O συγκεκριμένος άνθρωπος τον οποίο ήδη πάρα πολλοί από τους φίλους εδώ πιθανότατα γνωρίζουν, ήταν ορκισμένος και ενσυνείδητος Κομμουνιστής λόγω οικογενείας από πριν και από την Κατοχή. 

Στη διάρκεια της μακρόχρονης πορείας του, καταδικάστηκε σε θάνατο, βρέθηκε στο ίδιο κελί με τον Μπελογιάννη αλλά τη γλίτωσε την τελευταία στιγμή λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Αργότερα, φυλακίστηκε για 14 χρόνια, και κοντά στα 40 με τη μεταπολίτευση, άρχισε να ζει μια φυσιολογική ζωή. 

Ήταν, επαναλαμβάνω ενσυνείδητος κομμουνιστής. Για αυτό, αξίζει να ακούσουμε τι έχει να πει και για τη νεοκομμουνιστική “ριζοσπαστική αριστερά”, αλλά και για το ΣΥΡΙΖΑ. Διότι ο Γενναίος Άνθρωπος δεν είναι εκείνος που λυσσαλέα υπερασπίζεται κάτι μέχρις εσχάτων υφιστάμενος απώλειες, ακόμα και της μισής του ζωής έχοντας σαν απόθεμα υπομονής την ιδεοληπτική τύφλωση που γεννάει ο φανατισμός. 

Είναι εκείνος που αντιλαμβάνεται ότι υπερασπιζόταν λάθος σκοπό παρά τις απώλειες που υπέστη, γνωρίζοντας ότι αντί για την “προστασία” της σέχτας-συμμορίας για χάρη της οποίας υπέφερε τα όσα υπέστη, αυτός  προτιμάει τη ζεστασιά του “ηθικού πλεονεκτήματος” της συνείδησής του. 

Και μιλάμε για μαρτύρια τα οποία θα έκαναν τα σημερινά ριζοσπαστικά αριστερόπουλα και το νευρόσπαστο αρχηγό τους να σπαρταράνε και να κλαψουρίζουν σαν κουταβάκια από το βάρος του μαρτυρίου. Σεβασμός!!!

loading...