Ιερά Σύνοδος: ''Μόνο με δική μας άδεια θα έρχονται οι Αγιορείτες''

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Εγκύκλιο Σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, απέστειλε η Ιερά Σύνοδος με θέμα...

"Περί των εν τη Εκκλησία της Ελλάδος Ιεροπραξιών Κληρικών εξ ετέρου εκκλησιαστικού κλίματος"

Όπως φαίνεται από την εγκύκλιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, έλαβε μία απόφαση η οποία περιορίζει - υποβαθμίζει το βαθμό του Μητροπολίτη μέσα στην Εκκλησία.

Επίσης καταστά τους Αρχιερείς "δέσμιους" ώστε να μην μπορούν ελεύθερα να προσκαλέσουν στις κατά τόπους έδρες τους, Αγιορείτες Ηγουμένους και πατέρες άνευ εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου πρώτα.

Ιεράρχης των Νέων Χωρών μιλώντας στην Romfea.gr αναρωτήθηκε πως "από την στιγμή που οι αγιορείτες ανήκουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πως εμείς να ζητήσουμε άδεια από την Ιερά Σύνοδο;"

Επίσης ο ίδιο Ιεράρχης χαρακτήρισε την απόφαση "απαράδεκτη" τονίζοντας ότι "κάτι τέτοιο θα προκάλεσει ρίξη στις σχέσεις Οικουμενικού Πατριαρχείου και Ελλαδικής Εκκλησίας."

Τέλος να σημειωθεί ότι η απόφαση θα προκαλέσει έντονη δυσφορία στους κόλπους της Εκκλησίας, αλλά και στον κόσμο ο οποίος διψά για Αγιορείτικες φωνές και βιώματα τα οποία μεταφέρουν στον ταλαιπωρημένο κόσμο.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. Ε ναι ας καθίσουν και λίγο στο όρος, και να μην περιφέρουν την < αγιότητα > τους στα πανηγύρια γλείφοντας επισκόπους, έλεος ποια δώσανε και έναν όρκο ας αρκεστούν στο κελί τους και στον κανόνα τους.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ,ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΧΟΜΕΪΝΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ,ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑ,ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ (ΨΗΦΟΙ ΓΑΡ),ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΥΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ..!.."ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ" (ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΤΑΚΑ).
  ΤΟ ΙΡΑΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ..!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τα πρόβατα τους στηρίζουν ρε φίλε,ψήφοι είναι αυτοί,άρα βγάλε συμπέρασμα πόσο στα τέσσερα έχουν τους πολιτικούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]