Μακεδονία: «Τρίζει» το «κάστρο» της ΝΔ για τον Κ.Μητσοτάκη – Άγχος για το εκλογικό αποτέλεσμα Αγώνας νομό-νομό

 

Στα κομματικά επιτελεία έχουν καταγράψει ήδη από τις αρχές του φθινοπώρου τις προβληματικές περιφέρειες και τους νομούς με δεξαμενές που μπορούν να προσδώσουν δυναμική και να καλύψουν ελλειμματικές καταστάσεις και για τη ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη το άλλοτε προπύργιο της Β.Ελλάδας έχει γίνει πλέον αγώνας έδρας – έδρας καθώς η κυβέρνηση του επέλεξε να στηρίξει πλήρως την “Συμφωνία των Πρεσπών”. 

Σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν έχουν αμφιβολία ότι οι βασικοί εκλογικοί στόχοι καθενός θα κριθούν κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, εξού και ο ειδικός σχεδιασμός για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά αναγνωρίζουν ότι γενικότερα για τον Βορρά, από τη Δυτική Μακεδονία έως τη Θράκη, απαιτείται πλήρης χαρτογράφηση, καθώς εκεί μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις με «ακροβολισμούς» ψηφοφόρων.

Ανά περιφέρεια και νομό – νομό «χτίζει» την εκλογική στρατηγική της η ΝΔ και ρίχνει το βάρος πρωτίστως στην ενδυνάμωση της γαλάζιας παρουσίας στις πιο δύσκολες για την παράταξη περιοχές. Επειτα από τον διακηρυγμένο στόχο – ως προβολή αυτοπεποίθησης – από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να γίνουν «γαλάζιες» η Κρήτη και η Αχαΐα, περιοχές στις οποίες ο ίδιος βρέθηκε στο τέλος του 2022, ανοίγει άμεσα ένας νέος κύκλος εξορμήσεων του Πρωθυπουργού στα… βόρεια.

Εκεί άλλωστε, στη Δυτική Μακεδονία και στη Θράκη, υπάρχουν πολλές περιοχές που η ΝΔ αναγκάζεται να δώσει μεγαλύτερη προσοχή. Το γαλάζιο στρατόπεδο θέλει ουσιαστικά να ανατρέψει τις δυναμικές που καταγράφει σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως για παράδειγμα σε Κοζάνη ή Φλώρινα.

loading...