΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ,ΑΣΕ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΣΟΙ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΑΕΡΑ ΠΑΡΑ,ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΜΟΙΒΗΣ ΓΙΑ ΗΜΕΡΕΣ ΜΗ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ,ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]