ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΑΠΌ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΚΑΤΑΛΥΤΗ ΧΑΛΚΟΥ

Γράφει ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης

Η ηλεκτροχημική μετατροπή του διοξειδίου του άνθρακα (χημικός τύπος : CO2) σε προϊόντα
με βάση τον άνθρακα, τα οποία μπορούν να
χρησιμοποιηθούν απευθείας ως καύσιμα ή έμμεσα ως πρόδρομοι καυσίμων, προτείνεται ως μία από τις πολλά υποσχόμενες λύσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την παραγωγή καθαρής ενέργειας. Αυτή η
διαδικασία επιτρέπει τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως η ηλιακή ενέργεια ως εισροή ενέργειας, αλλά το CO2 που εκπέμπεται από τη διαδικασία κατανάλωσης μπορεί να ανακυκλωθεί ξανά στα καύσιμα. Η επιτυχία αυτής της τεχνολογίας εξαρτάται από την προστιθέμενη αξία στα προϊόντα που σχηματίζονται από το CO2 και ως εκ τούτου είναι σημαντικό να διευκολυνθεί η παραγωγή πολυκαρβονικών προϊόντων.
Επιστημονική ομάδα από Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (Berkeley) ανέπτυξε (Dohyung Kim, και συν. Copper nanoparticle ensembles for selective electroreduction of CO2 to C2–C3 products. PNAS, 18 Σεπτεμβρίου 2017) έναν νέο ηλεκτροκαταλύτη, που αποτελείται από νανοσωματίδια χαλκού, για να μετατρέψει άμεσα το διοξείδιο του άνθρακα σε καύσιμο και αλκοόλες (αιθυλένιο, αιθανόλη και προπανόλη) χρησιμοποιώντας χαμηλές εισροές ενέργειας. Το έργο είναι το τελευταίο σε σειρά μελετών που αντιμετωπίζουν την πρόκληση της δημιουργίας ενός καθαρού χημικού συστήματος παραγωγής ενέργειας, που μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμη και το διοξείδιο του άνθρακα.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]