Ένταση με μοναχούς στην μονή Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος

Ένταση δημιουργήθηκε στη Μονή Εσφιγμένου με την νέα και την παλαιά αδελφότητα για το αμπέλι της μονής.

Νωρίτερα, οι μοναχοί της παλαιάς μονής
Εσφιγμένου, που είναι αποκλεισμένοι από το υπόλοιπο Άγιο Όρος, πήγαν να τρυγήσουν στο αμπέλι και τότε οι μοναχοί από την νέα μονή Εσφιγμένου πήγαν εκεί και τους έδιωχναν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί  ένταση.

«Το αμπέλι αυτό το φτιάξαμε εμείς πριν από 30 χρόνια και τώρα το διεκδικούν σαν δικό τους. Δεν φτάνει που έμειναν δυο άτομα, δεν φτάνει όσα κάνανε, θέλουν να πάρουν και τους κόπους άλλων» δήλωσε στο Seleo ο γέροντας Μεθόδιος της παλαιάς αδελφότητας στην μονή Εσφιγμένου. Στην επικοινωνία που είχαμε με τον γέροντα Μεθόδιο, ο ίδιος υποστήριξε πως «θέλουν να πάρουν και το αμπέλι, για να το βάλουν σε πριμοδότηση και να πάρουν λεφτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αυτή την ώρα στην μονή βρίσκεται η αστυνομία και κάνει συστάσεις και στις δυο πλευρές, ώστε να λυθεί το θέμα και να μην ξανά προκύψει το ίδιο ζήτημα.

Ο γέροντας Μεθόδιος ξεκαθάρισε στο Seleo πως «εννοείται πως θα συνεχίζουμε να πηγαίνουμε στο αμπέλι. Δικό μας είναι. Δεν τους ανήκει».

Πηγή: Seleo.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ,ΜΆΛΛΌΝ ΠΡΈΠΈΊ ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΤΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΟΛΗΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΟΣ? ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ? ΜΠΟΡΕΙ!ΑΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΟΝΑΧΟΙ.ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ.ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΗ Η ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΜΟΝΑΧΩΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΕΙΤΕ ΠΡΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΟ Ή ΠΡΟΣ ΝΟΥΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]