ΑΙΣΧΟΣ! Οι λαθρομετανάστες βανδάλισαν το ιστορικό Κάστρο της Χίου! Φωτογραφίες

Το γεγονός πως η ανθελληνική κυβέρνηση Σύριζα - Ανέλ με την ανοχή όλου του "συνταγματικού τόξου" έχει παραδώσει το κράτος στο χάος, την αναρχία και τους λαθρομετανάστες επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά. Όπως αποκαλύπτει με εκτενές ρεπορτάζ politischios.gr το πιο ιστορικό μνημείο της πόλης της Χίου, το περίφημο Κάστρο, βανδαλίστηκε από τις ορδές των λαθρομεταναστών.

Εξαιτίας της γειτνίασης με τον καταυλισμό φιλοξενίας των λαθρομεταναστών που διαχειρίζεται η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, στο εσωτερικό του μνημείου εγκαταστάθηκαν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεκάδες λαθρομετανάστες, οι οποίοι κυριολεκτικά κατέστρεψαν τον χώρο.

Ξηλώνοντας τα προστατευτικά κάγκελα και σύρματα που είχε τοποθετήσει η Αρχαιολογική Υπηρεσία, δεκάδες λαθρομετανάστες εισέβαλαν στο εσωτερικό ανάβοντας φωτιές και χρησιμοποιώντας τον χώρο ως σημείο συνάθροισης μακριά από τα βλέμματα του της Αστυνομίας.

Με τον καιρό στο εσωτερικό των τειχών αναπτύχθηκε ένας μικρότερος καταυλισμός με τα σημάδια της καταστροφής ανεξίτηλα. Πλέον το εσωτερικό του επιθαλάσσιου τείχους δεν διαφέρει σε τίποτα από έναν κοινό σκουπιδότοπο με δεκάδες κιλά απορριμμάτων να είναι σκορπισμένα παντού. Πλαστικές σακούλες, μπουκάλια γυάλινα και πλαστικά, παπούτσια, καρέκλες, χαρτόκουτες και χαρτιά, υπολείμματα τροφών και δεκάδες άλλα σκουπίδια συνθέτουν τη θλιβερή εικόνα ενός μνημείου.

Να σημειωθεί πως δεν ήταν λίγες οι φορές που τα τείχη χρησιμοποιήθηκαν σε περιόδους επεισοδίων ως «οπλοστάσιο» με τους λαθρομετανάστες να εφοδιάζονται με πέτρες. Οι φθορές που έχει υποστεί το μνημείο είναι και σε εξωτερικό επίπεδο, αφού οι διαμένοντες στη Σούδα χρησιμοποιούσαν πέτρες για τη στήριξη των σκηνών τους.

Το κράτος τους Σύριζα έχει παραδώσει την εξουσία στους λαθρομετανάστες κανονικά!
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]