Ανατριχιαστικό: Επιστημονικό πείραμα επέβαλλε φιλική συμπεριφορά προς τους μετανάστες χορηγώντας φάρμακα

Θα μας κάνουν "αλληλέγγυους" ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ...

Φαίνεται πως τα έχει βρει πολύ δύσκολα η Νέα Τάξη Πραγμάτων με την άνοδο των εθνικιστικών κινημάτων διεθνώς... Δεν εξηγήται αλλιώς η ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ έρευνα που δημοσίευσε η Εθνική Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑ....

Δεν είναι φαντασίωση. Δεν είναι επιστημονική φαντασία. Δεν είναι σάτιρα.

Μια νέα ψυχολογική έρευνα που δημοσιεύθηκε στην τελευταία έκδοση του περιοδικού της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αναγκαστική χορήγηση οξυτοκίνης στους ξενοφοβικούς μπορεί να τους κάνει πιο φιλικούς στους πρόσφυγες.

Η δημοσιευμένη έρευνα, που έχει τίτλο “Η συμμόρφωση με υποχρεωτική οξυτοκίνη μειώνει την ξενοφοβική απόρριψη εξωτερικής ομάδας”, περιγράφει μια επιτυχή απόπειρα χειραγώγησης του ανθρώπινου μυαλού μέσω χημικής παρέμβασης. Ο στόχος ήταν να κάνει τους ανθρώπους πιο ανεκτικούς στη μαζική μετανάστευση αλλάζοντας την ορμονική ανταπόκρισή τους προς τους μετανάστες.

Οι επιστήμονες εξέτασαν 183 λευκούς Καυκάσιους που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να κάνουν δωρεές σε άτομα που έχουν ανάγκη, τα μισά από τα οποία ήταν πρόσφυγες (εξωτερική ομάδα) και τα μισά από τα οποία ήταν ντόπιοι (εσωτερική ​​ομάδα).

Οι συμμετέχοντες που σημείωσαν χαμηλά επίπεδα ξενοφοβίας ήταν ευνοϊκοί στην εξωτερική ομάδα. Αυτή η προτίμηση αυξήθηκε περαιτέρω μετά από ενδορινική χορήγηση οξυτοκίνης, μιας ορμόνης που παίζει σημαντικό ρόλο στην κοινωνική σύνδεση και στη σεξουαλική αναπαραγωγή. Από την άλλη πλευρά, οι συμμετέχοντες που σημείωσαν υψηλά ποσοστά ξενοφοβίας έδειξαν προτίμηση για την εσωτερική ομάδα.

Η εξελικτική ψυχολογία, οι συγγραφείς γράφουν, έχει δείξει ότι οι άνθρωποι έχουν μια πραγματική τάση να αντιπαραβάλλουν ανθρώπους σαν εμάς (εσωτερική ομάδα) με άλλους (εξωτερική ομάδα). Εάν δηλαδή οι άνθρωποι έχουν μια εξελικτική προτίμηση για την εσωτερική ομάδα, πώς θα μπορούσε να ενθαρρυνθεί η αλτρουιστική συμπεριφορά; Απάντηση: με κανονιστική πίεση για την επιβολή αυτής της συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με την έρευνα:

”Εν μέσω της ταχείας παγκοσμιοποίησης, η ειρηνική συνύπαρξη των πολιτισμών απαιτεί μια βαθύτερη κατανόηση των δυνάμεων που επιβάλλουν την κοινωνική (θετική) συμπεριφορά και την ανατροπή της ξενοφοβίας. Ωστόσο, οι συνθήκες που προωθούν αυτόν τον εξωτερικό αλτρουισμό δεν έχουν καθοριστεί. Εδώ αναφέρουμε τα αποτελέσματα ενός ελεγχόμενου με φάρμακο πειράματος που δείχνει ότι η ενισχυμένη δραστηριότητα του συστήματος οξυτοκίνης συνδυασμένη με φιλανθρωπικούς κοινωνικούς δείκτες μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ξενοφοβίας ενισχύοντας τον αλτρουισμό προς τους πρόσφυγες. Αυτά τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι ο συνδυασμός οξυτοκίνης και ομότιμα προερχόμενων αλτρουιστικών προτύπων περιορίζει την απόρριψη εξωτερικών ομάδων ακόμη και στα πιο εγωιστικά και ξενοφοβικά άτομα και επομένως αναμένεται να αυξήσει την ευκολία προσαρμογής των ανθρώπων στα ταχέως μεταβαλλόμενα κοινωνικά οικοσυστήματα.”

Η έρευνα κατόπιν μας πληροφορεί ότι το πείραμα είχε επιτυχία καθώς μετά την χορήγηση της ορμόνης οι ”ξενοφοβικοί” άλλαξαν άποψη κατά 74%:

”Ποτέ πριν, τα άτομα δεν έπρεπε να προσαρμοστούν σε κοινωνικά περιβάλλοντα που ορίζονται από τέτοια μεγέθη εθνοτικής ποικιλότητας και πολιτιστικής διαφοροποίησης. Ωστόσο, οι νευροβιολογικές ενδείξεις σχετικά με τις στρατηγικές για τη μείωση του ξενοφοβικού αισθήματος και την ενίσχυση της αλτρουιστικής συνεργασίας με τους ξένους είναι σπάνιες. Σε μια σειρά πειραμάτων που διευθετήθηκαν στο πλαίσιο της τρέχουσας προσφυγικής κρίσης, δοκιμάσαμε την τάση 183 Καυκάσιων συμμετεχόντων να κάνουν δωρεές σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, οι μισοί από τους οποίους ήταν πρόσφυγες και οι μισοί από τους οποίους ήταν ντόπιοι. Οι συμμετέχοντες που σημείωσαν χαμηλά επίπεδα ξενοφοβίας έδειξαν αλτρουιστική προτίμηση για την εξωτερική ομάδα, η οποία αυξήθηκε περαιτέρω μετά τη ρινική απελευθέρωση της νευροπεπτιδικής οξυτοκίνης. Αντίθετα, οι συμμετέχοντες με υψηλότερα επίπεδα ξενοφοβίας γενικά απέτυχαν να παρουσιάσουν ενισχυμένο αλτρουισμό προς την εξωτερική ομάδα. Αυτή η τάση αντισταθμίστηκε μόνο με την αντιστοίχιση της οξυτοκίνης με ομότιμα προερχόμενους αλτρουιστικούς κανόνες, με αποτέλεσμα την αύξηση κατά 74% των δωρεών που απευθύνονται σε πρόσφυγες. Συγκεκριμένα, αυτά τα ευρήματα αποκαλύπτουν τις υποκείμενες κοινωνικοβιολογικές συνθήκες που συνδέονται με τον εξωτερικό αλτρουισμό, δείχνοντας ότι φιλανθρωπικοί κοινωνικοί δείκτες που συνυπάρχουν με ενισχυμένη δραστηριότητα του συστήματος οξυτοκίνης μειώνουν τις επιπτώσεις της ξενοφοβίας διευκολύνοντας την κοινωνική συμπεριφορά προς τους πρόσφυγες.”
Πηγή: Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America (PNAS)

Οι επιστήμονες μας πληροφορούν επίσης ότι για να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα προχώρησαν σε ιδεολογική κατήχηση χρησιμοποιώντας μέχρι και ”πιέσεις φήμης”, σε αυτό που φαίνεται να είναι ένα κραυγαλέο πείραμα κοινωνικής μηχανικής:

“Στο Πείραμα 1, συνολικά 76 υγιή θηλυκά (ν = 53) και αρσενικά (ν = 23) προπτυχιακοί φοιτητές (μέση ηλικία ± SD, 21,2 ± 3,0 y) ολοκλήρωσαν την εργασία δωρεάς. Για τους σκοπούς της δημιουργίας ενός αλτρουιστικού κανόνα, τα υποκείμενα συγκεντρώθηκαν σε μια αίθουσα διαλέξεων, ενεργοποιώντας πιέσεις φήμης να πιέσουν τους πιθανούς δωρητές να ανταποκριθούν πιο γενναιόδωρα”.

Η ιδέα της χειραγώγησης ανθρώπων με χημικές ουσίες για την επιβολή κοινωνικής συμμόρφωσης θυμίζει το βιβλίο του Aldous Huxley το 1931 με τίτλο ”Brave New World”, στο οποίο ο πληθυσμός μιας δυστοπίας (μεταμφιεσμένης ως ουτοπία) ελέγχεται με ένα φάρμακο που ονομάζεται soma και φτιάχτηκε για να έχει τον πληθυσμό εφησυχασμένο και συνεργάσιμο με την κοινωνική τάξη.

Σε σύγκριση με πραγματικά γεγονότα, το εν λόγω πείραμα θυμίζει το περίφημο MK Ultra.

Και, εκτός από το γεγονός ότι σημερινά πειράματα σαν κι αυτό δημοσιεύονται πλέον ανοιχτά, η πιο τρομακτική ίσως παράμετρος είναι ότι πολλοί άνθρωποι θα το θεωρήσουν ως ένα λογικό τρόπο ”αντιμετώπισης” του ρατσισμού.

Με τα λόγια του Jon Rappoport: ”Οι συντάκτες της μελέτης ελέγχου του νου βασικά λένε: “Αν έχετε πρόβλημα με τη μαζική μετανάστευση, το πρόβλημα δεν έχει καμία σχέση με τα γεγονότα. Έχει μόνο σχέση με το ορμονικό σύστημα. Βασικά, έχετε έλλειψη οξυτοκίνης....”

Πηγή

Όλως τυχαίως βέβαια τα "πειραματόζωα" ήταν λευκοί άνδρες...

Στο μέλλον ίσως ο άνθρωπος να δέχεται μια ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ "θεραπεία" με οξυτοκίνη για να γίνουμε κι εμείς πειθήνια όργανα της Νέας Τάξης. Είναι ικανοί για όλα...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. Να κάνω μια αφελή ερώτηση έχει σχέση με αυτό;
  Η ιστορία, έστω αυτή η κουτσουρεμένη που μαθαίναμε, θα χάσει κάθε εθνικό στοιχείο που διατηρούσε και θα ξαναγραφτεί με βάση ιδεολογικά κριτήρια, εκείνα της αριστερόστροφης Νέας Τάξης, η οποία καταργεί έθνη, σύνορα και ταυτότητες. Ο ελληνικός πολιτισμός αλλά και η ελληνική οπτική γωνία των πραγμάτων θα δώσουν την θέση τους στον επιστημονικό σκοταδισμό.
  Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμα αντιδράσεις, καθώς αυτοί οι απείθαρχοι Έλληνες αρνούνται, με τις όσες γνώσεις κατέχουν, να αποδεχθούν αμαχητί την όποια παρέμβαση στο τελευταίο που μας έμεινε: την ανάμνηση του παρελθόντος, η οποία μας δίνει δύναμη για να αντέξουμε την φουρτούνα!
  Όλους αυτούς, καθώς και τους «απερίσκεπτους φοιτητές» που τους εισακούν θα κυνηγάει η τεχνητή νοημοσύνη! Ναι καλά διαβάσατε! Η τεχνητή νοημοσύνη επιστρατεύεται για να εντοπίσει τους απρόσεκτους μαθητές και φοιτητές.
  Το λογισμικό που ονομάζεται Nestor θα καταγράφει το επίπεδο συγκέντρωσης και προσοχής κατά την διάρκεια μιας διάλεξης ή ενός μαθήματος και γιατί όχι και τις απόψεις των φοιτητών.
  Θα χρησιμοποιηθεί κατ’ αρχάς σε δύο online τάξεις της γαλλικής οικονομικής σχολής ESG από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, και εφόσον οι ιθύνοντες του προγράμματος μείνουν ικανοποιημένοι θα αξιοποιηθεί και στις φυσικές τάξεις της σχολής και μετά, ποιος θα εμποδίσει, για παράδειγμα, το ελλαδικό Κράτος, να το εφαρμόσει σε όλη την επικράτεια;
  Το λογισμικό αναπτύσσεται από την εταιρεία LCA Learning και παρουσιάστηκε σε εκδήλωση του –ποιου άλλου- ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Ακόμα και μεγάλα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η είδηση «είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και παραπέμπει στις πιο δυσοίωνες προβλέψεις περί οργουελικής κοινωνίας».
  Ωστόσο, ο δημιουργός της εφαρμογής Marcel Saucet, τους ηρεμεί, διαβεβαιώνοντας πως δεν πρόκειται για μια απόπειρα διαρκούς παρακολούθησης και καταγραφής. «Στόχος του Nestor δεν είναι η παρακολούθηση των φοιτητών, αλλά η βελτίωση των επιδόσεων τους».
  Παράλληλα ισχυρίζεται ότι θα βελτιωθούν και οι καθηγητές, όπως και η ίδια η διδακτική διαδικασία.
  Όλα έτσι αρχίζουν, μας διδάσκει όμως η ιστορία! Μελιστάλακτα και καταλήγουν να αποτελούν τους χειρότερους εφιάλτες μας.
  Σίγουρα δεν υποβαθμίζουμε την προσπάθεια ειδικών να αναπτύσσουν τέτοια προγράμματα. Τους από πάνω δεν εμπιστευόμαστε! Τα μεγάλα κεφάλια.
  Πώς λειτουργεί το Nestor; Σύμφωνα με το Liberal, η εφαρμογή αξιοποιεί τις δυνατότητες της ανάλυσης προσώπου και της μηχανικής μάθησης προκειμένου να καθορίζει κατά πόσο προσέχουν οι μαθητές και οι φοιτητές στις παραδόσεις.
  Σε πρώτη φάση θα χρησιμοποιηθεί σε εξ αποστάσεως τάξεις του ESG και «πηγή» του υλικού θα είναι οι web-cameras των φοιτητών. Οι εικόνες που θα λαμβάνει θα αναλύονται σε πραγματικό χρόνο (κυρίως οι κινήσεις των ματιών και οι εκφράσεις του προσώπου τους). Στην συνέχεια είτε θα τους επαναφέρει στην τάξη (μεταφορικά και κυριολεκτικά), είτε θα διατυπώνει κουίζ με βάση το περιεχόμενο που καλύπτεται κατά τη διάρκεια των διαστημάτων που επέδειξαν αδιαφορία.
  Ενδεχόμενα και οι ερωτήσεις να είναι αργότερα ιδεολογικού περιεχομένου, προκειμένου να ελέγχονται οι πεποιθήσεις! Όπως καταλήγει το άρθρο, η «πλήρης εξατομίκευση της εκπαιδευτικής διαδικασίας θα μπορεί να υλοποιηθεί με τη βοήθεια της AI, αλλά είναι βέβαιο ότι θα γνωρίσει ιδιαίτερες αντιδράσεις, τόσο για την αποτελεσματικότητα της, όσο και για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων. Αυτό όμως είναι ένα συνολικό, διαρκές στοίχημα που καλείται να κερδίσει η τεχνολογική κοινότητα».
  Η αντιμετώπιση δηλαδή των αντιδράσεων είναι το μεγάλο στοίχημα της επιστήμης! Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]