Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017

Προορίζουν το Σόιμπλε για πρόεδρο της Βουλής για να μην μείνει… άνεργος

Εκτιμούν ότι είναι ο μόνος που μπορεί να συγκρατήσει το ακροδεξιό AfD

Άνεργος κινδυνεύει να μείνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καθώς
μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής, η θέση του στο υπουργείο Οικονομικών τρίζει.

Ο Σόιμπλε είναι στο πανίσχυρο υπουργείο από το 2009.

Ωστόσο, πολλοί βουλευτές και αξιωματούχοι έχουν ήδη βρει θέση για τον σκληροπυρηνικό Γερμανό υπουργό: ζητούν να γίνει πρόεδρος της Βουλής (Bundestag).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, ο Σόιμπλε είναι ίσως ο μοναδικός που μπορεί να συγκρατήσει τους βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος AfD, που έχει και πάλι έδρες στην Bundestag, μετά από μισό και πλέον αιώνα.

«Δεδομένης της νέας κατάστασης στο κοινοβούλιο, ο Β. Σόιμπλε θα ήταν από κάθε άποψη το είδος της κοινοβουλευτικής αρχής που θα μας έκανε καλό τώρα στο Reichstag», δήλωσε ο Armin Schuster, ειδικός της εσωτερικής πολιτικής των Συντηρητικών, στο πρακτορείο Reuters.

Η θέση του Σόιμπλε στην προεδρία της γερμανικής Βουλής «θα ήταν πολύ σημαντική, εξαιτίας του AfD και του κλίματος στο κοινοβούλιο» δηλώνει μέλος της εκτελεστικής επιτροπής των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκλέγεται βουλευτής από το 1972.

1 σχόλιο :

  1. Και πολιτικός να μην είναι σε κάποια μεγάλη Γερμανική εταιρία θα βρει την τύχη του. Επίσης μπορεί να κλείνει και διακρατικές συμφωνίες όπως ο Γκενχαρτ Σρέντερ, η Γερμανία ξέρει να αξιοποιεί το πολιτικό προσωπικό της προς όφελός της, το έκανε πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή