Γ.Τράγκας: «Θα θρηνήσουμε την πατρίδα μας – Θα διχοτομηθεί το Αιγαίο»

«Τις τελευταίες ημέρες έξω πάμε καλά. Έγινε νόμος του αμερικανικού κράτους ο EastMed. Ο νόμος αυτός προβλέπει απαγόρευση της πώλησης των F- 35 στην Τουρκία και άρση του εμπάργκο στην Κύπρο για την αγορά όπλων. Για το νόμο αυτόν δούλεψαν σκληρά αρκετοί Έλληνες, μεταξύ των οποίων ο δικηγόρος μου και φίλος μου Τάσος Παρδάλης. Ο περίφημος αυτός νόμος προβλέπει επίσης επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία από τη Γερουσία και αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Επίσης, έγινε γνωστό ότι για την αποφυγή τυχόν θερμού επεισοδίου εστάλη αμερικανικό υποβρύχιο νοτίως της Κρήτης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε αυτό το κομμάτι της ισχυροποίησης των διεθνών σχέσεων της χώρας, μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δουλεύει καλά. Το Ισραήλ καταδίκασε και χαρακτήρισε παράνομη τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης. Βέβαια, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ είπε ότι τα ζητήματα της Τουρκίας με την Ελλάδα είναι άλυτα, καταδίκασε και αυτός τη συμφωνία αλλά διευκρίνισε ότι το Ισραήλ δεν πρόκειται να στείλει πολεμικά σκάφη εναντίον της Τουρκίας. Όπως και να έχει, παραμονές της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Λευκό Οίκο, όλες οι χώρες της περιοχής καταδικάζουν την Τουρκία και τη συμφωνία με τη Λιβύη.

Μετά την Αίγυπτο, ο Νετανιάχου έβαλε σφραγίδα στη συμμαχία για τον EastMed και η υπογραφή που θα πέσει εντός των προσεχών ημερών ενισχύει τις θέσεις της Ελλάδος. Είναι απαραίτητο, ενόψει της συνάντησης Μητσοτάκη – Τραμπ στην Ουάσιγκτον, αλλά και για αργότερα να βρούμε τρόπους μεγαλύτερης σύσφιξης των σχέσεών μας με τους αδελφούς Εβραίους και το Ισραήλ.

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αυτή την εποχή και να μην εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στην απομάκρυνση του κου Τραμπ από τον Λευκό Οίκο. Οι Αμερικανοί θεωρούν απαράδεκτες και ιδιαίτερα ύποπτες τις υπόγειες σχέσεις του Βερολίνου με τη Μόσχα για την κατασκευή του αγωγού North Stream.

Δεν πρέπει να είμαστε δεδομένοι αλλά πρέπει να μιλήσουμε με καλή προφορά τα αγγλικά στο Λευκό Οίκο. Οι Αμερικανοί δεν ξεχνούν ότι ο κος Μητσοτάκης έπαιξε το παιχνίδι της Μέρκελ πηγαίνοντας στην Κίνα και παρά τις προειδοποιήσεις του Πομπέο. Υπάρχουν και οι προειδοποιήσεις του κου Ρος, συνεταίρου του κου Μαρινάκη. Είναι καιρός να κλείσουν οι παρεξηγήσεις.

Επαναλαμβάνω ότι δεν πρέπει να είμαστε δεδομένοι αλλά όταν η κα Μέρκελ αποθεώνει κάθε τόσο τον Ερντογάν τουλάχιστον ας πείσουμε τον Τραμπ ότι συμφέρει να κοιτάξει περισσότερο και να στηρίξει τις ελληνικές θέσεις. Πρέπει επίσης να είμαστε προσεκτικοί, γιατί το σύστημα Σόρος συχνά πυκνά στον κο Τραμπ και στηρίζει τους δημοκρατικούς αντιπάλους του. Αυτή την ώρα όμως, η οικονομία πάει πολύ καλά στις ΗΠΑ. Η ανεργία είναι σχεδόν μηδενική. Και κανείς δεν τα βάζει με την τσέπη του. Οι Ελληνοαμερικανοί πιστεύουν ότι τελικά η διοίκηση Τραμπ δεν θα επιτρέψει να χτυπήσει η Τουρκία την Ελλάδα.

Ο Ερντογάν ανοίγει πολλά μέτωπα. Ουσιαστικά θέλει να εισβάλλει στη Λιβύη, προκειμένου να στηρίξει το Σαρατς. Στην πραγματικότητα θέλει να θέσει υπό κατοχή, υπό πλήρη έλεγχο τη Λιβύη. Έχει ήδη μέτωπο στη Συρία, ανοίγει τώρα στη Λιβύη, θέλει να ανοίξει μέτωπα στην Κύπρο και στο Αιγαίο, κάπου θα μπλέξει. Ήδη ο στρατός του δέχεται μεγάλα πλήγματα στη Συρία.

Οι εορταστικές κινήσεις του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης ήταν θετικές. Καλά έκανε και πήγε στην Κάσο. Όπως πολύ σωστά ταξίδεψε στο Φανάρι ο Δένδιας για ποικίλους λόγους που δεν είναι της παρούσης. Πρέπει να υπάρχουν διάφοροι δίαυλοι επικοινωνίας. Από την άλλη πλευρά, οι Τούρκοι συνέχισαν τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και την αποστολή εκατοντάδων μεταναστών.

Σήμερα ταξιδεύω στη Βοστώνη για να δω το παιδάκι που ήταν ο ήρωας του 2019. Πάω να δω τον Παναγιώτη – Ραφαήλ που συνεχίζει τη θεραπεία του στο νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης. Ο μικρός παρουσιάζει θεαματική βελτίωση στα άνω και κάτω άκρα. Το κορμάκι του έχει δυναμώσει και πρέπει να είστε πολύ υπερήφανοι και χαρούμενοι, όσοι βοηθήσατε αυτό το παιδάκι. Μένει σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Βοστώνης, ώστε να είναι κοντά στο νοσοκομείο και στους γιατρούς.

Ο αγώνας που γίνεται για τη γονιδιακή θεραπεία του μετά την πανάκριβη ένεση είναι δύσκολος και γίνεται βάσει ενός θεραπευτικού πρωτοκόλλου. Το αποτέλεσμα θα αρχίσει να φαίνεται καλύτερα σε μερικές εβδομάδες ή μήνες. Πρέπει να σας πω ότι ενισχύονται οι δεσμοί μου με τον Ελλάς fm και την ομογένεια. Κατά πάσα πιθανότητα, τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματά μου θα περάσουν ευρύτερα στην ομογένεια των ΗΠΑ, του Καναδά και της Αυστραλίας.

Παρατήρησα στη Νέα Υόρκη ότι το πιο φημισμένο είδος εισαγωγής ελληνικών προϊόντων είναι η κουζίνα μας. Η Φιλιππινέζα που με κούρεψε στην 57 είχε ζήσει έντονα 4 χρόνια στην Ελλάδα. Ο έρωτας με το Νίκο, τον Ελληναρά, ήταν καυτός και αξέχαστος. Την σκάλισα τη μνήμη της, για να δω τι είχε μείνει από το πέρασμα στη χώρα του θρύλου και της μυθολογίας. Είχε μείνει η θάλασσα. Η Ύδρα, το νησί του Νίκου. Η Σαντορίνη, κάτι φοβερά μεθύσια στην αμμουδιά της Μυκόνου και πιο πολύ η αλησμόνητη μεσογειακή κουζίνα μας. Άρχισε να φωνάζει μέσα στο κουρείο: «χταποδάκι, χωριάτικη με φέτα, παστίτσιο, αρνάκι». Πραγματικά η ελληνική κουζίνα γίνεται σιγά σιγά πρώτη σε όλες τις επιλογές για όλες τις φυλές.

Πάμε τώρα να μιλήσουμε πάλι για το πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε τη χρονιά που έρχεται. Γιατί αν δεν το λύσουμε θα είναι τα αποτελέσματα εφιαλτικά. Αν δεν λάβουμε τώρα σκληρά μέτρα για το μεταναστευτικό, θα το μετανιώσουμε πολύ σκληρά! Τα μέτρα του κ. Στεφανή είναι ημίμετρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις τις οποίες πρέπει να στηρίξουμε όλοι.

Σήμερα να παρακάμψει τους δισταγμούς του και τα σχέδια της Μέρκελ και να φανεί απείθαρχος στις γερμανικές γραμμές. Οι Γερμανοί είναι εχθροί μας. Με hot spot και 4αστερα-5αστερα ξενοδοχεία δεν λύνεται το πρόβλημα. Αντικαθίσταται ο ελληνικός πληθυσμός. Μολις ο Ερντογάν κινηθεί στρατιωτικά, θα αποκαλυφθεί πλήρως ο Δούρειος Ίππος που έβαλε η κυβέρνηση και η προηγούμενη στα μετόπισθεν. Έχει περάσει μια ολόκληρη στρατιά κατασκόπων και ιχνηλατών εντός του ελληνικού εδάφους.

Οι σαμποτέρ θα δράσουν ανορθόδοξα. Όταν φθάσει η ώρα μηδέν θα τους έχουμε στο σβέρκο μας. Πιστέψτε με. Η είσοδος από τα σύνορα του Έβρου έπρεπε να είχε ήδη κλείσει. Προωθείται το γερμανικό σχέδιο αποθήκευσης χιλιάδων μουσουλμάνων στην χώρα μας. Τα νησιά έχουν καταληφθεί και ο Ερντογάν περιμένει να εμφανιστεί ως υπέρμαχος του Ισλάμ και προστάτης όλων των μουσουλμάνων! Κύριε Μητσοτάκη σφραγίστε τα σύνορα. Ακόμη και υπό την απειλή όπλων.

Γίνομαι στυφός, οξύς, αλλά θα θρηνήσουμε την πατρίδα μας. Μετά την διχοτόμηση της Κύπρου, οι Τούρκοι προωθούν την διχοτόμηση του Αιγαίου. Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τις μεθόδους των Ελλήνων στην Τροία και μας στέλνει 100 «Δούρειους Ίππους» μαζί. Οι μετανάστες είναι εμπροσθοφυλακή στην αιχμή του δόρατος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Καλό που ο Μητσοτάκης πολλαπλασίασε τις επαφές με τους Γάλλους. Είναι δύσκολο πάντως να τα βρει με τον Τραμπ γιατί αυτός θέλει την Τουρκία στους κόλπους του ΝΑΤΟ. Ρωσία, Βερολίνο και Ουάσιγκτον λένε ότι η Τουρκία είναι πολύτιμος σύμμαχος. Είναι πια φανερό ότι όλοι σπρώχνουν την Ελλάδα σε ένα τραπέζι για να τα βρούμε με τους Τούρκους – για νησιά, θαλάσσιους πόρους και Κύπρο. Στο τραπέζι που θα αναθεωρήσουμε την Λωζάνη. Να μοιράσουμε το Αιγαίο, μόνοι μας με το θηρίο…»

loading...