Συνάντηση του Σκουρλέτη με τον δήμαρχο Λέσβου για τις ζημιές από τον σεισμό

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, παρουσία του βουλευτή Νομού Λέσβου, Γιώργου Πάλλη
και εκπροσώπου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η δημοτική Αρχή ενημέρωσε τον υπουργό για την εξέλιξη των έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τη σεισμική δόνηση του περασμένου Ιουνίου, για τα αναγκαία έργα υποδομής, αλλά και για τις δράσεις που υλοποιεί ο δήμος για την υποστήριξη των κατοίκων που επλήγησαν από τον σεισμό.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην έκταση των έργων επισκευής και ανακατασκευής σχολικών αιθουσών που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό. Πρόκειται για πεδίο όπου έχει ήδη παρέμβει, κυρίως ως προς το σκέλος της ανακατασκευής, η δημόσια εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚτΥπ ΑΕ), ωστόσο ο δήμος ζητά πρόσθετη υποστήριξη για τις επισκευές. Επίσης, με την ευκαιρία της συνάντησης, η δημοτική Αρχή έθεσε υπόψη του Υπουργού Εσωτερικών διάφορα θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες του δήμου.
Ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι το υπουργείο Εσωτερικών, στηρίζει τις προσπάθειες του δήμου, στο πλαίσιο της γενικότερης κυβερνητικής παρέμβασης στο νησί, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον σεισμό του Ιουνίου. Πρόσθεσε ότι θα μελετηθεί η δυνατότητα παροχής νέας, έκτακτης, οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη των αναγκών σε σχολικές αίθουσες και άλλες απαραίτητες υποδομές, προκειμένου να υποστηριχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι κάτοικοι του νησιού.
Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο 2017, ο υπουργός Εσωτερικών ενέκρινε οικονομικές ενισχύσεις συνολικού ύψους 750.000 ευρώ, προς τον Δήμο Λέσβου, ύστερα από αιτήματά του. Οι ενισχύσεις αφορούν σε έργα σχετικά με την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας, για την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές και για την κάλυψη ζημιών που προέκυψαν από τον σεισμό.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. KAI ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΡΕ ΣΚΑΤΟΚΟΥΜΜΟΥΝΟΑΠΛΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ? ΕΙΧΑΤΕ ΕΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΑΚΑ?ΤΩΡΑ ΡΕ ΧΛΑΠΑΡΧΙΔΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΛΊΓΟ ΚΑΙΡΟ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]