Η Κάμαλα Χάρις, νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, που «θα προωθήσει τη δημοκρατία σε όλο τον κόσμο»;





Δημήτρης Σπάθας*

 «για να εγγυηθούμε τις ελευθερίες, πρέπει καταρχάς να τις περιορίσουμε.»

Οι ειδήσεις  Φεβρουαρίου, ενεστώτος έτους, μας κοινολογούν ότι η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις με επισημότητα και στυλ Προέδρου είχε τηλεφωνική συνομιλία, με γεμάτη ατζέντα με τον Πρόεδρο Μακρόν της Γαλλίας. Πράγματι τα θέματα της συνομιλίας ήταν βαριά και μεγάλα. Τάχθηκαν υπέρ της «στενής διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας» και αντάλλαξαν διαβεβαιώσεις ότι «συμφωνούν στην ανάγκη  στενής διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας για να αντιμετωπιστούν την Covit-19, την  κλιματική αλλαγή και για να υποστηριχθεί η δημοκρατία στο εσωτερικό και σε όλο τον κόσμο» 

Ακόμη η κ. αντι-Πρόεδρος επανέλαβε την δέσμευση του Τζό Μπάιντεν  να «αναζωογονήσει την ατλαντική συμμαχία» και επίσης μίλησαν για «αρκετές περιφερειακές προκλήσεις, ειδικά στη Μ. Ανατολή και στην Αφρική». Πριν από λίγες μέρες είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Καναδά Τζάστιν Τρυντώ αλλά και με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ.  Από τα παραπάνω αλλά και από άλλες σοβαρές ενδείξεις δικαίως θεωρούμε ότι η Κάμαλα Χάρις , ήδη έχει αναλάβει καθήκοντα Προέδρου των ΗΠΑ, για τα οποία άλλωστε προοριζόταν εξ αρχής. Η προσωπικότητά της και οι ιδεολογικές και πολιτικές της τοποθετήσεις  στο πλευρό σιωνιστικών κύκλων εκτιμήθηκαν δεόντως από το AIPAC**. 

 

Όπως ήδη έχει αποκαλυφθεί, η ηλικία αλλά ιδιαίτερα η ασθένεια του Τζό Μπάιντεν δεν του επιτρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με τις  ηγεμονικές φιλοδοξίες των ΗΠΑ και της παγκοσμιοποίησης. Μετα τις αμερικανικές εκλογές γραφόταν «… Πολλοί χαρακτηρίζουν πάντως ήδη τον Μπάιντεν «μεταβατικό» Πρόεδρο ,καθώς λόγω της ηλικίας του δεν πρόκειται να διεκδικήσει την επανεκλογή του το 2024 και η 57χρονη Αντιπρόεδρος του, Καμάλα Χάρις είναι έτοιμη να τον διαδεχθεί ανά πάσα στιγμή. ( Μ. Ψύλος: Militaire News 9/11/2020)

Ως προς την συνομιλία της κ. αντι-Προέδρου, με τον Ε. Μακρόν,  αναρωτιέται κανείς, ας πούμε εντάξει η «συνεργασία για την αντιμετώπιση του Covit-19 και της κλιματικής αλλαγής» το άλλο «για την υποστήριξη της δημοκρατίας στο εσωτερικό και σε όλον τον κόσμο» τι άραγε να σημαίνει στην κωδική γλώσσα των παγκοσμίων ηγετών; Ποια «δημοκρατία» θα προσπαθήσουν να προωθήσουν στις χώρες τους και στον κόσμο;

Κατ’ αρχάς με τον διαφαινόμενο ρόλο, της Κάμαλα Χάρις, ως ουσιαστικής Προέδρου των ΗΠΑ, γεννάται ένα τεράστιο ζήτημα δημοκρατικής διαφάνειας και ενημέρωσης του λαού των ΗΠΑ προεκλογικά για την κατάσταση της υγείας του υποψηφίου προέδρου Μπάιντεν. Ήταν κοινό μυστικό ότι η κατάσταση της υγείας του εξελισσόταν δυσμενώς ως προς την δυνατότητα εκτέλεσης καθηκόντων προέδρου των ΗΠΑ. Ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τζό βρίσκεται σε δίμηνη άδεια ανάπαυσης, λίγες μέρες μετά την επίσημη ορκωμοσία του ,ύστερα από τις λίγες θεατρικές του εμφανίσεις. Πόσο δημοκρατική ενέργεια αποτελεί όλη αυτή η μεθόδευση για την εξαπάτηση του εκλογικού σώματος; Ειδικά του πιο απληροφόρητου  ή παραπληροφορημένου  εκλογικού σώματος του κόσμου, δεδομένου ότι οι άλλες μεγάλες χώρες γνώριζαν δια των υπηρεσιών τους την πραγματική κατάσταση. Όμως αυτό επέβαλε η σκηνοθετημένη προεκλογική στρατηγική τους για την εκλογική επιτυχία κατά του Τράμπ όχι μόνο εσωτερικά αλλά παγκοσμίως. 

Τρομάζει πλέον κανείς με την δύναμη της τηλεοπτικής εικόνας η οποία κυριαρχεί στις Δυτικές χώρες και στην Ελλάδα, η οποία κινούμενη από λίγα επιτελεία σαρώνει κάθε αντίθετη γνώμη και επιβάλλει το «δημοκρατικό» της λόγο σε εκατομμύρια ανυποψίαστους τηλεθεατές. Στη χώρα μας γίναμε μάρτυρες μιας συνεχούς , καθημερινής υποστήριξης του Δημοκρατικού υποψηφίου κατά του εχθρού της Δημοκρατίας άλλου συνυποψηφίου του, πρωτοφανής για αμερικανικές εκλογές. Το πρόβλημα του «Παγκόσμιου Δημοκρατικού κόμματος» ήταν να σταματήσουν  οι πράξεις και ενέργειες που χτυπούσαν και έθεταν σε αμφισβήτηση την παγκοσμιοποίηση. Στο πρόσωπο του Τζόν Μπάιντεν, ως άλλου Ελ Σίντ,  η παγκοσμιοποίηση και τα μέτρα της επιστρέφουν  για να εφαρμοστούν υπό την ηγεσία της Κάμαλα Χάρις, με το εύγλωττο σλόγκαν «Η Αμερική επέστρεψε».

 Έτσι λοιπόν για άλλη μια φορά οι μεγάλοι εξουσιαστές του κόσμου, μας αφαιρούν κάθε λόγο να πιστέψουμε όσα εκπέμπουν με παραλήπτες όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα τις χώρες της Δύσης. Θυμάμαι ένα παλιό τραγούδι που έλεγε «Μας λένε για ειρήνη κι έχουνε τ’ όπλο μπρός» Μας λένε τώρα για «υποστήριξη της δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο» και λέμε «ωχ», ποιοι λαοί θα πληρώσουν την τιμή των αγωγών και των πετρελαίων που ψάχνουν. Έχουν αναγάγει την εικονική πραγματικότητα, και την αναστροφή όρων και εννοιών σε πρωταρχική επιστήμη παραπλάνησης  καθώς «πατώντας πάνω στην ανεμελιά μας , μας δίνουν γελαστοί το χέρι» και στο όνομα της δημοκρατίας  βυσσοδομούν  για την ουσιαστική κατάργησή της.

«covit 19,κλιματική αλλαγή και υποστήριξη της δημοκρατίας» είναι τα οχήματα που χρησιμοποιούν ήδη για να δημιουργήσουν τις βάσεις ανάπτυξης ενός μετακαπιταλισμού που αλυσοδένει την ανθρωπότητα με  ένα εικονικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Εικονικό με την ουσιαστική έννοια, αφού πλέον ο στόχος τους δεν είναι  επενδύσεις για παραγωγή και   απόσπαση υπεραξίας και εκμετάλλευσης της μισθωτής εργασίας , αλλά δημιουργίας δουλοπαροικών σχέσεων μέσα από δανειακές εξαρτήσεις. Ο νεοφιλελευθερισμός της περίφημης «αγοράς» τους βρίσκεται σε σχέση ανισόπεδων κόμβων με την δημοκρατία. Καθόλου τυχαίο το αιματοβαμμένο πείραμα της Σχολής του Σικάγο στη Χιλή τη δεκαετία του 1970. Θυμάστε, από εκεί ξεκίνησαν πολλά στον κόσμο που τα γευόμαστε σήμερα. Ύστερα ήρθε η Θάτσερ και ο Ρήγκαν και γέννησαν πολλά παιδιά που τώρα μας κυβερνούν.

Τι λόγους έχουμε σήμερα να πιστέψουμε ότι αυτή η τρομο-υστερία με την οποία  μας βομβαρδίζουν ανηλεώς, έχει σχέση με  την υγεία και το καλό μας; Κι ενώ μας έχουν κλείσει μέσα στα σπίτια μας, και μας έχουν μασκοφορεύσει –πολύ συμβολικά τα βουλωμένα στόματά μας-αυτοί νομοθετούν ακαταπαύστως μέτρα που όλως τυχαίως πλήττουν  δημοκρατικά δικαιώματα  και αφαιρούν χρόνιες εργατικές κατακτήσεις και μισθούς. Πάντα βέβαια κάποια έκτακτη κατάσταση ανάγκης θα υπάρχει και μια τετριμμένη επίκληση για την σωτηρία της δημοκρατίας και της ειρήνης!

*  Νομικός και ιστορικός ερευνητής

**AIPAC: Αμερικανική Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων του Ισραήλ (AIPAC) 

Ο Ομπάμα, στο πρόσφατο βιβλίο του καθορίζει  την AIPAC ως μια ιδιαίτερα ολέθρια πέμπτη φάλαγγα. Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο, η AIPAC παρακολουθεί  στενά τους αμερικανούς πολιτικούς για ακόμη και την πιο ήπια επίκριση του Ισραήλ και θα συγκεντρώσει την τεράστια οικονομική δύναμη της εβραϊκής κοινότητας για να καταστρέψει όποιον τους αντιστάθηκε. Πάντως η Κάμαλα Χάρις θα βαδίσει στις σχέσεις της με το Ισραήλ  πάνω σε αυτά που έχει ήδη δρομολογήσει ο Τράμπ.

loading...