Οι Γάλλοι νεοαποικιοκράτες επιστρέφουν στην Ελλάδα υπό 'ιδανικές' συνθήκες

globinfo freexchange

Ο Εμμανουέλ Μακρόν έφθασε χθες στην Ελλάδα συνοδευόμενος από την ελίτ της Γαλλικής νεοαποικιοκρατίας, δηλαδή εκπρoσώπους Γαλλικών εταιρειών όπως η Suez, η Total, η EDF, η Sanofi, η Orpea, η Bpifrance, η Engie, κ.λ.π.


Εάν δεν έχετε ακόμη πεισθεί ότι η Ελλάδα έχει καταστεί αποικία χρέους μέσα σε μια αποκρουστική ένωση υποτιθέμενων ίσων μελών, δείτε την περίπτωση της Suez, για παράδειγμα. Όπως αναφέρθηκε από την Guardian το 2015, η Γερμανία έχει επικριθεί επειδή πιέζει την Ελλάδα να πουλήσει τα δίκτυα ύδρευσης όταν πολλές από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του Βερολίνου, αγοράζουν πίσω τα δικά τους.

Με άλλα λόγια, όταν οι πολυεθνικές νεοαποικιοκρατικές εταιρίες αντιμετωπίζουν σημαντική αντίσταση στο εσωτερικό των αναπτυγμένων χωρών, στρέφονται σε αποικίες, όπως η Ελλάδα, οι οποίες καταστρέφονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Γίνονται δηλαδή παράδεισος για αυτούς τους «επενδυτές», που έρχονται να αγοράσουν σχεδόν τσάμπα και να αποκομίσουν τεράστια κέρδη μέσω φοροαπαλλαγών, διαλυμένων εργασιακών δικαιωμάτων, αλματωδών αυξήσεων στην τιμή του νερού, κ.λ.π.


Η περίπτωση της Total είναι εξίσου εντυπωσιακή. Μια επιστολή από τον Sidney Blumenthal, κορυφαίο σύμβουλο του ζεύγους Κλίντον, προς την Χίλαρι Κλίντον στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2011, αποκαλύπτει σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με την εξέλιξη της κούρσας των Δυτικών συμμάχων στην κατεστραμμένη Λιβύη, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια προνομιακή θέση για τις εταιρίες τους στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας.


Καθώς όλο και περισσότεροι παίχτες έμπαιναν στο παιχνίδι "λεηλασία της Λιβύης", οι Γάλλοι κινητοποιήθηκαν για να εξασφαλίσουν ένα μίνιμουμ ποσοστό στο Λιβυκό πετρέλαιο για λογαριασμό των εταιριών τους. Όπως περιγράφεται στην επιστολή, η Γαλλία διεξήγαγε ένα συντονισμένο σχέδιο δημόσιας και ιδιωτικής διπλωματίας για να πιέσει τη νέα μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης να εξασφαλίσει έως και το 35% της Λιβυκής βιομηχανίας πετρελαίου για τις εταιρίες Γαλλικών συμφερόντων και κυρίως για την μεγάλη Γαλλική εταιρία TOTAL.


Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την επιστολή, είναι ότι, απ'ότι φαίνεται, τόσο ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, όσο και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, λειτουργούσαν ουσιαστικά σαν αντιπρόσωποι των μεγάλων εταιριών, πράγμα που δείχνει και την μεγάλη παρακμή των σημερινών πολιτικών "ηγετών".


Και αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος του Εμμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Η μόνη διαφορά είναι ότι η Ελλάδα καταστράφηκε και παραδόθηκε μέσω οικονομικού πολέμου, σε αντίθεση με τη Λιβύη, η οποία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια απολύτως χαοτική κατάσταση. Προφανώς, η Total "μύρισε" άφθονο πετρέλαιο στα νερά της ευρύτερης περιοχής του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.


Αλλά ίσως το πιο εντυπωσιακό από όλα, είναι η τεράστια υποκρισία των Γάλλων αξιωματούχων. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα από την αρχή της Ελληνικής κρίσης, οι νεοφιλελεύθεροι γύπες του γαλλικού πολιτικού κατεστημένου έπρεπε να προσποιούνται ότι υποστηρίζουν την Ελλάδα ενάντια στην Γερμανική ακαμψία. Από τον Φρανσουά Ολάντ μέχρι τον Πιερ Μοσκοβισί και τώρα τον Εμμανουέλ Μακρόν, δεν έκαναν τίποτα απολύτως για να αποτρέψουν την καταστροφική λαίλαπα της Τρόικας των δανειστών που μετέτρεψε την Ελληνική οικονομία σε ερείπια.


Άφησαν τους Γερμανούς, τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ να παίζουν τους κακούς και να κάνουν όλη την βρόμικη δουλειά. Πρώτον, όταν η Μέρκελ θυσίασε την Ελλάδαγια να σώσει τις γαλλογερμανικές τράπεζες. Και στη συνέχεια, όταν επιτεύχθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες, σύμφωνα με το Ελληνικό πείραμα, έτσι ώστε να έρθουν οι Γαλλικές νεοαποικιοκρατικές εταιρίες και να αρπάξουν ότι μπορούσαν.


Θυμηθείτε ότι όταν ξέσπασε η ελληνική κρίση, μερικές από τις μεγαλύτερες Γαλλικές εταιρείες «δραπέτευσαν» από τη χώρα για να ξεφύγουν από το χάος και την αβεβαιότητα, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι ακόμα και η ευρωζώνη θα μπορούσε να καταρρεύσει. Τώρα που η Ελλάδα παραδόθηκε ολοκληρωτικά, υπό την κυβέρνηση Τσίπρα, επέστρεψαν για να κάνουν πλιάτσικο κάτω από τις πιο ευνοϊκές συνθήκες.


Ο Τσίπρας κάνει συνεχώς το ίδιο λάθος. Εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπορεί να βρει πραγματικούς συμμάχους ανάμεσα στις ύαινες του νεοφιλελεύθερου Ευρωπαϊκού κατεστημένου. «Επενδύει» στον Μακρόν, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να ξεφύγει από τη σκληρή Γερμανική εποπτεία και από τα νύχια του Σόιμπλε. Ούτε τώρα πρόκειται να πετύχει κάτι. Όχι μόνο επειδή ο Μακρόν ουσιαστικά είναι ένας από αυτούς, αλλά και γιατί είναι αναλώσιμος. Είναι η χρυσή μαριονέτα των ελίτ που έχει εκλεγεί για να κάνει τη δουλειά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να φύγει. Εάν θέλετε απόδειξη γι'αυτό, απλά δείτε τη δημοτικότητά του στη Γαλλία. Ποτέ πριν η δημοτικότητα ενός Γάλλου προέδρου δεν έχει πέσει τόσο γρήγορα και τόσο κοντά στην ημέρα της εκλογής του. Τα εργατικά συνδικάτα στη Γαλλία είναι έτοιμα για πόλεμο και ο Μακρόν θα έχει ένα άσχημο πολιτικό τέλος, αλλά η λεηλασία της Ελλάδας θα συνεχιστεί όπως είχε προγραμματιστεί.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. Κωνσταντινος Καης

  ΕΜΑΘΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥΠΛΗΘΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ, ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΩΝ Κ ΤΑ ΤΟΙΑΥΤΑ.
  ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΟΤΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΛΙΚΗ;

  ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΙΤΑΛΙΑΣ Κ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΝΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ.ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΑ.

  ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΑΝ "EVΙΑΝ".ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΕVIAN"; ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ 'Η Κ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ "ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ".ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟ 1,5 ΛΙΤΡΟ ΝΕΡΟ "ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!

  ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΔΛΔ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΙΑΙΑ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 'Η ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ.ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.ΘΑ ΑΝΕΧΤΕΙΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ;ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΑΥΤΗΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ;

  ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΑΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.ΧΑΝΩΜΑΣΤΕ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.

  ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΟΝΙΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ Ε.ΣΥ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΙΑΣΜΑΤΑ.ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ ΕΡΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
  Γ Ρ Η Γ Ο Ρ Ε Ι Τ Ε Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΠΕΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ;
   ΜΕ ΤΗΝ Ε.ΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥ.ΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΥΓΟΠΟΙΝΟΥ ΓΥΦΤΟΑΠΑΤΕΩΝΑ; ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥΦΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΗΘΕΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΕ ΤΑ ΤΑ ΚΩΛΟΧΑΡΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΟΓΓΟΛΟΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΚΩΛΟΧΑΡΤΑ ΤΟΥ. ΡΕ ΑΝΤΕ ΠΑΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΔΩ ΛΩΠΟΔΥΤΗ. ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΨΑΧΝΕΙΣ Ή ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΣ ΤΡΕΛΑ;
   ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΚΑΙ Η ΓΥΦΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ. ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ.

   ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

   Διαγραφή
  2. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΡΑΦΛΟΓΙΔΑ ΕΙΣΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ!!!!! ΤΟ ΛΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.........."ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ 28.000!!!!!!!!ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΙΔΙ......ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΔΙΚΟΣ 4 ΚΑΚΙΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΕΥΤΟΕΝΤΟΛΕΣ ΣΑΣ(ΑΠΑΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ) ΕΣΥ ΑΠΕΙΛΕΙΣ ΤΟΝ ΕΦΟΡΑ ΜΕ ΜΥΝΗΣΗ?????
   ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΑΛΛΑ ΚΟΨΕ ΛΙΓΟ ΡΕ ΖΩΟ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΡΗΝΟ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΦΙΔΙ ΨΩΡΙΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΤΑ ΠΑΛΙ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΠΟΥ ΤΑ ΡΙΞΑΤΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΓΥΦΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΔΙΑ!!!!!ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΕΣ ΚΑΡΑΦΛΑ!!!!!!

   Διαγραφή
  3. Αυτα ολα ειναι στην κατοχη του Σωρρα. Και αυτος μιλαει για καμπυλωση χρονου και διαστημικα καυσιμα εξ'όυ και τα τρισ σε δολλαρια ομως που εχει βεβαια εινα πετσινα αυτα σε καταπλασματα στην Αμερικη και στον Καναδα. Εδω ειπονε μαρτυρες οτι εθετε μια τσαπελα επι του πεους του εν πληρη στυσει φυσικα και την αμολαγε γυρω στα 80 μετρα αποσταση σαν καταπελτη την χρησιμοποιουσε την ποσθη του ο μπατηρογυφτος.....Ακους πραγματα? και δωστου μοιραζε τον Αγιασμο μαζι με λαμπρακοχασισοχαπια και αιντε μαζευε τα 10αρικα και 150αρικα που χλααατσσ ταχωνε κατασαρκα στο μνι'τς η μαυροκυλοτου καθαριστρια-δικηγορος ξακουστη ενω ο Πατερακης μοιραζε Τσαπελες κατα την ορκομοσια

   Διαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]